Beneficiile uimitoare ale L-carnitinei

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridieta, sanatate
Ultima actualizareDuminica 12 februarie 2023
Vizualizari501

Voteaza & Distribuie

Descriere

Multe persoane folosesc L-carnitină pentru a stimula pierderea în greutate și pentru a crește arderea grăsimilor. Însă, există și alte motive pentru care ai dori să incluzi carnitina în dieta ta.

Iată câteva dintre cele mai importante avantaje ale carnitinei:

Îmbunătățește rezistența

Deoarece l-carnitina joacă un rol important în producția de energie, mulți sportivi o folosesc pentru a crește rezistența și pentru a îmbunătăți performanța fizică la sală. Studiile au confirmat efectele benefice ale l-carnitinei asupra rezistenței. De exemplu, într-un studiu s-a arătat că sportivii care au luat 3-4 grame de l-carnitină înainte de antrenament, au putut depune mai mult efort și au avut o rezistență mai mare. Carnitina pare a fi eficientă și în reducerea oboselii la persoanele în vârstă, cu rezistență musculară scăzută și la persoanele cu sindrom de oboseală cronică. Din acest motiv, suplimentarea cu l-carnitină poate fi o alegere bună, în special pentru activități sportive aerobice (cum ar fi înotul, alergatul sau ciclismul).

Sprijină funcția creierului L-carnitina este bună pentru mintea ta!

Cercetătorii au arătat că l-carnitina poate îmbunătăți funcția creierului și performanța cognitivă. Un studiu a analizat efectele suplimentării zilnice cu l-carnitină asupra oboselii psihice și fizice la persoanele în vârstă. Nu numai că pare să reducă cantitatea de grăsime stocată și să susțină construirea mușchilor, a contribuit și la reducerea oboselii și la îmbunătățirea funcției cognitive. Alte studii au arătat că acetil-L-carnitina, o altă formă de l-carnitină, ar putea ajuta la încetinirea declinului cognitiv și la îmbunătățirea memoriei la pacienții cu boala Alzheimer. Deși L-carnitina este utilizată în principal pentru a stimula arderea grăsimilor și pentru a îmbunătăți performanța atletică, acetil-L-carnitina îmbunătățește și funcția creierului și a memoriei. Pe lângă l-carnitină, s-a demonstrat că alimentele precum avocado, afine și broccoli conțin substanțe care protejează creierul și îmbunătățesc memoria.

Reduce durerile musculare și leziunile musculare

În plus față de îmbunătățirea rezistenței și pierderea în greutate, l-carnitina este un supliment util pentru sportivii care doresc să prevină durerile musculare și să-și protejeze masa musculară câștigată cu greu împotriva defalcării musculare. În studiul suplimentării cu L- carnitina, s-au observat mai puțini markeri care indică gradul de deteriorare musculară.

Alte modalități de a accelera recuperarea musculară după un antrenament intens este de a mânca mai multe alimente antiinflamatoare (legume cu frunze, fructe, pește etc.) și de a include suficiente proteine în dieta ta. Are un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge Cauți o modalitate de a reduce nivelul zahărului din sânge în mod natural? Acest lucru este posibil cu carnitină!

Cercetările au arătat că suplimentarea cu l-carnitină poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și inversarea rezistenței la insulină.Insulina este hormonul responsabil pentru transportul glucozei din sânge către celule. Acolo glucoza este transformată în energie sau stocată sub formă de glicogen. Prea multă insulină poate provoca rezistență la insulină, făcându-te mai puțin sensibil la hormonul insulinei. Acest lucru are ca rezultat un nivel prea ridicat de zahăr în sânge.

Cercetările au descoperit că l-carnitina ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină la diabetici și la creșterea absorbției glicemiei din fluxul sanguin. Un alt studiu a constatat că l-carnitina împreună cu restricția calorică îmbunătățesc semnificativ sensibilitatea la insulină a diabeticilor. Evitarea carbohidraților nesănătoși și consumul mai multor fibre și alimente bogate în proteine pot ajuta, de asemenea, la controlul nivelului de zahăr din sânge.

PLATINIUM L-CARNITINE 1000 – Supliment alimentar pe bază de carnitină.