Amenajarea bucătăriei - Idei și sfaturi esențiale

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareMarti 17 martie 2020
Vizualizari757

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vrei să îți amenajezi bucătăria și ești pus în fața prea multor opțiuni atractive? Într-adevăr, cataloagele de prezentare și magazinele abundă în propuneri interesante, elegante sau casual. Știm că este greu să te hotărăști și să alegi un singur stil. În plus, spațiul pe care îl ai la dispoziție este decisiv pentru decorarea încăperii și amplasarea mobilierului. Indiferent dacă ai o bucătărie imensă sau una de dimensiuni reduse, poți transforma camera într-o adevărată bijuterie de design interior. Iată cum!

1. Profită de punctele tari ale bucătăriei tale

Înainte să începi amenajările, acordă-ți suficient timp pentru a analiza încăperea. Este foarte important să profiți din plin de avantaje și să minimizezi inconveniențele. Astfel, indiferent de stilul ales, bucătăria ta va arăta ireproșabil. De exemplu, dacă bucătăria ta dispune de ferestre imense, folosește acest atu pentru a permite luminii naturale să pătrundă cât mai mult în cameră. Lasă zona geamurilor liberă, renunța la perdele sau alege unele discrete, care să nu diminueze efectul. Dacă vrei, poți decora pervazul cu plante naturale, care vor aduce un plus de personalitate. De asemenea, dacă bucătăria ta nu este foarte lată, dar are o lungime considerabilă, profită de acest lucru pentru a crea mai multe zone, separate prin elemente de decor sau prin cromatică. Astfel, chiar dacă spațiul este restrâns, vei crea impresia de complexitate.

2. Creează un spațiu destinat timpului de calitate

Bucătăria nu este doar un loc destinat gătitului, ci un prilej de petrecere a timpului alături de familie sau pe cont propriu, în liniște. De aceea, pe lângă aparatele electrocasnice moderne, este indicat să investești și într-un spațiu de dining. Integrează în bucătărie o masă corect proporționată cu restul încăperii, alături de scaune în același stil. Poți găsi online peste 3000 de modele de mese, dintre care vei alege, cu siguranță, varianta perfectă pentru tine.

3. Regula celor 3 culori

O greșeală frecventă în rândul celor care își amenajează bucătăria este aceea de a nu stabili de la bun început o gamă cromatică. Astfel, la final, încăperea nu are o imagine coerentă și stylish, ci pare, mai degrabă, dezordonată și improvizată. Pentru a atinge acel look demn de Pinterest, alege trei culori principale pentru bucătăria ta: o nuanță neutră, o culoare de bază și un ton îndrăzneț, pentru accente. De exemplu, poți opta pentru un design pe bază de crem, oranj și verde lime. Poți alege și o variantă mai rece: gri, bleu și roz pal, pentru o bucătărie pastelată.

4. Importanța materialelor folosite în design

Un lucru mai puțin știut este importanța materialelor. Acestea au puterea de a crea o atmosferă și de a oferi personalitate bucătăriei. De aceea, dacă vrei să conturezi un design modern și cool, optează pentru blaturi lucioase, mese din plexiglas sau sticlă, elemente din metal și decorațiuni minimaliste. Completează totul cu baterii argintii, din inox. În cazul în care adori stilul rustic, cât mai aproape de natură, folosește mult lemn texturat, materiale textile pentru scaune, plante naturale și nuanțe calde. În acest context, bateriile mate, aurii sau rozii, vor arăta excelent!

5. Personalizarea bucătăriei

Majoritatea persoanelor vor să aducă o notă personală în dormitor, în living sau în camera copiilor. Cu toate acestea, foarte puține familii reușesc să creeze un design original în bucătărie. De aceea, cele mai multe bucătării arată banal, rece, fără să spună nimic despre cei care pășesc zilnic în ea. Așadar, integrează în decor elemente personale, care să te facă să adori bucătăria și să te facă să te simți, cu adevărat, acasă. Poate fi vorba despre tablouri cu fotografii de familie, suveniruri din vacanțe sau chiar opere de artă ale micuților tăi.

Orice stil ai alege, ține cont de sfaturile de mai sus și vei obține o bucătărie exact pe gustul tău, de care te vei bucura în fiecare zi!

Poza: Vivre.ro