Câte tipuri de sosete există în funcţie de lugime?

Detalii

CategoriiShoping
Taguriciorapi
Ultima actualizareMarti 7 septembrie 2021
Vizualizari634

Voteaza & Distribuie

Descriere

Şosestele sunt accesorii indispensabile, care ne fixeaza piciorul în încaltaminte şi ne ajută să obţinem confortul termic pe care ni-l dorim. Pe langă aceste roluri pe care el au, şosetele au si avantajul de a fi la modă. In ultimii ani, majoritatea designerilor au început să acorde o atentie maximă şosetelor, care deşi sunt accesorii de dimensiuni reduse, care în cea mai mare parte a timpului nu se văd, pot avea un impact major asupra modului in care arăţi. Dacă vrei să porţi corect şosetele, trebuie să ai grijă la culoarea lor, la lungimea lor sau la materialul lor. Lungimea este un element esential atunci când achiziţionezi o pereche de şosete, motiv pentru care atunci când mergi la cumpărături trebuie să ştii ca ai de ales între 5 categorii importante definite de acest aspect.

Cate tipuri de sosete există în funcţie de lungime?

1. şosetele invizibile (no show socks). Sunt şosete care iţi oferă confortul de care ai nevoie, insă au marele avantaj de a nu se vedea. Nu toata lumea le place, insă avantajele lor pe timp de vară sunt cât se poate de clare, fiind singurele care iţi oferă o libertate maximă pentru picior şi o aerisire optimă. Şosetele invizibile pot fi purtate cu tenişi, cu pantofi josi, cu mocasini sau cu slip-on-uri si sunt ideale în aproape orice outfit casual. Sunt perfecte pentru scoală, pentru birou sau pentru ieşirile cu prietenii - fie şosete concepute pentru bărbaţi, fie şosete lung pentru dame.

2. Şosetele până la gleznă. Sunt cele mai populare pe timp de vară. Denumite si sosete “ crew”, acestea se poartă cu pantofi sport la fel de înalte ca şi ele. Sunt excelente pentru sport, pentru plimbări lungi prin parc sau pentru drumeţii.

3. Şosetele peste gleznă. Denumite si Short crew socks, sunt mai lungi decât cele până la gleznă şi sunt perfecte pentru toate tipurile de încălţăminte sport.

4. Şosetele de lungime medie. Crew Socks, cum sunt cunoscute, sunt şosetele ale carei lungime ajunge pana la mijlocul gambei. Au marele avantaj de a sta foarte bine pe picior şi de a se potrivi cu orice tip de pantalon. Pot fi atât sport, cât şi elegante, vin într-o varietate foarte mare de materiale şi de culori. Atunci când achiziţionezi acest tip de şosete este bine să te asiguri că sunt dintr-un material respirabil şi ca au mărimea potrivită pentru piciorul tău. Nimic nu este mai neplacut decât ca o astfel de pereche de sosete să te strangă deasupra încălţărilor.

5. Şosete over the calf sau jampiere. Sunt şosete lungi care sunt adesea purtate de sportivi. Pot fi purtate fără probleme pe timp de iarna, fiind un strat in plus care oferă căldură. Cel mai adesea, acestea ajung pană la genunchi.

Util! Daca nu ştii ce şosete să cumperi, mizează întotdeauna pe sosete clasice peste gleznă, intr-o culoare închisă pentru outfiturile casual şi elegant şi deschisa pentru outfiturile sport. Dacă vrei mai mult de la şosetele pe care le porţi, informează-te în legatură cu modul în care trebuie să fie purtate şosetele lungi sau cele până la gleznă şi invizibile.