Cum alegem o asigurare de viață cu economisire pentru tine și copilul tău

Detalii

CategoriiRegional
TaguriAsigurare de sanatate, asigurare de viata
Ultima actualizareMiercuri 12 ianuarie 2022
Vizualizari360

Voteaza & Distribuie

Descriere

Viața alertă influențată de tendințele moderne în tehnologie și informație, ne solicită din ce în ce mai mult organismul și psihicul, devenind tot mai slăbiți și vulnerabili din punct de vedere al sănătății. In plus, momentele neprevăzute pot interveni oricand în viața noastră. De aceea, este important să ne luăm măsuri de precauție nu doar în materie de sănătate, dar și din punct de vedere financiar.

Ce este asigurarea de viață cu economisire garantată?

Asigurarea de viață cu economisire garantată (asigurare mixtă de viață) reprezintă un plan de rezervă care pe lângă protecție, oferă și posibilitatea de economisire. Astfel, o parte din suma lunară va fi distribuită pentru protecția asiguratului prin asigurarea de viață, iar restul va fi economisită. Economiile asigurării de viață pot fi utilizate în cazul unui eveniment grav în familie, cum ar fi: invaliditatea permanentă sau decesul în cazul unui accident. Pe toată perioada contractului de asigurare, persoana asigurată beneficiază de o rată de dobândă garantată. De obicei, achiziția unei asigurări de viață cu economisire garantată este accesată de către persoanele care își doresc să asigure un viitor propice pentru copiii lor.

Cum funcționează asigurarea cu economisire garantată?


Asigurarea cu economisire garantată are două componente importante: protecție și economisire. Elementul de protecție se activează în momentul în care asiguratul întâmpină un eveniment major, cum ar fi invaliditatea sau decesul, iar asigurarea are rolul de a proteja ceilalți membri ai familiei sau un anumit beneficiar care, de cele mai multe ori, este copilul, soția/soțul persoanei asigurate. Componenta de protecție cuprinde indemnizația de deces care este constituită din suma asigurată la deces și participarea la profit, pe care asiguratul o plătește de-a lungul vieții. Elementul de economisire se activează doar dacă persoana asigurată supraviețuiește. Cuprinde plata unei indemnizații de supraviețuire alcătuită din suma asigurată la supraviețuire și participarea la profit a asiguratului.

Avantajele asigurării cu economisire garantată

O asigurare cu efect de economisire are următoarele avantaje:

  • Oferă o dobândă garantată
  • Nu trebuie să plătești impozit pe suma de bani economisită la finalul contractului de asigurare
  • Îți oferă oportunitatea de a deveni stabil și responsabil financiar
  • Îți protejează familia din punct de vedere financiar în cazul în care ți se întâmplă un eveniment grav.

Cum alegi o asigurare de viață cu economisire pentru tine și copilul tău?

Cred că de foarte multe ori te-ai gândit la un plan de economisire pe lângă o asigurare de viață, iar partea bună este că le poți avea pe amândouă într-un singur loc. Pentru a alege o asigurare de viață cu economisire garantată trebuie să te gândești la nevoile personale pe care vrei să le îndeplinești și care să-ți asigure o stabilitate financiară.

Un pas necesar este alegerea și achiziționarea unei asigurări de viață ce include siguranța viitorului financiar al copilului tău pentru ca acesta să aibă oportunitatea de a-și îndeplini nevoile și visele la maturitate.

Asigurarea de viață cu economisire îți poate aduce liniștea sufletească, mai ales când știi că, orice s-ar întâmpla, copilul tău este beneficiarul principal de pe urma asigurării.

Sursa foto: shutterstock_1645083367.jpg