Apa cu lămâie: când te ajută să slăbești și când este contraindicată

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridieta, Dieta de slabit
Ultima actualizareMiercuri 21 octombrie 2020
Vizualizari512

Voteaza & Distribuie

Descriere

Consumul de apă cu lămâie a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, ca aliat în lupta contra kilogramelor nedorite. Însă, dincolo de beneficiile sale, trebuie să ținem cont și de efectele mai puțin plăcute ale acestei băuturi, mai ales că, la unele persoane, apa cu lămâie este contraindicată.

Există puține cercetări științifice făcute, în mod special, pe apa cu lămâie, însă există cercetări separate referitoare la beneficiile lămâilor și la cele ale apei plate. Apa cu lămâie susține pierderea în greutate, arată unele studii pe animale. De exemplu, cercetările au arătat că polifenolii din lămâi, care sunt clasificați drept antioxidanți, reduc semnificativ creșterea în greutate la șoarecii care au fost hrăniți în exces. În acest caz, polifenolii au echilibrat efectele negative ale valorilor glucozei din sânge și au ameliorat rezistența la insulină. Dincolo de studiile de peste Ocean, și doriți să scăpați de kilogramele nedorite, discutați, mai întâi, cu medicul curant sau cu farmacistul, care v-ar putea recomanda și gama de produse pentru slăbit, extrem de bogată și în care ați putea găsi ce vi se potrivește.

Ar putea să ajute metabolismul

În afara studiilor, există și o serie de mărturii ale oamenilor simpli care au declarat, de asemenea, că apa cu lămâie i-a ajutat să slăbească. Acesr lucru ar putea fi explicat prin faptul că apă cu lămâie ar accela metabolismul. Așa că apa cu lămâie poate fi cu ușurință inclusă în rutina de dimineață, pentru că va da un start mai bun metabolismului. În plus, ea ar ajuta la menținerea unei greutăți optime și a unui organism activ. Unii nutriționiști sunt de părere că apa cu lămâie ar putea avea încă un efect benefic: băută rece, vă poate da un boost și mai mare metabolismului, pentru că, în timpul digestiei, corpul trebuie să o încălzească până ajunge la temperatura normală a organismului.

În ce situații este contraindicată

Apa cu lămâie poate avea și efecte mai puțin plăcute, de aceea este important să recunoașteți semnele și să vă adresați unui medic sau farmacist. O situație ar avea legătură cu sănătatea danturii. În teorie, acidul din sucul de lămâie poate fi dăunător pentru smalțul dinților, însă nu trebuie să vă speriați, pentru în cazul apei cu lămâie, acidul din fructul citric este unul foarte diluat.

În general, apa cu lămâie este o băutură sigură, însă există câteva efecte neplăcute care pot apărea. Pentru că lămâile conțin acid citric, acesta ar putea eroda smalțul dinților. Dacă doriți să reduceți acest risc și dacă aveți sensibilitate dentară, consumați apa cu lămâie cu un pai, iar, după ce ați băut-o, clătiți-vă gura cu apă plată. Persoanele care suferă de arsuri gastrice trebuie să fie foarte atente la consumul de apă cu lămâie. Acidul citric poate cauza unora arsuri la stomac. Pe de altă parte, sunt și persoane care susțin că, după ce au băut apă cu lămâie, arsurile la stomac s-au diminuat.

Apa cu prea mult suc de lămâie poate declanșa migrene la unele persoane. Există unele cercetări care au indicat că unele citrice pot declanșa migrene, așa că aveți grijă dacă beți prea multă apă cu lămâie. Acidul citric poate agrava aftele bucale, acele mici bubițe ce apar în gură sau la baza gingiilor și care sunt extrem de dureroase. Unele studii arată că acidul citric poate chiar provoca apariția aftelor bucale. Dacă vreți să beți apă cu lămâie, așteptați până când aftele s-au vindecat complet.

Sursă foto: Pixabay.com