Ce variante de chiuvetă ai pentru blaturile din piatră naturală

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurigranit, lavoar, marmura, piatra naturala, travertin
Ultima actualizareVineri 2 aprilie 2021
Vizualizari625

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiuvetele și lavoarele sunt elemente de utilare foarte importante în cadrul băilor, esențiale pentru procesele zilnice de igienă. De-a lungul timpului chiuvetele au suferit procese de transformare, trecând treptat de la chiuvete și lavoare prinse în perete, la elemente de sine stătătoare, care pot fi montate pe blaturi de piatră naturală. Iată câteva variante de lavoare pe care le poți folosi în prezent, astfel încât și baia ta să poată arăta cu adevărat excepțional.

Chiuvete din travertin

Travertinul este piatra naturală cu cea mai largă utilitate în cadrul unei băi, putând fi folosită atât pentru placări interioare ale pereților, cât și pentru elemente precum chiuvete și lavoare din piatra naturala. Lavoarele din travertin se potrivesc cel mai bine aspectului elegant victorian, iar travertinul poate fi folosit și în combinații cu granitul, datorită aspectului cald și elegant. Travertinul este însă o rocă calcaroasă, drept pentru care va avea nevoie de impermeabilizare pentru a rezista cat mai bine la pete și la umiditate, însă dacă procesul de sigilare este făcut, travertinul se va comporta absolut excepțional în timp.

Lavoare din granit

Lavoarele din granit sunt unele dintre cele mai rezistente tipuri de chiuvete din piatră naturală, granitul fiind un material compact si dur, rezultat ca urmare a răcirii lavei vulcanice. Blaturile din granit pot fi prelucrate și tăiate, obținându-se forme speciale și moderne. Pentru că granitul are porozitate scăzută, el se comportă foarte bine în spații cu umiditate mare, precum băile și bucătăriile.

Lavoare din marmură

Marmura este cu siguranță unul dintre cele mai elegante materiale, putând fi utilizată pentru un număr mare de amenajări. În băi însă, marmura capătă un farmec aparte, deoarece are proprietatea de a scoate în evidență suprafețele pe care este aplicată. Marmura este însă un material destul de pretențios și de sensibil la pete și umezeală, iar din acest motiv este nevoie de o impermeabilizare a produselor finite. Marmura se diferențiază de travertin și de granit prin modelul special cu o venatură unică, dar și prin culori fine și diafane. Lavoarele de marmură trebuie protejate de șocuri mecanice, deoarece marmura este sensibilă ca material la lovituri accidentale.

Lavoare din ardezie

Ardezia este un material foarte bun ca sistem de acoperire, care rezistă foarte bine la factori climatici, drept pentru care poate fi folosită foarte bine la lucrări de exterior. Din acest motiv ardezia este un material foarte potrivit pentru lavoare, schimbările și fluctuațiile de temperatură neafectând materialul. Totuși, ca și în cazul marmurii, ardezia este destul de pretențioasă la șocuri mecanice, drept pentru care trebuie să fie protejată pe cât posibil de astfel de incidente.

Lavoare din limestone

Lavoarele din calcar nu sunt chiar atât de rezistențe, precum celelalte tipuri de lavoare, însă cu siguranță pot concura la nivel estetic pe foarte multe planuri. Calcarul este o piatră naturală poroasă, creată datorită proceselor de sedimentare, iar un lavoar de acest tip este cu adevărat unic și special.

Alegerea lavoarului potrivit ține de preferințele personale, dar și de tipul băilor în care se instalează acestea. Specialiștii ne recomandă să folosim lavoare din piatră naturală, de calitate, mai ales dacă băile sunt placate cu piatră naturală. Este important să respecți textura camerei, cromatica, dar și nivelul de calitate, pentru a fi sigur că baia ta va arăta exact așa cum îți dorești.

Oricare dintre aceste produse pot face minuni în ceea ce privește estetica băilor tale, însă poți alege în funcție de ceea ce îți dorești, de preț sau de caracteristici de rezistență. Piatra naturală îți oferă un pachet întreg de caracteristici, dintre care rezistența, frumusețea și prețul accesibil sunt cele care ies de prima dată în evidență.

Sursa foto: piatraonline.ro/chiuvete-baie