Cum alegi medicul veterinar potrivit pentru animalul tău de companie?

Detalii

CategoriiRegional
TaguriClinica veterinara, medic veterinar
Ultima actualizareMarti 14 septembrie 2021
Vizualizari482

Voteaza & Distribuie

Descriere

În general, alegerea unui medic este un aspect delicat și esențial atât pentru pacient, cât și pentru cei apropiați acestuia. Dacă, în cazul oamenilor, există posibilități variate de a clarifica trăirile și starea de sănătate, situația se schimbă în cazul animalelor de companie. Nu de alta, dar, față de acestea grija crește, de multe ori, pe fondul necesității stăpânilor de a se asigura că totul e bine.

Cu alte cuvinte, alegerea medicului veterinar potrivit poate deveni o chestiune de viață și de moarte pentru pacienții necuvântători. De experiența, dăruirea, precum și de dotările clinicii acestuia depind nu doar sănătatea, ci, însăși, viața micilor suflete. Demersul nu este, în mod necesar, o sarcină dificilă, ci, mai degrabă, o alegere ce trebuie tratată cu maximă seriozitate. Așadar, ce aspecte trebuie să urmărești pentru a lua decizia potrivită?

Ia în calcul recomandările persoanelor de încredere

Deținerea unui animal de companie te plasează, de obicei, într-un cerc select, în care informațiile relevante circulă eficient. În fapt, dragostea pentru animale naște relații solide de prietenie între oameni și experiența personală este, de cele mai multe ori, cel mai bun sfetnic. Se poate întâmpla, însă, ca pe plan local, cercul deținătorilor animale de companie să fie unul restrâns și, cel mai probabil, opțiunile în ceea ce privește medicii veterinari să fie destul de limitate. Din fericire, internetul este cea mai bogată sursă de informație, iar simpla aderare la un grup de iubitori de animale din social media va rezolva, cu siguranță, problema cunoașterii medicului veterinar potrivit. O simplă căutare precum „clinici veterinare București” în Google este suficientă pentru a identifica toate cabinetele de specialitate autorizate în Capitală.

Alege unui doctor cu experiență

Unul dintre cele mai importante aspecte de urmărit îndeaproape, mai ales, dacă animalul de companie face parte dintr-o specie rară, este experiența relevantă a medicului. În majoritatea cazurilor, această informație nu ar trebui să ridice probleme deosebite, mai ales că doctorii sunt direct interesați să se promoveze și să arate iubitorilor de animale care este aria lor de expertiză și pe ce anume se fundamentează aceasta. Cu cât clinica este prezentă pe piață de mai mulți ani, cu atât cresc șansele ca aceasta să fie cu adevărat bună în domeniu. Este de notorietate faptul că, pentru a rezista pe o piață concurențială, este necesar un ridicat nivel calitativ al serviciilor prestate.

Caută un cabinet aproape de casă


În situații de urgență, cel mai bun medic veterinar este cel la care poți ajunge în cel mai scurt timp. Pentru un locuitor din București, de exemplu, este irelevant faptul că cel mai bun medic veterinar român specializat în câini este în Cluj-Napoca. Pe de altă parte, la nivelul unui oraș supraaglomerat precum capitala, este mai mult decât indicat ca medicul veterinar să fie situat în apropierea domiciliului.

Identifică o clinică dotată și curată

Igiena precară este principala cauză a instalării bolilor, așadar, un criteriu esențial în alegerea clinicii este gradul de curățenie. Dacă aspectul interior este îngrijit, personalul are o preocupare constantă în acest sens, iar materialele utilizate la intervențiile medicale sunt depozitate controlat, atunci standardele înalte o recomandă cu prisosință.

Dotarea tehnică a clinicii este un alt aspect care trebuie luat în considerare. Este adevărat că, în marea majoritate a situațiilor, nivelul de experiență profesională și cunoștințele în domeniu fac diferența, însă, dotarea cu tehnologie de ultimă generație este un indicator al seriozității demersului clinicii.

Pentru că medicul veterinar joacă un rol esențial în viața animalului de companie, este foarte important să investești timp și energie în găsirea persoanei potrivite. Binele prietenului tău necuvântător va merită orice efort depus în găsirea acelui specialist de care va avea nevoie, la un moment dat.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-fibxv