Crema de noapte sau crema de zi?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguricrema de fata
Ultima actualizareLuni 13 septembrie 2021
Vizualizari473

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă rutina ta de îngrijire nu include atât crema de zi cât și o cremă de noapte, află din acest articol care este importanța lor și ce beneficii îți aduc. În cazul în care și tu te-ai întrebat până acum de ce este atat de important să folosești crema de zi pe care să o incluzi dimineața în ritualul tău de îngrijire și crema de noapte la finalul procesului de demachiere, ei bine, iată cum funcționează propriul tău corp.

Care este diferența dintre crema de zi și crema de noapte

De mii de ani, omul şi-a organizat viaţa în funcție de succesiunea zi-noapte. Ziua este destinată în mare parte muncii și a altor activități, iar noaptea este rezervată pentru somn și odihnă. Tot în jurul acestui ritm veghe-somn se organizează și ritmul biologic al organismului. Corpul își cunoaște și anticipează nevoile mai bine decât ai crede și te avertizează atunci când are nevoie de odihnă pentru a se regenera și pentru a face față în continuare activităților obișnuite.

Fie că ne dăm seama sau nu, după vârsta de 30 de ani, tenul va începe să-ți dea de înțeles că este afectat de o serie de factori care îl agresează cu regularitate:

  • trecerea firească a timpului,
  • somnul insuficient,
  • stresul,
  • fumatul și dietele inadecvate,
  • lipsa hidratării,
  • factorii de mediu.

Astfel, ușor-ușor, încep să apară primele riduri. Tenul își pierde treptat din fermitate și prospețime, devenind tern și obosit, apar cercuri negre sub ochi de care nu prea mai poți scăpa chiar dacă dormi mai mult într-o seară. Altfel spus, regenerarea celulară devine mai lentă, iar producția de colagen se diminuează. Pe timp de zi tenul tău are nevoie de energie iar pe timp de noapte, celulele trebuie să se refacă. Pentru a vitaliza pielea cu aspect tern, poți folosi setul NovAge Skinergise de la Oriflame. Setul conține 5 produse specifice pentru a putea adopta o rutină completă de îngrijire optimă.

Știai de ce este important să folosești o cremă de zi și una de noapte?

Pielea are o funcționalitate diferită în funcție de ritmul impus de alternanța zi-noapte. Ziua, predomină funcția de protecție, prin urmare pielea va produce mai mult sebum. Noaptea, în schimb, se produce o creștere a volumului de apă pierdut la nivelul epidermei și se accelerează reînnoirea celulară.

Produsele cosmetice aplicate pe piele trebuie să sprijine aceste procese și să satisfacă o serie de nevoi diferite. Astfel, ziua cremele aplicate vor avea ca principal rol protecția (împotriva radiațiilor, a poluării și chiar împotriva efectele produselor de machiaj) iar noaptea, rol de regenerare și de hidratare.

Dacă folosești crema de zi atât ziua, cât și noaptea, aceasta va furniza tenului tău un anumit grad de hidratare, dar nu va oferi pielii varietatea de agenți de refacere de care are nevoie. Dacă folosești crema de noapte și seara și dimineața, vei avea pielea destul de grasă și nu vei fi protejată de efectul razelor ultraviolete. În concluzie, specialiștii ne sfătuiesc să alternăm corespunzător cele două tipuri de cremă, pentru o îngrijire corectă a tenului.

Cum acționează acestea diferit?

De cele mai multe ori, crema de zi include în compoziția ei atat ingrediente de hidratare, cât și alte elemente nutritive importante precum acid hialuronic, colagen și de elastină, dar și factori de protecție solară sau agenți de albire.

Crema de zi orientată către energizarea tenului poate conține și antioxidanți, vitamine și minerale precum fier, magneziu sau zinc. Energia pielii este rapid pierdută din cauza factorilor de stres, iar rezultatul este un ten obosit. Așa că, de multe ori aceste ingrediente sunt de dorit în crema ta de zi.

Un alt aspect pe care cu siguranță l-ai observat la crema de zi este faptul că are o textură mai lejeră. Această caracteristică îi permite să se absoarbă mai rapid în piele și totodată favorizează aplicarea machiajului cu ușurință. O cremă de zi bună te va ajuta și sa fixezi machiajul pe o perioadă mai îndelungată.

Deși există și unele creme de zi care au în compoziție agenți anti-îmbătrânire, cele mai multe sunt lipsite de astfel de agenți (de exemplu alfa-hidroxi acizi sau retinol). Motivul? Aceste substanțe tind să facă pielea mai sensibilă la acțiunea razelor solare.

Așadar, sfatul specialiștilor este să alegi o cremă hidratantă pentru zi și o cremă cu agenți antiaging pentru noapte, care va întări bariera protectoare a pielii, prin regenerarea celulelor și producerea de noi celule sănătoase. Aplică o astfel de cremă dacă îți dorești să ai tenul tânăr pentru cât mai mult timp!

În schimb, cremele de noapte și în special cele cu efect ultra-hidratant au o compoziție mai uleioasă sau mai grasă. Asta pentru că o cremă de noapte trebuie să fie mai emolientă, iar ingredientele active au un efect prelungit, care vor acționa mai în profunzime și pe o perioadă mai îndelungată. Acestea sunt destinate în special tenurilor uscate și mature.

De regulă, există câte o cremă de noapte adaptată pentru pentru fiecare tip de ten, adică mixt, gras sau ten uscat, precum și creme de zi anti-îmbătrânire care vizează ridurile și liniile fine.

Acum că ai înțeles care este funcționalitatea diferită a celor două tipuri de produse de îngrijire, mai rămâne să-l alegi pe cel care îți satisface cel mai bine nevoile pielii tale. Descoperă oferta Oriflame pentru a-ți alege crema de zi potrivită și crema de noapte specifică tenului tău! Poți opta pentru un set de îngrijire care va cuprinde cele mai esențiale produse pentru o rutină adecvată zilnică, astfel ai tot ce îți este necesar pentru un ten frumos, într-un singur loc!