Castele celebre in Olanda

Detalii

CategoriiInchiriere biciclete
TaguriConstructii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9512

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cunoscuta ca Tara Lalelelor, pentru castelele incarcate de istorie si morile de vant, Olanda este o tara ce merita vizitata, cea mai buna perioada in acest sens fiind primavara.

O plimbare intr-o gradina a unui castel din Olanda te duce inapoi in farmecul secolului XVII. Fantani arteziene, iazuri si statui sunt cateva dintre trasaturile caracteristice ale acestor meleaguri de basm. Povestea castelelor din Olanda este amestecata cu vremuri bune si mai putin bune si perioade de opresiune si razboi care contrasteaza drastic cu frumusetea afisata de aceste constructii si gradinile ce le inconjoara.

Castelul De Haar

Acesta este unul din castelele din Olanda care se apropie extrem de mult de imaginea pe care oamenii o au vizavi de o fortareata medievala. Ca un adevarat castel de poveste, castelul este situat intr-un parc impadurit, inconjurat de gradini si iazuri. Casa medievala a fost construita in secolul 14 pe un teren intins de-a lungul Rinului. Ce face face castelul De Haar unic este faptul ca sub supravegherea arhitectului olandez Cuypers, castelul a fost reconstruit dupa o suta de ani in stilul de restaurare al acelei perioade. Arhitectura, interioarele, gradinile si chiar si biserica si satul au capatat o noua infatisare.

Castelul De Haar

Castelul De Haar, Olanda

Castelul Amerongen

Construit la sfarsitul secolului XVII, camerele acestui castel stau marturie pentru trei secole de trai, avand o colectie extrem de bogata de mobilier, tablouri, tapiserii, carti, portelane si sticlarie. Bucataria, holul, biblioteca, Sala Mare, sufrageria si dormitorul au ramas intacte de la plecarea ultimilor locuitori. Sala expozitionala inalta 12 metri inaltime este spectaculoasa. Parcul si gradinile sunt deschise publicului, astfel ca o vizita la castel poate fi combinata cu o plimbare relaxanta prin imprejurimi.

Castelul Amerongen

Castelul Amerongen, Olanda



Castelul Duivenvoorde si Castelul Groeneveld{title}

Castelul Duivenvoorde

Castelul Duivenvoorde, un turn cu santuri in secolul al 13-lea, este situat in apropiere de Haga, intre Voorschoten si Leidschendam. Arhitectura actuala dateaza de la restaurarea majora dintre anii 1631 si 1717. Conacul a apartinut intotdeauna aceleasi familii si nu a fost niciodata vandut. Din 1960 a ajuns in grija unei persoane de incredere si a fost deschis pentru public ca si muzeu. Duivenvoorde detine o colectie unica de portrete de familie, argintarie, ceramica Delft si portelan chinez si european. Sala mare poate fi admirata in toata splendoarea sa originala.

Castelul Duivenvoorde

Castelul Duivenvoorde, Haga, Olanda

Castelul Groeneveld

Expozitii temporare si permanente despre paduri, natura si peisaje gazduieste acest castel, construit in anii 1703. Exponatele se concentreaza asupra taramului olandez si a schimbarilor care au avut loc pe uscat si apa, asupra fostilor rezidenti, asupra padurilor olandeze. Exista exponate de arta atat in castel cat si in gradina. In mod regulat aici se sustin concerte.

Castelul Groeneveld

Castelul Groeneveld, Olanda



Alte castele celebre in Olanda{title}

Castelul Huis Doorn

Castelul Huis Doorn, complet reconstruit la sfarsitul secolului al XVIII-lea, este situat intr-un minunat parc impadurit. Popularitatea lui se datoreaza ultimului rezident, ex-Kaiser al Germaniei, Wilhelm al II-lea, care a trait acolo din 1920 pana la moartea sa in 1941. Palatul este in prezent deschis pentru public.

Vizitatorii sunt ghidate prin interioarele victoriene extraordinare, putandu-si face o impresie asupra culturii si traiului din acele vremuri. Scaune frumoase, tapiserii rare, opere de arta ale unor pictori germani si francezi maestri in rococo, portelane valoroase si argintarii sunt martorii tacuti ai trecutului glorios al lui Hohenzollern.

Castelul Huis Doorn

Castelul Huis Doorn, Olanda

Castelul Loevestein

Castelul Loevestein din micul oras Poederoyen din Gelderland este situat la intersectia raurilor Meuse si Waal. Loevestein este o cetate de apa. A fost construit in perioada 1357-1368. Castelul vechi de sase sute de ani a fost initial construit ca un penitenciar. Daca ajungeti la Loevestein, asigurati-va ca vizitati camera unde Hugo de Groot a fost incarcerat timp de doi ani. Acest savant pensionat din Rotterdam a reusit sa evadeze spectaculos de la castelul Loevestein in 1621 ascunzandu-se intr-o biblioteca. De Groot a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Castelul Loevestein

Castelul Loevestein, Gelderland, Olanda

Dupa restaurarea dintre anii 1925 si 1967, Castelul Loevestein este acum deschis zilnic publicului din aprilie pana in octombrie. Castelul impozant se afla intr-o rezervatie naturala unica. O vizita la Loevestein este completata perfect de o plimbare prin aceasta zona frumoasa, cu diverse specii de plante si pasari.



