Ce tipuri de vaccinuri sunt recomandate la pisici si cand trebuie facute?

Detalii

CategoriiStiinta
Tagurianimale de companie, cabinet veterinar, caine, medic veterinar, pisica
Ultima actualizareMiercuri 10 februarie 2021
Vizualizari563

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ai acasa o pisica frumoasa, pe care vrei sa o ingrijesti pe cat de bine posibil? Dincolo de faptul ca trebuie sa fii atenta la alimentatia pe care i-o oferi, in acelasi timp trebuie sa mergi cu ea in mod constant la un medic de specialitate, care iti poate recomanda cel mai bun vaccin veterinar: www.veteco.com atunci cand acesta este necesar. Este extrem de important ca injectiile sa fie realizate intr-un mediu steril si numai la o varsta potrivita pentru animalul tau de companie!

Ce tip de vaccin este necesar pisicii?

Pentru inceput, trebuie sa iei in considerare faptul ca exista 2 categorii importante pentru pisici, iar acestea sunt impartite astfel:

·vaccinuri de baza – trebuie neaparat sa iti vaccinezi pisica, indiferent de stilul ei de viata, pentru ca astfel o protejezi de bolile clasice aferente acestor animale, dar si de virusuri. Printre cele mai populare vaccinuri din aceasta categorie fac parte cele pentru gripa felina, care este cauzata de agenti patogeni, vaccinurile panleucopeniei feline, dar si vaccinurile impotriva leucemiei feline;

·vaccinuri neesentiale – din aceasta categorie fac parte vaccinurile specifice, care iti sunt recomandate de catre doctor. De exemplu, daca pisica ta este alergica la anumite plante, atunci trebuie sa stii ca ai la dispozitie produse de calitate, pe care le poti folosi pentru a diminua din reactile adverse ale animalului tau de companie.

Trebuie sa-ti vaccinezi pisica imediat dupa nastere?

Imediat dupa nastere, pisicile micute au anticorpi de la mama, insa trebuie sa stii ca se confrunta cu o perioada critica in momentul in care concentratia de anticorpi nu mai este suficienta pentru a se proteja de virusuri si bacterii. In functie de sfaturile pe care le primesti de la medicul veterinar, mergi cu animalul tau de companie la cabinet pentru vaccinul potrivit.

La ce varsta trebuie administrate primele vaccinuri la pisici?

In ceea ce priveste administrarea primei doze de vaccin la pisici, ideal este sa te ocupi de acest lucru atunci cand animalul tau are intre 7 si 9 saptamani, in functie de modul in care se dezvolta. Ulterior, rapelul este recomandat la 3 – 5 saptamani mai tarziu. Aceasta schema se aplica in general pentru vaccinurile de baza.

Ce trebuie sa verifice medicul veterinar, inainte de prima doza de vaccin?

Pentru a se asigura ca totul este in regula si ca pot administra vaccinurile potrivite pisicii tale, doctorul veterinar trebuie sa-i faca un control amuntit, astfel incat sa se asigure ca este sanatoasa. In cazul in care de-a lungul timpului ai observat anumite simptome neobisnuite sau un comportament aparte la animalul tau de companie, nu ezita sa-i spui medicului tot ce stii, iar el va actiona in consecinta.

Cand este recomandat sa lasi pisica afara dupa vaccin?

Efectele vaccinurilor nu sunt vizibile decat dupa o anumita perioada de timp, asa ca nu trebuie sa te grabesti sa-ti lasi pisica afara, chiar daca era obisnuita sa iasa din cand in cand la plimbare. Ajut-o sa-si schimbe comportamentul si rutina.

Care sunt celelalte tipuri de vaccinuri pe care le poate recomanda medicul?

Daca la un moment dat vrei sa calatoresti in afara granitelor, s-ar putea sa fii nevoita sa mergi la doctor pentru un vaccin veterinar specific, pentru a putea arata la vama un certificat in acest sens. In aceasta categorie se incadreaza vaccinul impotriva rabiei.

Acorda intotdeauna o atentie deosebita alimentatiei pe care o acorzi pisicii, pune-i la dispozitie jucarii, cu ajutorul carora sa isi petreaca timpul cat mai frumos si mergi cu ea la medic ori de cate ori este necesar, pentru a veghea asupra sanatatii ei! Studiaza produsele Veteco.com, pe care le ai la dispozitie si apoi ia cea mai buna decizie pentru animalul tau de companie!

Date de contact:
E-mail: office@veteco.ro
Telefon: +40 264 597 008