Cum să obții o ținută de seară perfectă pentru orice ocazie

Detalii

CategoriiShoping
Tagurirochii, rochii de seara
Ultima actualizareMiercuri 12 ianuarie 2022
Vizualizari356

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă trebuie să participi la un eveniment special, îți trebuie o ținută de seară potrivită, care să te pună în evidență. Fie că mergi la o petrecere, la o nuntă sau la o gală, ai nevoie de articole moderne, care să ți se potrivească perfect. Totuși, nu doar hainele sunt importante, ci și modul în care accesorizezi o ținută de seară. Vrei să obții un outfit perfect pentru orice ocazie? Inspiră-te din sugestiile noastre!

Poartă ținuta în funcție de eveniment


Pentru că există atâtea opțiuni pentru un eveniment, de la fuste și rochii, până la pantaloni și cămăși, probabil te întrebi cum și când să le porți. Ei bine, trebuie să iei în calcul evenimentul la care participi. Astfel, dacă ai fost invitată la un eveniment precum nunta sau botezul, poți să alegi o rochie elegantă dar comodă, în care să te simți confortabil. Dacă îți dorești să dansezi, optează pentru o pereche de sandale sau pantofi cu toc mediu, care nu îți cauzează răni sau dureri.

Atunci când participi la un eveniment de seară mai formal, sunt recomandate rochiile feminine și elegante midi sau lungi, alături de pantofi simpli, cu toc, în nuanțe clasice de alb, nude sau negru. Același principiu funcționează și în cazul domnilor! Costumul impecabil în nuanțe închise se potrivește pentru ținutele mai sobre, în timp ce un model casual poate fi purtat la petreceri.

Alege piesele vestimentare în funcție de siluetă

Un alt aspect de care merită să ții cont în alegerea ținutei de seară este modul în care ți se potrivesc hainele, în funcție de siluetă. Este recomandat să porți doar piesele care îți vin impecabil și nu te strâng sau îți sunt prea largi. De pildă, poți investi în rochiile de seară de la Dyfashion, care sunt potrivite pentru orice ocazie. Dacă ai o siluetă de tip măr, ai nevoie de rochii sau fuste care să creeze iluzia unei siluete mai suple, precum modelele cu un croi drept.

Ai o siluetă de tip pară? Pune accent pe rochiile care evidențiază partea superioară a corpului, astfel încât să distragi atenția de la bazin. În schimb, o siluetă dreptunghiulară va fi pusă în valoare de fuste și rochii cu pliuri, pentru un look impecabil. Dacă îți cunoști silueta, nu vei da greș cu alegerea ținutei de ocazie.

Optează pentru materiale de calitate


Înainte să cumperi rochii, fuste sau pantaloni de ocazie, verifică materialul din care sunt confecționate. Toate articolele pe care le porți trebuie să arate minunat, așa că poți opta pentru materiale precum catifeaua, voalul, dantela sau mătasea, care ajută la crearea unei ținute elegante.

Nu uita de nuanțe!

Nuanțele sunt la fel de importante atunci când creezi o ținută elegantă. Dacă mergi la un eveniment precum nunta sau botezul, poți jongla cu diferite nuanțe care să te avantajeze. Cele mai populare sunt roșu, negru, verde, albastru sau nuanțe de nude, cu ajutorul cărora poți crea un look clasic. La un eveniment formal, mizează pe piesele clasice negre, albe sau bej. Pentru petrecerile informale, care au loc în bar sau în club, poți să porți articole în nuanțe mai intense și combinații de culori îndrăznețe.

Ia cu tine o geantă

Orice ai alege să porți pentru ținuta de seară, aceasta nu va fi completă fără o geantă. Indiferent de model, în geantă poți să ții obiecte personale precum cheile, cardurile sau cosmeticele. La un eveniment care are loc seara, se recomandă gențile tip plic, în culori simple. Astfel, vei reuși să accesorizezi rapid ținuta, indiferent de culoarea rochiei.

Îți place să porți geanta pe umăr? Investește într-un model elegant cu lanț, perfect pentru ținuta de seară. Poartă bijuteriile în funcție de ținută Pentru a accesoriza o ținută de seară, bijuteriile îți vin întotdeauna în ajutor. De regulă, este indicat să alegi modele cât mai simple, care să nu încarce ținuta. Atunci când porți rochii cu decolteu în formă de V, acestea arată excelent alături de coliere fine sau lănțișoare mai lungi.

Pentru o rochie fără bretele, prevăzută cu corset, poți opta pentru un colier statement, de dimensiuni mari. Un model de rochie care are numeroase detalii nu trebuie să fie încărcată de bijuterii, ci poți alege modele minimaliste. Dacă ești în dubii, alege accesorii în zona mâinilor și poartă cercei care îți încadrează frumos trăsăturile.

Mizează pe încălțămintea cu toc


Și încălțările sunt accesorii ideale pentru ținutele de seară. Atunci când vorbim despre outfituri elegante, se recomandă purtarea încălțărilor elegante. Pantofii cu toc mic, mediu sau înalt reprezintă cele mai bune opțiuni, pentru că îți oferă un look impecabil. Chiar dacă nu ești obișnuită să mergi pe tocuri, renunță la pantofi sport sau la sandale cu talpă joasă, care nu sunt potrivite pentru astfel de ținute.

Ai în vedere sugestiile noastre și compune ținute de seară în care să te simți extraordinar!

Sursa foto: pexels.com/photo/two-women-holding-wine-glasses-3394225/