Cum poți accesa un credit pentru agricultură

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriAgricultura, credit
Ultima actualizareMiercuri 29 iulie 2020
Vizualizari531

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă te numeri printre antreprenorii din domeniul agricol și dorești să îți extinzi afacerea, dar, din diverse motive, până acum, nu ai reușit acest lucru, trebuie să știi că există soluții care vin în sprijinul tău. Poate că ai plecat la drum cu o anumită viziune, și, pe parcurs, te-ai lovit de diferite impedimente, sau poate că, încă de la început, ți-au lipsit resursele financiare pentru toate obiectivele tale. Pentru astfel de situații, există pe piața din România soluții de finanțare avantajoase, la care poți apela cu ușurință.

Soluții de finanțare de pe piața din România

La ora actuală, potențialul de dezvoltare al afacerilor din sectorul agricol în România este, în continuare, unul imens. Cu toate acestea, un business nu poate crește fără o susținere financiară pe termen mediu și lung. În orice domeniu, o afacere are nevoie de finanțare, iar în domeniul agriculturii, în special, este nevoie de viziune și de o soluție pe termen lung. Pe piața din România există, însă, soluții avantajoase de susținere a proiectului de dezvoltare a afacerii tale.

Credite din domeniul agricol

Creditele pentru domeniul agricol pot acoperi o paletă largă de utilizări, de la cele aferente investițiilor de dezvoltare, a achiziționării unui teren sau cele destinate acoperirii capitalului de lucru. Indiferent de creditul de care ai nevoie, de achiziție a unui teren agricol, a utilajelor necesare sau pentru alte investiții importante, un credit pentru agricultură îți oferă o soluție de finanțare pe termen lung, și pe care o poți accesa cu ușurință.

Cum poți accesa un credit pentru agricultură


Creditele destinate producătorilor se adresează persoanelor juridice care dețin o formă de autorizare de tip SRL, S.A., P.F.A, II sau IF în domeniul agricol, cu trei luni de activitate economică înregistrată, dar și cabinetelor sau celor cu profesii liberale. Ai nevoie doar de un pachet de documente:

  • Acte ce confirmă desfăşurarea activităţii
  • Buletin de identitate al împrumutatului și al fidejusorului
  • Alte documente, în caz de necesitate.

Cum obții un credit de finanțare

Poți obține un credit pentru agricultură rapid, în trei pași simpli:

  1. Faci cerere: completezi cererea online sau vizitezi o agenție;
  2. Prezinți actele: aștepți analiza și decizia finală;
  3. Primești banii direct în contul bancar.

Destinaţii posibile ale creditelor pentru afaceri

O idee de afacere poate fi susținută cu finanțare pe mai multe direcții. De exemplu, creditele pentru investiții pot fi:

  • pentru achiziţia utilajelor agricole;
  • pentru achiziţia de terenuri agricole, hale sau depozite;
  • pentru construcţii de sere, solare, grajduri, magazii de depozitare;
  • pentru achiziţia de animale;
  • pentru achiziţia de sisteme de irigaţii.

În privința capitalului de lucru, cu ajutorul unui credit poți acoperi:

  • investiții
  • plăţi la furnizori, salarii sau taxe la stat;
  • refinanţări de credite de capital de lucru de la alte instituţii.

Unele instituții de creditare oferă și varianta de credit rapid cu destinație mixtă, care se referă la orice combinaţie a celor descrise mai sus, adică a unui credit de capital de lucru plus un credit pentru investiții. Nu uita că, indiferent de planul tău de dezvoltare, există pentru piața din România soluții de finanțare pe termen lung, sigure și ușor de obținut.

Sursa foto: unsplash.com/photos/21A2WXDyWOY