Cand stim ca ambreiajul masinii noastre a "obosit" si trebuie schimbat

Detalii

CategoriiStiri economie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3792

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand stim ca ambreiajul masinii noastre a "obosit" si trebuie schimbat


Multi dintre soferi nu dau importanta atat de mare duratei de viata a ambreiajului. Altii nu verifica starea de functionare a ambreiajului atunci cand isi cumpara o masina si se trezesc dupa cateva sute de kilometrii cu un ambreiaj "obosit" si gata sa cedeze.


Starea ambreiajului este influentata in primul rand de stilul soferului de a conduce. Si da, folosirea masinii in aglomeratia din orase contribuie la cresterea deteriorarii ambreiajului.


ambreiaj auto


Cum ne dam seama ca ambreiajul masinii noastre nu va mai functiona mult? Daca atunci cand apesi ambreiajul, simti o rezistenta mai mare decat in mod normal, ambreiajul este clar afectat. Acesta este un moment bun de a duce masina la reparat. In caz contrar, vei descoperi mai tarziu ca nu mai ai pedala de ambreiaj si esti nevoit sa duci masina tractata la service.


(P) Daca esti in cautarea unui magazin online de piese auto cu oferte speciale si reduceri, incearca sa gasesti piese auto de opel, piese auto ford, piese vw si de nissan la cele mai bune preturi.


Daca auzi un zgomot la cuplarea ambreiajului, inseamna ca un rulment s-a uzat si trebuie schimbat. Cand pedala se apasa prea greu sau prea usor, placa de presiune sau ceva din sistemul hidraulic este gata sa cedeze. Daca gasesti umezeaza sub pedala, cilindrul hidraulic este stricat si trebuie schimbat rapid. Un ambreiaj "obosit" va patina. Daca simti ca turezi motorul in gol, repara ambreiajul cat mai poti. Daca trecerea dintr-o treapta de viteza in alta este ingruenata si da senzatia ca "agata". O ignorare a acestei probleme duce la distrugerea discului de ambreiaj si nefunctionarea automobilului.


Masina "vorbeste" cu tine! Asculta simptomele prezentate mai sus si cauta solutie la ele si cu siguranta vei avea o viata indelungata a automobilului tau.


Iata si cateva sfaturi pentru a impiedica stricarea ambreiajului: nu elibera brusca pedala de ambreiaj cand masina se afla intr-o treapta de viteza. Cand stationezi, nu tine apasata pedala de ambreiaj deoarece suprasoliciti rulmentul de presiune. Cand urci pante sau esti pe drumuri inzapezite, evita fortarea ambreiajului. Nu tine apasat ambreiajul daca nu schimbi vitezele. Pentru franare, exista sistemul de franare. Nu in ultimul rand, nu achizitiona ambreiaj la mana a doua. Cand instalezi ambreiajul, ai grija la instalarea completa, cu ce include si placa de presiune si rulmentul specifice.


Cu putina atentie acordata acestor mici obiceiuri, vei pastra ambreiajul masinii tale functional.