De la angajat la antreprenor: 7 idei de afaceri

Detalii

CategoriiEconomie
Taguriidei de afaceri
Ultima actualizareLuni 8 februarie 2021
Vizualizari480

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ai visat vreodată să te îndepărtezi de rutina zilnică și să nu te uiți niciodată înapoi? Realitatea este că majoritatea oamenilor de astăzi nu simt o legătură reală cu locurile lor de muncă. Cu toate acestea, există o mulțime de antreprenori care câștigă bani făcând ceea ce le place. Dacă ai decis că dorești să începi o afacere, este posibil să transformi acel vis într-o realitate. Cheia pentru a trece de la angajat la antreprenor este să te cunoști pe tine însuți, să planifici bine și să-ți stabilești obiective realiste.

Iată pașii esențiali pentru a face tranziția cu succes:

1. Reconectează-te cu sinele tău autentic

Este important să te reconectezi cu sinele tău autentic pentru a-ți descoperi adevăratul scop. Cheia este să găsești intersecția dintre ceea ce te bucură și ceea ce știi să faci. Aceasta este cea mai critică fază din călătoria de la angajat la antreprenor, deoarece servește ca bază pentru pașii care urmează. Iată câteva exemple de întrebări pe care dacă ti le vei pune te vor ajuta să găsești claritate în gândurile tale.

Care sunt darurile mele?/Care sunt valorile mele?/Ce mă emoționează?/Cum arată viața mea ideală?/Cum arată succesul pentru mine?/Ce activități m-am bucurat în copilărie?/De ce mă complimentează oamenii?/Ce moștenire vreau să las în urmă? Ce activitate pot face ore întregi?/Ce aș face dacă aș avea tot timpul și banii din lume și aș ști că nu pot da greș?

2. Transformă cunoașterea de sine în idei de afaceri

Odată ce ai un puternic sentiment al scopului tău, următorul pas este să transformi acele informații în idei de afaceri potențiale. Este nevoie de o afacere care să folosească unul sau mai multe dintre lucrurile la care excelezi. Mulți antreprenori concep idei de afaceri din punctele de durere pe care le experimentează. Aflând cum să rezolvi problemele pe care le ai, poți fi capabil să vii cu o idee inovatoare care să umple un gol specific de pe piață. De asemenea, te ajută să ai o conexiune personală cu scopul tău, astfel încât să poți dedica cantitatea de timp și energie necesară pentru a lansa o afacere.

3. Cercetează, testează și începe o forță laterală

Urmează faza de cercetare. Documentează-te online, verifică rețeaua și contactează experți în domeniul care te interesează. Testează ideea întrebându-ți prietenii și rudele dacă este un produs sau un serviciu de care ar putea fi entuziasmați. Verifică dacă poți solicita studii suplimentare sau certificări. S-ar putea să găsiți o modalitate de a finaliza aceste cursuri seara sau în weekend, în timp ce planifici în continuare evadarea corporativă

4. Creează un plan de evadare

Asigură-te că finalizezi o analiză financiară pentru a înțelege de cât de multă finanțare vei avea nevoie pentru a dezvolta afacerea. De asemenea, ia în considerare suma de bani pe care ar trebui să o lăsați deoparte în primele zile până când noua ta afacere se poate susține. De asemenea, va trebui să decizi care va fi structura companiei tale, să alegi un nume pentru companie și să o înregistrezi. Locația este un alt aspect important - poți conduce afacerea de acasă sau vei avea nevoie de un spațiu de birou. Cel mai important lucru este să pui la punct o cronologie concretă. Un plan de tranziție te va ajuta să te concentrezi și să te responsabilizezi. În cele din urmă, dacă poți, planifică o perioadă de nefuncționare între părăsirea locului de muncă și începerea unei afaceri.

5. Fă saltul

Ultimul pas este să faci pasul. Aceasta este cea mai înspăimântătoare parte. Indiferent de cât de multă planificare și pregătire ai făcut, veți simți întotdeauna teamă atunci când începi o afacere. E normal. Cheia este să nu lași frica să te împiedice să faci pasul înainte. Nu există niciodată un moment potrivit pentru a începe o afacere, așa că odată ce îți atingi termenul, fă saltul. În acel moment, mergeți înainte și nu privi înapoi. Să duci o viață împlinită făcând ceea ce iubești este posibil. Este nevoie doar de răbdare, persistență, planificare și mai ales pasiune.

În cele ce urmează îți voi prezenta câteva idei de afaceri profitabile pe care le poți folosi pentru a începe o afacere online:

1. Freelancing este un tip de muncă în care oferi serviciile tale persoanelor sau companiilor care au nevoie de ele.
2. Consultanță - munca ta este să oferi clienților sfaturi practice.
3. Produse informaționale / e-Learning – reprezintă crearea, vânzarea produselor de informații online precum și livrarea acestora către clienții tăi printr-un format de e-learning.
4. Dezvoltare software - reprezintă crearea unor jocuri pentru mobil, aplicații mobile, aplicații desktop care rezolvă probleme specifice prin intermediul computerului.
5. Marketing afiliat / Joint Venturingeste atunci când două sau mai multe părți decid să lucreze împreună în scopuri comerciale. De exemplu, un agent de marketing prin e-mail ar putea decide să promoveze un produs informațional care a fost creat de un agent de vânzare de informații.
6. Abonament / model de membru -un model de afaceri care se bazează pe faptul că ai cunoștințe specifice și apoi oamenii să plătească o taxă pentru a fi membru. Aceasta se numește model de abonament sau model de membru.
7. Programe de grup – se oferă consultanță într-un cadru de grup.

Sursă foto: pexels.com/photo/man-wearing-blue-suit-2897883/