Cadourile online - mega-crestere pe piata online-ului romanesc

Detalii

CategoriiShoping
Taguricadouri, cadouri personalizate
Ultima actualizareVineri 26 aprilie 2019
Vizualizari2212

Voteaza & Distribuie

Descriere

Anul 2019 se pregateste sa bata toate recordurile in materie de vanzari online. 2018 a avut cresteri de aproximativ 30% la vanzarile din e-commerce comparativ cu anul 2017. In medie, romanii au cheltuit suma de 10 milioane de Euro in fiecare zi a anului precedent pe produse fizice vandute online. Consumatorii in cautare de idei de cadouri online reprezinta un segment important din aceasta piata ascendenta - acestea sunt motivele principale care au dus la explozia pietei de e-cadouri.

1. Comoditate - in medie, fiecare dintre noi cumpara zeci de cadouri pe parcursul unui an. Cadourile de Craciun detin monopolul insa exista numeroase alte ocazii precum Pastele, 8 Martie, Valentines Day si nenumarate onomastici si aniversari - in toate aceste evenimente este aproape obligatorie cumpararea unui cadou, chiar si simbolic. Nimic nu e mai complicat, in pragul unui sarbatori mari, decat sa umbli prin magazine in cautare de cadouri pentru cei dragi sau pentru colegii de birou. Acesta este unul din motivele principale care au dus la cresterea fulminanta a pietei de cadouri online - gasesti, de obicei, in acelasi loc (site) o gama variata de cadouri pentru toata lumea, de la copii la bunici, de la sotie la colegii de serviciu. Cateva clickuri si ai rezolvat multiple probleme, economisind in acelasi timp multe ore de aglomeratie si cautari prin magazine.

2. Diversitate - un alt factor care face ca alegerea unui cadou sa fie un proces dificil, este lipsa de diversitate de pe piata. De multe ori e nevoie de ore intregi in care sa vizitezi multe magazine in speranta ca vei gasi un cadou potrivit. Problema devine de zece ori mai dificila in cazul in care vrei sa cumperi mai multe cadouri pentru diferite tipuri de persoane - e aproape imposibil sa gasesti ceva pentru nepot, sotie, soacra si cel mai bun amic, in acelasi magazin.

Magazinele online de cadouri rezolva aceasta problema, avand, de obicei, oferte de sute de produse diferite, impartite pe categorii. Trebuie doar sa parcurgi cateva pagini din fiecare categorie si probabil vei putea acoperi toata lista de cadouri de care aveai nevoie, indiferent de cat de diferiti sunt recipientii. Chiar daca nu ai o anumita idee pentru un cadou, cu siguranta ca vei gasi ceva neasteptat, amuzant sau chiar util.

3. Originalitate - nefiind constransi de spatiu de raft limitat, magazinele online de cadouri pot sa ofere o gama mult mai larga de produse si pot sa “riste” prin introducerea in oferta de cadouri neconventionale. In loc de clasicele flori, cutii de bomboane sau carti, acum poti comanda cani termosensibile cu mesaje amuzante, pahare cu glont infipt in ele, taste Enter gigantice pentru calculator in care poti da cu pumnul, paturici in forma de coada de sirena, capace cu cifru pentru sticla de vin si multe multe muuulte alte nebunii.

Pana de idei de cadouri este instant rezolvata de oferta variata de cadouri online. Produse noi si cadouri traznite apar pe piata aproape zilnic, asa ca vei avea tot timpul ceva nou de ales din oferte. Urmand trendul existent in Statele Unite si in vestul Europei, piata de cadouri online creste, ca in povesti, intr-un an cat altele in sapte iar tu, ca si client, ai doar de beneficiat de pe urma acestui avant al pietei.