Cum să alegi un cântar potrivit afacerii tale

Detalii

CategoriiRegional
TaguriRomania
Ultima actualizareVineri 1 octombrie 2021
Vizualizari767

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă te ocupi cu comercializarea legumelor şi a fructelor, ştii că un cântar electronic de calitate şi bine reglat este esenţial pentru a ţine evidenţa mărfurilor şi a evita pierderile. Toţi cei care administrează sau deţin magazine alimentare, pe lângă multe alte accesorii au nevoie şi de cântare electronice comerciale şi pentru uz profesional!

Dacă nu ai încă unul şi vrei să cumperi, iată ce ar trebui să ştii pentru a face cea mai bună achiziţie!

Tipuri de cântare electronice comerciale

Cântarele electronice comerciale pot fi simple, pentru en-gross sau cu facilitatea de printare a etichetelor. Cele simple au o capacitate redusă de cântărire şi sunt destinate magazinelor mici. Cantarele pentru en-gross mai sunt numite şi cântare cu platformă şi au o capacitate mare de cântărire. Modelele de cântare electronice comerciale cu etichetare sunt folosite în special în supermarketuri. Acestea sunt dotate cu un display pe care sunt afişate produsele şi au memorate preţurile. După cântărire, pot printa etichete cu greutatea şi valoarea produsului.

Capacitatea cântarelor electronice comerciale


Dacă lucrezi în comerţ, în funcţie de volumul de activitate, poţi avea nevoie de un cântar comercial de capacitate mică sau de unul de capacitate mare. Cel de capacitate mică poate cântări maximum 40 de kg şi se foloseşte în magazinele mici de cartier şi, uneori, în supermarketuri. Cele de capacitate mare se remarcă prin prezenţa unei platforme şi pot cântări peste 150 de kg. Acestea facilitează cântărirea sacilor sau a lădiţelor şi sunt recomandate en-gross-iştilor.

Modul în care va fi utilizat

Dacă ar fi să alegi un cântar comercial ţinând cont de modul în care va fi utilizat, vei afla că acestea pot fi destinate magazinelor alimentare, supermarketurilor, pieţelor sau en-gross-urilor. Modelele pentru magazinele alimentare sunt cele clasice, au o capacitate mică şi, în general, sunt folosite în buticurile şi magazinele de cartier. În supermarket vei găsi cântare electronice comerciale mai complexe care pot printa bonuri şi etichete.

De asemenea, sunt modele care pot genera rapoarte de vânzări şi de gestiune a stocurilor. Acestea pot fi dotate cu USB şi conectate la POS-uri sau calculatoare. Cântarele electronice comerciale din pieţe trebuie să asigure autonomie de cel puţin 9 ore şi sunt dotate cu acumulatori. Cântarele pentru en-gross se regăsesc în depozite şi pot cântări peste 150 de kg. Sunt dotate cu platforme rezistente pe care se pot aşeza saci, lădiţe sau chiar şi paleţi.

Volumul de activitate


Comercianţii ar trebui să aleagă cântarul electronic şi în funcţie de volumul de activitate şi numărul de clienţi. Astfel vor evita cozile la punctele de servire şi vor asigura un flux relaxat al clienţilor, ceea ce va fi benefic pentru business. Prin urmare, înainte de a cumpăra un cântar electronic comercial, este esenţial să ştii care este specificul activităţii şi volumul de cântărire şi să faci alegerea potrivită! Astfel, servirea clienţilor va fi rapidă şi eficientă şi toată lumea va avea de câştigat!

Alegerea cântarului electronic comercial nu este uşor de realizat, dar, dacă nu ştii exact ce ai de făcut, poţi apela la profesionişti pentru a te ajuta. Aceştia vor ţine cont de toate variabilele, de dimensiunea magazinului tău, de necesităţile specifice de cântărire, de numărul de clienţi actual, dar şi viitor şi te vor ajuta să iei cele mai bune decizii pentru afacerea ta. În plus, dacă ai cumpărat deja cântarul electronic comercial, nu uita că acesta trebuie verificat şi reglat periodic.

Ai grijă de afacerea ta şi investeşte inteligent în cântare electronice comerciale de calitate pe a căror precizie să ştii că te poţi baza!

Sursa foto: freepik.com