Cum alegi bradul de Crăciun: 5 sfaturi practice

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguribrazi artificiali
Ultima actualizareMarti 9 noiembrie 2021
Vizualizari293

Voteaza & Distribuie

Descriere

O tradiție deosebit de importantă și așteptată de toți oamenii în perioada Sărbătorilor de iarnă este împodobirea bradului de Crăciun. Se spune că acest obicei a apărut pentru prima dată la popoarele germanice și a intrat ulterior și în dogma creștină, bradul fiind considerat un pom al vieții care îl simbolizează pe Iisus Hristos, veșnic viu. În țara noastră, brazii se împodobesc de Crăciun din anul 1866, atunci când tradiția a fost adoptată la palatul regelui Carol I de Hohenzollern. Totuși, indiferent de istoria ori semnificațiile sale spirituale, nu este chiar atât de ușor să alegi un brad pentru Crăciun care să îndeplinească toate standardele exigente ale familiei. Așadar, dacă nu vrei ca decembrie să te ia pe nepregătite, iată câteva sfaturi care îți pot ușura achiziția:

Alege tipul de brad dorit

Primul lucru asupra căruia trebuie să te decizi este ce tip de brad îți dorești pentru Crăciun. Ai la dispoziție brazi artificiali, care arată perfect, și brazi naturali, care vin la pachet cu mirosul lor specific. Fără îndoială, cei artificiali oferă mai multe avantaje: sunt ecologici, nu lasă murdărie în casă și-i poți păstra chiar și ani de zile, spre deosebire de cei naturali care ajung la ghenă imediat după Anul Nou.

Vezi ce stil ți se potrivește

Chiar dacă este simbolul Crăciunului, bradul trebuie să se potrivească în decorul general al casei. Pe piață există o mulțime de brazi diferiți, atât naturali cât și artificiali, așa că nu-ți va fi greu să-l găsești cu ușurință pe cel care se încadrează cel mai bine în stilul dorit. De exemplu, dacă mergi pe un design tradițional, alege un brad de un verde închis, obișnuit, cunoscut pentru frumusețea sa. Dacă te atrage stilul contemporan, optează pentru un produs artificial inedit. Poți alege brazi cu conuri, în nuanțe diferite sau brazi artificiali cu leduri, care arată pur și simplu uimitor.

Gândește-te ce decorațiuni vei folosi pentru brad

În general, oamenii își achiziționează ornamentele și bradul după propriile preferințe, fără să țină cont de faptul că trebuie să existe o armonie între acestea. De pildă, dacă accesoriile pentru Crăciun au formă de clopoței, îngerași sau alte obiecte și globuri voluminoase, atunci ai nevoie de un brad mai aerisit ca să ai spațiu printre crengi pentru decorațiuni. În schimb, când folosești ornamente delicate și mai micuțe este de preferat un brad bogat, ceva mai des.

Determină dimensiunea corectă a bradului

Înainte de a te decide, ai grijă să măsori spațiul unde intenționezi să poziționezi bradul. Acesta nu trebuie să fie prea aproape de sursa de căldură, să nu blocheze intrarea în încăpere sau să aglomereze prea mult spațiul. De asemenea, odată ce ai decis unde îl vei așeza, măsoară înălțimea, lățime și adâncimea locului respectiv. Ține cont de faptul că suportul bradului poate adăuga 15-20 cm în înălțime și că în vârful său mai pui un ornament, așa că ai grijă să nu ajungă până în tavan. Totodată, crengile bradului nu trebuie să lovească pereții sau mobila, iar trunchiul să fie potrivit pentru suportul pe care îl ai.

Ia în considerare culoarea bradului

Este un aspect ce ține mai degrabă de stil, dar și de preferințele personale. În timp ce la brazii naturali poți găsi mai multe nuanțe de verde ori argintiu, în cazul celor artificiali sunt posibile mai multe culori. Așadar, poți alege clasicul brad verde, dar dacă vrei ceva mai spectaculos ai la dispoziție și brazi albi, albaștri, roz, neon sau orice altceva îți dorești ca să ieși din tipare.

Bradul de Crăciun este esențial pentru perioada sărbătorilor de iarnă și nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Alegerea și împodobirea sa trebuie realizată cu atenție, dar și cu plăcere, mai ales că este o activitate inedită, în care poate fi implicată întreaga familie.

Sursa foto: unsplash.com