Cum să adaugi culoare și personalitate dormitorului tău?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricuverturi, decoratiuni
Ultima actualizareVineri 13 martie 2020
Vizualizari727

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un singur element îţi poate schimba cu uşurinţă întreg aspectul dormitorului tău. Şi asta te scapă de efortul de a redecora totul. Pare banal, dar cuvertura de pat te poate ajuta să dai o notă de optimism ori de sobrietate, după cum doreşti, încăperii în care te odihneşti. În plus, dacă este mare și acoperă întreg patul, coborând până în podea, vei obține și un aspect luxos. Totul depinde de personalitatea ta şi de cum alegi să te simţi când intri în dormitor, mai ales după o zi încărcată. Tot acolo te vei trezi pentru a-ţi relua rolurile vieţii şi vei descoperi cât este de interesant să dai cu ochii de o culoare sau de un tipar care te defineşte. S-ar putea să descoperi că, astfel, îţi începi ziua cu şi mai mult entuziasm.

Nuanţe vesele sau imprimeuri îndrăzneţe

Poţi alege cuvertura, după preferinţele tale, în nuanţe simple care să rupă monotonia camerei; vei descoperi că ofertele de culori de pături sunt foarte variate. Găseşti cu uşurinţă asocieri de la gri deschis cu negru, crem cu bej, până la roz cu violet. Modelele reversibile de cuverturi, cu două feţe, îţi lasă şi mai mult spaţiu de joacă, fiind şi mai uşor să schimbi aspectul încăperii după bunul plac, de câte ori vrei. Sau, chiar mai mult, poţi opta pentru un imprimeu îndrăzneţ, care să dea şi mai multă viaţă dormitorului. Fie că vorbim de flori, fluturaşi, motive geometrice, peisaje simple din natură sau chiar animăluţe, orice ai alege pentru cuvertura ta de pat, important este să nu ai percepţia de încărcat sau sufocant.

Pereţilor albi li se potriveşte o cuvertură de pat crem sau bej

Dacă, totuşi, nu ai senzaţia de relaxare în camera în care te odihneşti, se poate să fi greşit felul în care ai aranjat-o. Sau poate, tot acolo, îţi desfăşori şi activităţi de birou, ceea ce nu este deloc indicat. Poţi lua în considerare un alt spaţiu pentru ele. Revenind la amenajare, dormitorului i se potrivesc lumini calde, culori pastel, o mobilă simplă, totul pentru a simţi calm, odihnă, spaţiu. Lumina naturală are şi ea o importanţă foarte mare pentru noi şi bine ar fi să avem ferestre cât mai mari în toată casa. O greşeală frecvent întâlnită este alegerea culorii alb pentru pereţi, mai ales pentru cei ai camerei de odihnă. Albul este de fapt o nonculoare şi ne induce subconştient senzaţia de rece, de respingere, de disconfort. Dacă, totuşi, nu ai ţinut cont de aceste reguli când ai amenajat dormitorul, nu este chiar obligatoriu să te grăbeşti cu schimbările radicale. O pătură într-o nuanţă caldă poate rezolva situaţia chiar şi pe termen lung. Nuanţele pale de crem sau bej sunt o soluţie foarte bună într-o astfel de situaţie. Dacă alegi varianta unui set, cu perne asortate cuverturii de pat, lucrurile stau chiar şi mai bine.

Alege materiale hipoalergenice

Materialul pe care îl alegi te ajută să te simţi şi mai confortabil. Din ce în ce mai mulţi oameni aleg pentru pat microfibra, fiind plăcută la atingere şi uşor de întreţinut. Avantajul cuverturii de pat din microfibră este și că intensitatea culorilor rezistă mai mult, sunt foarte durabile și tind să se șifoneze mult mai puțin, chiar deloc. Este bine să reții că, pentru microfibră, producătorii nu recomandă centrifugarea.

Tot la cerinţa clienţilor, mulţi producători iau în considerare şi aspectul sănătăţii, din cauza numărului foarte mare de persoane care se confruntă cu provocarea alergiilor. De aceea, este indicat să alegi doar materiale care limitează şi împiedică dezvoltarea bacteriilor şi acarienilor. Informaţiile despre tipul de material folosit le găseşti întotdeauna în descrierea produselor sau le poţi obţine de la vânzător. Important este să nu neglijezi acest aspect.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/apartament-aspect-camera-carpeta-1743229/