Descopera gama de seminte porumb de la esenzi.ro!

Detalii

CategoriiAlimentatie
Taguricereale
Ultima actualizareVineri 1 octombrie 2021
Vizualizari390

Voteaza & Distribuie

Descriere

Porumbul si graul sunt cerealele preferate de romani si de multi europeni, deoarece din acestea se pot realiza multe produse de panificatie, dar si alte produse. In gama de seminte esenzi.ro clientii pot gasi seminte porumb de cea mai buna calitate la preturi foarte avantajoase. Semintele de porumb OLT reprezinta un soi romanesc, preferat in tot Sudul Romaniei. Acest soi ofera plante mari si sanatoase cu o productivitate foarte mare, chiar si in anii cei mai secetosi. Potentialul de productie este undeva intre 14.800 si 15.000 kg/ha!

Porumbul este un bob de cereale cultivat din semintele unei plante din familia ierbii. Ceea ce stim astazi despre porumb este ca a fost dezvoltat de-a lungul anilor printr-un proces de reproducere selectiv. Astazi, porumbul este una dintre cele mai importante culturi alimentare din lume si ofera mai multa energie alimentara si carbohidrati decat orice alta cultura alimentara. Porumbul este cultivat pe o suprafata mai mare decat orice alta cultura comerciala alimentara de pe planeta. Porumbul este, de asemenea, utilizat ca material de umplutura pentru materiale plastice si ca ingredient important in productia de izolatii si adezivi.

Porumbul este, de asemenea, utilizat pentru a crea explozivi, diverse substante chimice, vopsele, coloranti si solventi. Industria farmaceutica foloseste porumbul in dezvoltarea diferitelor medicamente. Este incarcat cu carbohidrati si substante nutritive precum vitaminele A, B si C. Includerea porumbului in dieta voastra poate reduce riscul de diabet si hipertensiune. Se crede ca antioxidantii prezenti in porumb imbunatatesc sanatatea ochilor. Porumbul poate fi transformat in faina sau sirop si este, de asemenea, utilizat in mod obisnuit pentru hranirea animalelor. Porumbul poate fi, de asemenea, transformat in etanol, care poate fi folosit ca combustibil pentru automobile. Porumbul poate fi chiar prelucrat si utilizat pentru fabricarea plasticului.

Cuvantul porumb are semnificatii diferite in diferite regiuni geografice. In secolul al XVII-lea, cuvantul porumb a fost folosit pentru a se referi la cultura primara din zona respectiva. In Anglia, porumbul se referea la grau, iar in Scotia, porumbul insemna ovaz. In zonele din Germania, porumbul se referea la secara. In SUA si Canada, porumbul se refera la porumb, iar cele doua cuvinte sunt folosite in mod interschimbabil pentru a face referire la acelasi lucru. Cand este folosit pentru a se referi la produsele alimentare care sunt fabricate din cereale, cuvantul porumb este preferat in locul porumbului (Ex: amidon de porumb, faina de porumb si faina de porumb). In SUA si Canada, cuvantul porumb se refera doar la porumb si nu este folosit pentru a face referire la alte boabe comune.

Utilizarea cuvantului porumb pentru a se referi la cultura primara a regiunii s-a estompat de-a lungul timpului. Oamenii din Anglia nu mai folosesc cuvantul pentru a se referi la grau, iar nemtii nu-l mai folosesc pentru a se referi la secara. Cu toate acestea, cuvantul porumb este folosit pentru a se referi la fructele recoltate in aplicatii culinare, in timp ce porumbul este utilizat pentru a se referi la culturile din camp inainte de recoltare si este utilizat in contexte formale, stiintifice si internationale. Cand Cristofor Columb a facut o oprire pe o insula langa nordul Antilelor, indeginii Tahino de pe insula si-au impartasit cultura primara cu el si echipajul sau. Prima lor recolta alimentara a fost ceea ce numim acum porumb, dar fermierii Tahino l-au numit „mahiz”, care, in limba lor, inseamna „sursa de viata”. Spaniolii au adus cu ei mostre de cereale si, in cele din urma, numele de mahiz a evoluat in porumb.

Porumbul este un termen stiintific acceptat si un termen international pentru porumb, deoarece se refera in mod clar doar la un anumit bob si nu poate fi confundat cu alte surse de hrana. Porumbul este a doua cea mai abundenta cereala cultivata pentru consumul uman si multe culturi din intreaga lume au trait din acest cereale. Porumbul este o cultura versatila si totul pe o planta de porumb este utilizabil. Nici o parte din porumb nu este irosita. Cojile de porumb sunt utilizate in mod traditional la fabricarea tamalelor. Miezul este macinat in alimente. Tulpinile devin hrana pentru animale, iar matasile de porumb sunt folosite pentru ceaiuri medicinale.

Produsele alimentare realizate din porumb includ ulei de porumb, faina de porumb, sirop de porumb si chiar bourbon. Cele mai importante produse rafinate din porumb sunt indulcitorii de porumb, care au reprezentat anul trecut peste 56% din piata nationala a indulcitorilor nutritivi. O cana de porumb alb crud are aproximativ 130 de calorii, 2 grame de grasimi, 5 grame de proteine, 29 de grame de carbohidrati si 4 grame de fibre fara colesterol.

Aceste „lucruri de zi cu zi” sunt realizate cu porumb: benzi de etansare de protectie, perete uscat din gips, cald, bujii, adezivi, pasta de dinti, aspirina, scutece, produse din hartie acoperita si multe altele. Oamenii de stiinta continua sa gaseasca mai multe utilizari pentru porumb, inclusiv anvelope cu consum redus de combustibil, recipiente pentru alimente si bauturi, placi de covor si ambalaje pentru bomboane.

Cum se aleg cele mai bune seminte de porumb?

In primul rand, trebuie sa plantati intotdeauna seminte de inalta calitate, cu o rata ridicata de germinare. Calitatea semintelor depinde partial de sanatatea si vigoarea plantei care a produs-o, precum si de ingrijirea folosita la culegerea, uscarea si sortarea acesteia. Semintele cultivate sub stres meteo ar trebui evitate.

Este foarte important sa alegeti seminte care sa fie potrivite climatului si solului si pentru un timp de maturare dorit. Daca cultivati porumb pentru insilozare, alegeti un timp de maturare mai lung decat daca doriti cereale, deoarece silozul este recoltat intr-un stadiu mai devreme de maturare.