Ce reprezinta numerele de pe cartusele cu toner pentru imprimanta? Iata cateva informatii care te vor ajuta

Detalii

CategoriiIT
Taguricartus toner
Ultima actualizareJoi 16 septembrie 2021
Vizualizari469

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca ai o imprimanta pentru care trebuie sa cumperi un cartus nou, probabil ca te-ai lovit si tu de numerele de pe eticheta. Desi la prima vedere pare complicat, adevarul este ca intregul sistem prin care cartusele cu toner imprimante sunt numerotate in functie de compatibilitatea lor cu anumite imprimante este menit sa ne usureze alegerea.

Alege doar cartuse cu toner imprimanta compatibile

Pe toate cartusele cu toner imprimanta, vei gasi un numar care te ajuta sa stii ce anume trebuie sa cumperi cand cartusul se termina. Este un numar unic, din acest motiv cartusele cu cartusele cu toner imprimanta nu pot fi schimbate de la un model de imprimanta la altul. Pentru a fi mai usoara achizitia, indiferent ca se face intr-un magazin fizic sau unul online, aceste numere iti vor permite sa identifici daca un cartus cu toner imprimanta este compatibil cu imprimanta ta. De exemplu, cartusele cu toner imprimanta numerotate HP304 sunt compatibile cu HP Deskjet 2630, precum si cu HP Envy 5032.

Daca ti s-a terminat cartusul cu toner imprimanta si nu stii ce anume trebuie sa cumperi, iata cum poti afla care este numarul pe care trebuie sa il cauti: Deschide partea superioara a imprimante si asteapta alinierea cartuselor in fata ta. Pentru majoritatea modelelor de cartuse, numarul este in partea de sus a etichetei, astfel incat il poti identifica fara a fi nevoie sa scoti cartusul.

Daca ai o imprimanta noua dar care nu are cartusele instalate, va trebui sa te uiti in cutie. In general, imprimantele noi au incluse cartuse noi in cutia in care sunt ambalate. Cartusele cu toner imprimanta nu sunt montate deoarece, in functie de perioada de timp in care sunt vandute, acestea se pot usca datorita faptului ca imprimanta nu este folosita. Si cartusele din cutie au un numar pe ele si cel mai bine ar fi sa il notezi undeva la indemana, astfel incat sa il poti gasi ori de cate ori trebuie sa cumperi cartuse cu toner imprimanta noi.

Ce se intampla daca montezi un cartus necompatibil?

Daca ramai fara toner imprimanta, asigura-te ca vei monta un cartus nou compatibil. Multe cartuse cu toner imprimanta pot arata la fel, iar asta este putin confunz. De multe ori este dificil sa faci diferenta si, fara ajutorul numarului unic, poti incerca sa montezi un cartus gresit. De exemplu, cartusele cu toner imprimanta Epson 603 si Epson 502 sunt similare, insa nu pot fi folosite unul in locul celuilalt. Acest lucru se datoreaza cipurilor montate pe cartusele cu toner de imprimanta, fiecare cip fiind programat pentru a limita compatibilitatea cu un singur model de imprimanta.

Prin urmare, este imposibil sa utilizezei un cartus cu toner imprimanta care nu este compatibil cu modelul imprimantei tale. Cel mai bine verifica manualul de utilizare, astfel incat sa ai siguranta unei functionari impecabile. La montarea unui cartus cu toner imprimanta diferit, este posibil sa primesti un mesaj de eroare care te avertizeaza ca imprimanta nu poate functiona deoarece nu are cartus montat. La unele imprimante, cum ar fi HP304, daca incerci sa montezi un cartus compatibil cu imprimanta HP301, vei vedea ca forma se potriveste insa vei primi un mesaj de eroare care spune ca imprimanta nu recunoaste cartusul. Va trebui sa il scoti si sa montezi in locul lui un cartus cu toner imprimanta compatibil.

Asa cum ai aflat deja, cartusele cu toner imprimanta au montate cipuri pentru a putea contoriza numarul de pagini care mai pot fi printate. Daca aceste cipuri nu pot fi citite de imprimanta, aceasta fie nu va functiona, fie va functiona cu erori. Atunci cand achizitionezi o imprimanta, sa ai in vedere ca cel mai important nu este pretul imprimantei ci al consumabilelor. Daca imprimanta este foarte ieftina, in schimb un cartus cu toner imprimanta este scump si printeaza un numar mic de pagini, pe termen lung vei avea niste costuri foarte mari.

Intra pe tonerpro.ro, unde poti gasi cartuse pentru imprimanta Canon, o alegere perfecta din punct de vedere eficienta-cost.