Castelul Muiderslot si Palatul Het Loo, Olanda{title}

Castelul Muiderslot

Cel mai faimos castel medieval din Olanda este Muiderslot Rijksmuseum, situat in regiunea Muiden din partea de nord a tarii. Acest bastion de pe estuarul Vechtului a fost construit in anii 1280 de catre contele Floris V, dar in 1296 a fost distrus de catre Episcopul Willem van Mechelen. Contele Floris V a avut un scop clar in minte atunci cand a construit castelul: sa oblige toti comerciantii sa plateasca taxe de trecere, deoarece castelul era singura cale de a merge la Utrecht. Totusi, acest lucru nu a durat foarte mult astfel ca dupa 16 ani (1296) contele a fost intemnitat in castelul sau si ucis in incercarea sa de a scapa. Dupa ce Floris V. a murit, se presupune ca nimeni nu a trait in castel pana cand Albrecht, Duce de Bavaria (de asemenea, conte al Olandei), a renovat (sau poate chiar reconstruit) castelul (70 de ani mai tarziu).

Castelul Muiderslot

Castelul Muiderslot, cel mai faimos castel medieval din Olanda

Burgunzii devin noii locuitori ai castelului in 1433. Dupa moartea domnitorului burgund Karel de Stoute (1477), Amsterdam-ul a preluat conducerea castelului. In prezent, castelul construit in 1370 (pe ruinele primului castel), poate fi admirat in forma sa perfecta. Muiderslot a jucat mai multe roluri: resedinta oficiala, tribunal si inchisoare nationala. Unul dintre cei mai faimosi castelani a fost scriitorul si poetul P.C. Hooft. (1609-1674).

Castelul Muiderslot poate fi vizitat in cea mai mare parte a anului.

Palatul Het Loo

Situat aproape de Apeldoorn, Het Loo a fost resedinta Casei Regale Orange timp de trei secole de la William si Mary pana la regina Wilhelmina. Este un muzeu astazi. Camerele palatului va vor da acel sentiment de eleganta deosebita, de lux, de generozitate regala in mobilier, in tablouri, in toate obiectele afisate ca ornamente, o impresie pur si simplu coplesitoare. Picturile descriu viata interna a familiei regale in reprezentari vibrante, care trebuie sa fie vazuta mai degraba decat povestita.

Gradina palatului are portiuni unde puteti observa lucrari ale designerilor in stil baroc, sculptate in tufisuri si copaci.

Palatul Het Loo

Palatul Het Loo, Olanda

Muzeul expune obiecte istorice, argint, portelan, articole de imbracaminte regala precum si costume de judecata. Echipaje de vanatoare, masini veterane si sanii pot fi admirate in expozitia regala. Parcul regal este vrednic de numele sau!



Castelele Sypesteyn si Zeist, celebre in Olanda{title}

Castelul Sypesteyn

Situat in apropiere de Nieuw-Loosdrecht, Utrecht (Olanda), castelul Sypesteyn este un alt castel care a devenit un muzeu. Colectia de arta este ceea ce il face distinctiv. Nobilul C.H.C.A. Sypesteyn van (1857 - 1937) a fost colectorul acestei expozitii impresionante si valoroase, principala atractie a muzeului. In plus fata de colectia de portrete, mobilier, obiecte de argint si sticla, ceasuri si sculpturi, exista si o colectie de portelan fin. In special portelanul Loosdrecht portelan este apreciat.

Castelul Sypesteyn

Castelul Sypesteyn, Olanda

Respectand stilul secolului 17, parcul si imprejurimile castelului adauga o nota importanta de romanism. Daca doriti o nunta la castel, acesta este un loc unde visul vostru poate deveni realitate!

Castelul Zeist

Construit in stil baroc francez in incercarea de a deveni un Versailles in miniatura, castelul Zeist are o poveste speciala. In 1745 castelul a fost cumparat de Cornelis Schellinger, membru al Fratiei Evanghelice (Moravienii) si de atunci urmele acestei comunitati au lasat semne de admirat prin faptele lor.

Castelul Zeist

Castelul Zeist, Versailles-ul din Olanda

Este de remarcat faptul ca la castelul Zeist s-a infiintat primul magazin universal. Personalitati influente din lume au vizitat acest magazin, cum ar fi tarul Alexandru I si sotia lui Napoleon. Si in prezent aceasta traditie este pastrata, gasindu-se mai multe magazine de specialitate cunoscute in intreaga tara.

Desi castelul apartine astazi Consiliului orasului Zeist, interiorul a fost adaptat cat mai mult posibil de perioada originii sale (secolul 17), incluzand oglinzi mari, mobilier si portrete.