Culturi agricole profitabile in 2021 - Cum poti general cel mai mare profit

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAgricultura
Ultima actualizareLuni 10 mai 2021
Vizualizari758

Voteaza & Distribuie

Descriere

In prezent, micii agricultori romani cauta oportunitati care sa le maximizeze profitul. Majoritatea detin suprafete mici de teren si vor sa descopere care sunt produsele cele mai cautate, apreciate si cumparate de romani, dar nu in ultimul rand, care isi pastreaza un pret bun. In final, pretul este cel care asigura profitul.

Inainte de a desemna o cultura ca fiind profitabila in anul 2021, se tine cont de mai multe aspecte precum:

  • Experienta agricultorului;
  • Oportunitatile pe plan local;
  • Realizarea unei strategii de marketing pentru vanzarea recoltelor obtinute.

Totodata, cultivatorul are doua posibilitati din care poate alege: Fie mizeaza pe o cultura profitabila obtinuta prin intermediul tehnologiei conventionala, fie mizeaza pe o cultura bio care ii va genera preturi mai mari, dar care poate sa vina la pachet cu riscuri mai mari.

Iata care sunt cele mai profitabile culturi in 2021
1. Cultura de rosii
In prezent, culturile de rosii sunt considerate ca fiind cele mai profitabile culturi din Romania. Desi predomina rosiile crescute in spatii protejate, si rosiile crescute in gradina, bio, sunt in egala masura apreciate. In 2021, preferintele sunt indreptate catre rosiile roz, rosiile crete, rosiile cherry sau prunisoare. Pentru a te asigura ca ai o recolta sanatoasa, iti recomandam sa comanzi seminte de tomate calitative. Un alt aspect important pe care trebuie sa il iei in considerare este reprezentat de rezistenta la depozitare. In mod clar, gustul si aspectul joaca un rol decisiv, insa trebuie sa te asigur ca rosiile se pastreaza intacte si dupa recoltare. La mare cautare, in anul 2021 sunt rosiile romanesti. Explicatia consta in faptul ca acestea sunt foarte gustoase, in comparatie cu soiurile autohtone care intr-adevar, au calitati mai bune de pastrare, insa gustul nu este la fel de intens.
2. Cultura de capsuni
Capsunile se numara printre cele mai apreciate fructe in randul romanilor, tocmai de aceea reprezinta una dintre culturile cu cel mai mare potential in anul 2021. Acestea pot fi cultivate atat in sere si solarii, cat si in camp deschis. In prezent, exista o foarte mare cerere pe piata, iar pretul se pastreaza bun in continuare. Cu toate acestea, este important sa alegi soiul cel mai cautat. Sfat! In acest moment, cele mai vandute capsuni sunt cele de dimensiuni medii spre mari, aromate si parfumate. Pentru a raspunde cu succes nevoilor clientilor, capsunile trebuie sa reziste la prelucrare si ambalara, dar de asemenea, sa reziste un timp indelungat pe taraba.
3. Cultura de porumb dulce
In cazul culturilor de porumb dulce, este esential sa ai deja un plan de vanzare. In general, pe piata se vinde cel mai bine porumbul furajer. Totodata, porumbul dulce este net superior si reprezinta o cultura cu potential, insa cea mai mare provocara este reprezentata de faptul ca trebuie sa convingi clientii de adevaratele calitati ale porumbului dulce. De asemenea, la porumbul dulce, recolta este putin mai mica, aproximativ 6 t/ha, iar pretul este intre 10-12 lei/kg sau 1 leu/stiulete daca acesta urmeaza a fi vandut pe piata. Daca intentionezi sa cultivi pe suprafete mici, acesta poate fi ingrijit manual, insa pe suprafete mai mari vei avea nevoie de utilaje agricole.

Asadar, aceste trei tipuri de culturi au cel mai mare potential de profitabilitate in anul 2021. Cu toate acestea, daca iti doresti sa te diferentiezi prin calitate, alege un magazin agricol de incredere din care sa achizitionezi seminte de legume calitative. Agrohub sprijina producatorii romani. Astfel, daca iti doresti soiuri romanesti, de calitate superioara, poti arunca o privire asupra produselor disponibile.