Cum alegem ferestrele termopan din aluminiu?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriferestre cu geam termopan, geam termopan, tamplarie Aluminiu, termopane
Ultima actualizareMarti 27 august 2019
Vizualizari670

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fiind unul din cele mai longevive tipuri de termopane, ferestrele din aluminiu se bucura de o popularitate bine meritata. De-a lungul anilor ele au cunoscut o dezvoltare importanta, astfel ca azi ferestrele din aluminiu ofera o combunatie excelenta de estetica, eficienta energetica, durata de viata, intretinere usoara si securitate. Daca vreti sa inlocuiti ferestrele existente in viitorul apropiat urmatoarele informatii va pot fi de folos.

Ce trebuie sa stiti despre termopanele din aluminiu pentru casa dumneavoastra

- Alegerea aspectului

Fiecare casa si fiecare apartament are un aspect aparte, iar acest lucru se reflecta in alegerea tipurilor de design pentru ferestrele din aluminiu care sunt in prezent disponibile pe piata. Utilizarea aluminiului in tamplarie are mai multe beneficii. Pentru ca este un metal si are o rezistenta structurala mare, aluminiul permite utilizarea cadrelor mai subtiri. Acest lucru are ca efect direct eficientizarea proiectarilor ferestrelor, astfel incat acestea sa para mai frumoase si mai subtiri.

- Eficienta energetica

Aluminiul este utilizat pe scara larga pentru proprietatile sale bune de conductivitate, ceea ce pentru o fereastra termopan ar putea fi o problema. Totusi, acest dezavantaj potential a fost abordat de o tehnologie de intrerupere termica in proiectarea cadrelor. Cadrul exterior este separat de cel interior printr-o zona de poliamida, izoland fiecare parte. Aceasta pauza termica opreste transferul de caldura si de fric, de pe o parte a cadrului ferestrei pe cealalta.

Pauza are un efect secundar usor, prin faptul ca permite, de asemenea, utilizarea unui material diferit pentru cadrul interior. Acest lucru a dat nastere la crearea ferestrelor cu rama exterioare din aluminiu si rame interioare UPVC. Profilele cadrului in sine sunt multi-camerale. Aceasta camera nu doar ca reduce flexarea, dar capteaza si aerul dintre rame, care actioneaza ca un factor de izolare suplimentar. O alta optiune este sa folositi ferestre din lemn imbracate in aluminiu. Acestea sunt realizate din cadre din lemn proiectate, care sunt prevazuate cu un strat exterior din aluminiu. Unitatea de geam termopan in sine, este de asemenea un element important al eficientei energetice generale pentru ferestrele din aluminiu.

- Culoare si textura

Unul din bonusurile utilizarii ferestrelor din aluminiu este gama absolut uriasa de alegere a culorilor. Unii producatori si furnizori au zeci de combinatii de straturi in cataloagele de vanzare.

- Siguranta si securitate

Sigur, este important sa aveti geamuri cu aspect excelent, dar daca nu sunt singure, atunci vorbim de o pierdere de bani. Ferestrele moderne termopan din aluminiu au o serie de caracteristici de securitate. In primul rand, utilizare a doua felii de sticla, amortizare cu un strat de gaz sau de aer, le gace mult mai dificil de spart decat un singur geam din sticla. Chiar daca doar unul din aceste geamuri este dur, el va fi mai dificil de spart. In cazul unui atac fortat, se va produce mult zgomot, ceea ce ii va descuraja pe potentialii hoti.

Fiind fabricate din aluminiu, aceste tipuri de ferestre termopan reprezinta un mod natural mai dur decat lemnul sau PVC-ul. Cadrele din aluminiu sunt mai rezistente la atac decat lemnul sau PVC-ul. Manerele ferestrelor sunt prevazute cu incuietori si se fixeaza in mai multe puncte. Odata inchise si blocate, ferestrele raman exact asa.

Pentru tamplarie aluminiu Bucuresti si consultanta gratuita accesati rehau-termopane.ro/tamplarie-aluminiu/