Cum faci acasă quesadilla de pui: Rețeta simplă pe care o poți încerca și tu

Detalii

CategoriiAlimentatie
TaguriLivrare mancare, mancare, retete mancare
Ultima actualizareMiercuri 14 octombrie 2020
Vizualizari562

Voteaza & Distribuie

Descriere

Există mâncăruri care sunt foarte bune când le gătești acasă, dar necesită efort, timp și, uneori, experiență. Din fericire, există și rețete delicioase care pe care poți să le pregătești repede. În zilele în care suntem prea ocupați să petrecem mult timp în bucătărie sau vrem să mai facem și alte activități, o astfel de rețetă asigură o masă consistentă și gustoasă. Rețeta de quesadilla cu pui se încadrează perfect în această categorie. În plus, reprezintă o alternativă inedită pentru zilele în care nu știi ce să mai gătești. Quesadilla este un preparat mexican, care are la bază celebrele tortillas, un fel de lipii cu origini precolumbiene. Descoperă mai jos cum să faci și tu acest preparat care a cucerit inclusiv Statele Unite!

Ingrediente pentru quesadilla cu pui

Pentru 4 porții de quesadilla ai nevoie de:

  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 2 ardei grași, tăiați subțire
  • O jumătate de ceapă, tocată mărunt
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • Sare
  • 500 g de piept dezosat, tăiat fâșii
  • O jumătate de linguriță de chilli tocat fin
  • O jumătate de linguriță de oregano
  • O jumătate de linguriță de chimen
  • 4 tortillas
  • 4 cești de brânză sau cașcaval ras (aproximativ 4x50 g)
  • 1 avocado feliat (opțional)
  • 1 linguriță de ulei vegetal
  • 2 cepe verzi, tocate mărunt
  • Iaurt pentru servire (opțional)

Dacă te întrebi care este cel mai potrivit tip de brânză, este indicat să folosești una care se întinde după coacere, de exemplu emmentaler, cheddar, gouda sau cașcaval obișnuit. Poți să foloseștii două tipuri de brânză, pentru varietate. Mexicanii utilizează un tip de brânză locală, asemănător cu mozzarella.

Tortilla se prepară din făină de porumb sau de grâu. Poți să folosești ambele tipuri pentru această rețetă, dar îți recomandăm făina din grâu. Dacă nu găsești tortilla în comerț, poți folosi și lipii de șaorma sau lipii libaneze.

Cum să prepari quesadilla cu pui

Pregătirea legumelor pentru quesadilla

Încinge într-o tigaie mare uleiul de măsline. Pune în tigaie ardeiul gras și ceapa, asezonează-le cu sare și piper și gătește-le timp de 5 minute, până se înmoaie. Ai grijă să le amesteci, ca să nu se lipească. Când sunt gata, transferă-le pe o farfurie.

Pregătirea cărnii pentru quesadilla

Încinge uleiul vegetal la foc mediu spre mare. Condimentează fâșiile de pui cu chilli, oregano, chimen, sare și piper, apoi gătește-le până se pătrund în interior și se rumenesc pe ambele părți. Această etapă ar trebui să dureze aproximativ 8 minute. Când termini, transferă carnea pe o farfurie.

Așezarea ingredientelor în tortillas

Pune o tortilla în tigaie și pe jumătate din ea presară brânza sau cașcavalul ras din abundență, pune carnea de pui, amestecul de ceapă și ardei gras, ceapa verde și, dacă îți place, câteva felii de avocado. Îndoaie tortilla astfel încât cealaltă jumătate să acopere conținutul și gătește quesadilla la foc mediu timp de 3 minute, pe fiecare parte. Când sunt gata, quesadillas capătă o nuanță aurie și au arome apetisante. Pregătește în același fel și celelalte quesadillas.

Cum să servești quesadillas cu pui

Consumă quasadillas după ce le-ai luat de pe foc, ca să te bucuri de consistența cremoasă a brânzei și de gustul cărnii calde. Poți să adaugi iaurt sau smântână peste ele. Astfel, apare un contrast plăcut între iuțeala preparatului și gustul iaurtului sau al smântânii.

Quesadillas cu pui pot fi pregătite inclusiv de începătorii în arta culinară. Durata totală de preparare este de aproximativ 40 de minute, astfel că îți va rămâne timp și pentru alte activități. Dacă nu ai chef sau timp de gătit, e bine să știi că Taco Bell livrează la domiciliu quesadilla. Indiferent dacă o prepari tu sau o comanzi, savoarea quesadillei este unică!

Sursa foto: freepik.com/free-photo/mexican-quesadilla-wrap-with-chicken-corn-sweet-pepper-salsa_7677633.htm