Cum să-ți pregătești mașina pentru iarna? 10 investiții esențiale

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurianvelope auto, masini
Ultima actualizareLuni 17 ianuarie 2022
Vizualizari403

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pregătirea autoturismului pentru iarnă este un aspect deosebit de important, impus prin lege, dar și de respectul pe care îl acorzi siguranței celor din jur. Pentru ca mașina ta să fie pregătită să facă față schimbărilor climatice și condițiilor de drum este nevoie să ai în vedere câteva aspecte, după cum urmează.

Trecerea la anvelopele de iarnă

Anvelopele sunt responsabile în mare parte de felul în care mașina va putea rula pe diferite tipuri de teren. Iarna, condițiile meteorologice sunt mai aspre, iar terenul suferă modificări. Este nevoie să mergi pe drumuri înghețate sau acoperite cu zăpadă, pe terenuri mlăștinoase sau bălți. De aceea este nevoie să îți echipezi mașina cu anvelope, iar ca să eviți schimbarea acestora în funcție de sezon poți cumpăra direct anvelope all season la preturi avantajoase de la Acvila.

Folosirea anvelopelor all season îți aduce beneficii multiple, de la costurile reduse, la lipsa obligativitatea schimbării cauciucurilor de iarnă, de care cel mai adesea îți amintești abia la prima fulguire. Costurile pentru fiecare set de anvelope, de vară și iarnă, se pot reduce folosind anvelope all season, plus că folosindu-le în mod constant, nu va mai trebui să îți faci griji pentru momentul în care vremea se schimbă peste noapte.

Lanțurile pentru gheață

Pentru situațiile în care mașina are nevoie de aderență sporită, iar solul este acoperit de gheață, va fi necesar să folosești lanțuri. Acestea au rolul de a ajuta mașina să nu alunece și de a-i oferi stabilitate.

Verificarea bateriei mașinii


În condiții extreme bateria mașinii va fi pusă la încercare, așa că un sfat bun este acela de a verifica starea acesteia. De asemenea, este recomandat ca în condiții extreme de iarnă, pentru a evita problemele la nivelul bateriei, să folosești la minimum sistemul de climatizare.

Antigelul


Antigelul este foarte important pentru condusul pe timp de iarnă, acesta având un rol cheie în prevenirea înghețului fluidelor. Aprovizionează-te din timp cu antigen și scapă de griji, în timp ce te bucuri de drumuri line, chiar și iarna.

Ștergătoare

Ștergătoarele ar trebui să fie dezghețate înainte de a porni la drum, pentru a te asigura că acestea nu vor îngheța în timpul mersului. Ai grijă să cureți mereu geamurile înainte de a porni mașina, pentru o vizibilitate cât mai bună.

Spray pentru dezghețare

Atunci când temperaturile scad sub zero riscurile ca mașina să rămână blocată din cauza înghețului sunt mari. Folosește un spray special pentru dezghețare, iar în acest fel nu vei forța ușile sau deteriora mașina.

Verifică starea motorului


O revizie poate fi o idee bună înainte de a te avânta la drum lung pe timpul iernii, așa că verifică starea motorului astfel încât să preîntâmpini eventualele probleme. Te asiguri astfel că ajungi la destinație în siguranță și nu ai parte de cheltuieli neprevăzute.

Pune în portbagaj o mătură și o lopată


Niciodată nu știi când poți să rămâi blocat în zăpadă, așa că cel mai bine este să ai în vedere soluțiile pentru a ieși din orice situație. O mătură și o lopată nu ocupă prea mult spațiu, însă sunt deosebit de necesare, mai ales atunci când iarna te surprinde la distanță de casă sau de puncte de ajutor.

Verifică orice zgomot suspect al mașinii

Dacă în timpul mersului se întâmplă să auzi zgomote suspecte la mașină, este recomandat să verifici sursa acestora. Verifică în mod constant suspensiile, amortizoarele, frâna de mână și întregul sistem al mașinii.

Achiziționează consumabile pentru mașină

Este ideal să verifici foarte bine mașina pentru a vedea ce anume îți lipsește și să anticipezi cumva lucrurile de care vei avea nevoie. În rândul acestora se numără lichidul de frână sau uleiul de motor. Achiziționează consumabilele potrivite mașinii tale, pentru a fi mereu pregătit în mod corespunzător.

Iarna este un anotimp dificil, iar mașinile sunt mult mai solicitate decât în mod obișnuit. Totuși, dacă te pregătești din timp și ești atent la micile sau chiar marile „detalii”, atunci anotimpul friguros nu te va afecta, iar mașina ta îți va mulțumi.

Sursa foto: unsplash.com/photos/B02-PZakZvg