Cum să coafezi părul rar?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCoafura
Ultima actualizareMarti 10 august 2021
Vizualizari596

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu este neapărat nevoie să ai o podoabă capilară foarte bogată pentru a arăta bine în orice ocazie. Este drept că toate ne dorim un păr cât mai lung și mai des, însă din cauza moștenirii genetice, a vârstei sau a altor factori unii dintre noi au un păr mai rar. Problema este una comună, astfel că hairstylistii au soluții salvatoare pentru clientele cu părul rar. Există o serie de coafuri care te avantajează dacă te afli în această situație, iar în cele ce urmează îți vom arăta care sunt acestea.

Microbob

Această tunsoare are avantajul de a oferi un plus de volum părului tău, totodată fiind potrivită pentru orice ținută. Mai mult de atât, o tunsoare microbob se pretează la orice lungime de păr și dă senzația de volum. În cazul în care părul are tendința să se ridice de la rădăcină și să nu stea lipit, este recomandat ca tunsoarea să fie completată cu șuvițe tăiate inegal. În acest mod, vei pune în valoare liftingul natural obținând mai mult volum.

Pixie

Vorbim de o tunsoare dinamică, potrivită în special persoanelor cu părul rar sau subțire. Hairstylistii spun că aceste dezavantaje ale podoabei capilare ies și mai mult în evidență în cazul în care părul este prea lung sau prea scurt. Coafura pixie este îmbinarea perfectă între cele două opțiuni, făcând părul rar să pară mai bogat.
În cazul în care ai ales o astfel de coafură, mai trebuie să știi că bretonul nu este recomandat dacă ai părul foarte fin sau dacă se îngrașă ușor. În acest caz, părul va sta lipit de față și se va separa ușor, lăsând expusă pielea capului.

Șuvițe egale

Indiferent de coafura pe care o alegi, este recomandat ca șuvițele să fie tăiate egal, astfel ca părul să aibă aceeași lungime. Șuvițele inegale nu avantajează deloc persoanele cu părul rar, pentru că asimetria scoate și mai mult în evidență această problemă. De cealaltă parte, un păr tăiat la aceeași lungime creează senzația unei podoabe capilare bogate.

Bretonul lung

Această coafură este recomandată doar persoanelor cu părul drept sau ușor ondulat, și mai puțin celor cu părul creț. Bretonul lung concentrează volumul în partea din față, ceea ce conferă senzația unui păr mai des.

Bob mediu

Și coafura bob mediu te avantajează dacă ai părul mai rar, pentru că este o tunsoare care dă volum. Cărarea într-o parte și bretonul lung, pieptănat în lateral, sunt principalele elemente care dau volum coafurii. Ca să amplifici senzația de volum poți cere hairstylistului tău să-ți onduleze vârfurile spre exterior.

Coafura în cascadă

Dacă nu vrei să tai din lungimea părului, dar îți dorești să amplifici senzația de volum, coafura în cascadă este alegerea potrivită. Părul este aranjat lejer, dar cu bun gust, se creează efectul de volum, astfel că avantajează persoanele cu o podoabă capilară nu foarte bogată. O astfel de tunsoare trebuie să fie coafată, pentru că în caz contrar capătă un aspect neglijent, care nu te avantajează.

Folosește mai multe nuanțe când te vopsești

Un truc ca să maschezi zonele cu păr mai rar constă în vopsirea rădăcinilor în nuanțe mai întunecate decât vârfurile. Așadar, folosește cel puțin două nuanțe atunci când te vopsești, iar pe cea mai întunecată aplic-o la rădăcina firelor. O nuanță întunecată pe toată lungimea firului nu te avantajează, pentru că va scoate în evidență scalpul vizibil. În plus, pe măsură ce părul crește și se decolorează la rădăcină, va fi mult mai evident faptul că este rar.

Prin urmare părul rar nu este o problemă atât de mare cum ar părea la prima vedere. Totuși, dacă observi că părul tău s-a rărit, poți încearca și Cadu-Crex împotriva căderii părului care este un tratament dermato-cosmetic eficient așa cum o arată și studiile din site-ul producătorului. În concluzie, cu puțină grijă, multă iubire și aceste tehnici pe care ți le recomandăm, vei coafa părul care te va face să strălucești de încredere.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/par-coafor-barber-5473077/