America Ferrera

Detalii

CategoriiStiri divertisment
TaguriStatele Unite ale Americii
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1396

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: America Georgine Ferrera
Nascut(a): 18 aprilie 1984 in Los Angeles, California
Inaltime: 164 cm

America Ferrera este o actrita americana cunoscuta pentru rolul sau din serialul Betty cea Urata (varianta americana). Interpretarea sa a fost bine primita de public si critici, motiv pentru care America a primit in 2007 Globul de Aur pentru Cea Mai Buna Actrita intr-o serie TV- Comedie sau Muzical, un premiu SAG si un Emmy.

Viata personala

America Ferrera este cea mai mica din cei sase copii ai familiei sale si s-a nascut la Los Angeles, California. Parintii ei, América Griselda Ayes si Carlos Gregorio Ferrera, sunt din Honduras si au emigrat in Statele Unite in ani `70.

Mama sa, care a lucrat ca si menajera pentru unul din hotelurile Hilton, a fost preocupata de educatia copiiilor sai, cinci fete si un baiat. In final, cinci dintre ei au absolvit facultati, dar nu si America, ea renuntand la studii pentru a se putea concentra mai bine pentru rolul din Ugly Betty. Dupa divortul parintilor sai, produs cand America avea 7 ani, tatal sau s-a mutat inapoi in Honduras unde a murit in 2010.

America a stiut ca vrea sa fie actrita inca de mica. La doar 7 ani a primit un rol in piesa "Hamlet" iar la 10 ani a jucat rolul lui Artful Dodger in Oliver!. Mama ei a insistat insa ca America sa-si aleaga alta cariera, din teama ca nu va fi tratata in mod echitabil ca si actrita.

Actritei nu i-a placut numele de America, spunandu-si Georgina pana in momentul cand a inceput sa joace in filme. Ea a absolvit scoala cu medii foarte bune, a fost admisa cu bursa la University of Southern California dar a renuntat dupa numai un semestru din cauza filmarilor de la Ugly Betty.

America Ferrera este o sustinatoare a presedintelui Obama. Ea este casatorita din 2007 cu actorul, regizorul si scriitorul Ryan Piers Williams, care a distribuit-o intr-un fim studentesc pe vremea cand studia la University of Southern California.

Cariera

In iulie 2010, America Ferrera a debutat in primul sau film, Gotta Kick It Up! pentru The Disney Channel. In acelasi an a jucat in "Real Women Have Curves". Ea a debutat in televiziune ("Touched by an Angel") dar si pe marele ecran ("The Sisterhood of the Traveling Pants" si "Lords of Dogtown").

Rolul care insa a consacrat-o a fost cel din Ugly Betty, adaptarea americana a telenovelei columbiene "Yo soy Betty, la fea", in care America Ferrera o interpreteaza pe Betty Suarez, o tanara extrem de uratica. Pentru rolul lui Betty, actrita a trebuit sa poarte aparat dentar, o peruca unsuroasa, sa-si lase sprancene stufoase si sa se imbrace si machieze in asa fel incat sa para cat mai urata.

Pentru acest rol, America a primit in 2007 Globul de Aur pentru Cea Mai Buna Actrita intr-o serie TV- Comedie sau Muzical. Ea a fost inclusiv felicitata de Camera Reprezentantilor din SUA, fiind considerata un adevarat model pentru tinerii hispanici din Statele Unite. In 2008, America a castigat un premiu SAG pentru Cea mai Buna Actrita intr-un Serial de Comedie. In 2007, revista TIME a ales-o in topul celor mai influenti 100 de oameni din lume. Tot in 2007, America Ferrera a obtinut un premiu Emmy pentru rolul sau din Betty cea Urata, fiind prima actrita de origine latina care primeste aceasta distinctie.

In 2010, America Ferrera a jucat si a fost producatorul executiv al peliculei “The Dry Land,” in care apar Melissa Leo si Jason Ritter, care a avut premiera la Sundance Film Festival.

In 2012, America a prezentat documentarul Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide despre femei si fete care traiesc in conditii foarte dificile si lupta cu mult curaj impotriva lor.