Cartea soaptelor de Varujan Vosganian, bestsellerul anului in Armenia

Detalii

CategoriiStiri Cultura
TaguriCarti
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1449

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cartea soaptelor de Varujan Vosganian, bestsellerul anului in Armenia


Romanul Cartea soaptelor a fost declarat bestsellerul anului 2013 in Armenia, conform agentiei de presa Armenpress.


Armenpress a lansat anul trecut proiectul „Lista celor mai bine vindute carti", romanulCartea soaptelor (Polirom, 2009, 2012) de Varujan Vosganian fiind sustinut in cursa pentru Premiul Nobel. In aprilie 2012,Cartea soaptelor a aparut in armeana, la Editura Uniunii Scriitorilor din Armenia, traducere coordonata de Sergiu Selian.








Cartea soaptelor, una dintre cele mai apreciate si mai premiate carti din anul editorial 2009, a fost tradusa deja in numeroase limbi, astfel ca la numai trei luni de la aparitia romanului la Editurii Polirom, editura Pre-Textos (Valencia, Spania) a achizitionat drepturile de publicare a Cartii soaptelor in limba spaniola, traducere realizata de Joaquin Garrigos si aparuta in ianuarie 2011. Alaturi de versiunea spaniola, a fost publicata in 2011 traducerea in limba italiana, sub semnatura Anitei Bernacchia si aparuta la Keller Editore.


Cartea soaptelor a mai aparut in bulgara, la Editura Avangard Print, in traducerea Vaninei Bozhikova; in franceza la Editions de Syrtes, in traducerea lui Laure Hinckel si Marily le Nir; in ebraica la editura Hakibbutz Hameuchad, traducere de Any Shilon; in maghiara si ceha la Orpheusz din Budapesta si Havran din Praga si in suedeza la editura 2244, in traducerea lui Inger Johansson.


Recent, romanul semnat de Varujan Vosganian a obtinut o nominalizare la unul dintre cele mai importante premii literare din spatiul german, Premiul Tirgului de Carte de la Leipzig.


Romanul este disponibil si sub forma de eBook.


Varujan Vosganian s-a nascut la 25 iulie 1958, in Craiova. Este presedintele Uniunii Armenilor din Romania si prim-vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrarile sale includ trei volume de poezie -Samanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de brate(2005) -, precum si volumul de nuveleStatuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.


La Editura Polirom a publicat recent volumul Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri, editie cartonata, disponibil si in editie digitala.