Al treilea titlu consecutiv pentru americani la Mondial?

Detalii

CategoriiSport
Taguribaschet, China, Statele Unite ale Americii
Ultima actualizareLuni 22 iulie 2019
Vizualizari941

Voteaza & Distribuie

Descriere

In perioada 31 august - 15 septembrie, in China, are loc Campionatul Mondial de Baschet, cea de-a 18-a editie. Ultimele doua competitii au fost castigate de americani, dar acestia vor avea mult de munca daca vor sa-si pastreze titlul, in ciuda unui “roster” plin de vedete din NBA. Au fost perioada in care americanii au neglijat aceste competitii, trimitand jucatori de mana a doua sau vedete obosite, satule dupa un sezon plin si care nu prea puteau sa joace impreuna. Ultimele doua competitii au demonstrat ca Statele Unite s-au saturat sa predea “stafeta” in baschet, dorind sa fie, din nou, natiunea care domina acest sport.

Din pacate, starul LeBron James nu va fi prezent in China pentru aceasta editie. “Regele” a avut un sezon precedent dezamagitor cu Los Angeles Lakers, ratand play-off-ul si suferind o accidentare destul de serioasa. James a spus “pas” si Olimpiadei din 2016, unde tara sa a luat aurul dupa o finala cu Spania. Vedeta celor de la Lakers doreste sa se recupereze complet, dar are si de filmat Space Jam 2. Asadar, poate Olimpiada de la Tokyo, 2020? LeBron va avea atunci 35 de ani.

Nici Steph Curry, Kevin Durant sau Kawhi Leonard nu fac parte din lotul lui Gregg Popovich pentru aceasta Cupa Mondiala, iar Anthony Davis s-a retras cu putin timp inaintea ultimului stagiu de pregatire. Chit ca lotul nu se poate compara cu cel de acum trei ani, de la Rio, jucatori precum Harden, Beal, Lillard sau Lowry pot sa fie decisivi pentru SUA.

La ce cote primesc americanii, va fi foarte dificil pentru pariori sa prinda ceva valoros. Insa tocmai de aceea nu trebuie ignorate pariurile live. Puteti verifica aici cotele in cazul in care va hotarati sa puneti ceva bani pe acest Campionat Mondial de Baschet. Cam ce oponenti seriosi are SUA? Evident, vicecampioana olimpica, Spania. Natioanala iberica poate ca i-a lasat acasa pe Ibaka, Rodriguez, Pau Gasol si Mirotic, din diferite motive, dar lotul, care-i cuprinde pe Marc Gasol, fratii Hernangomez, Rubio sau Llull, este unul cu experienta si potential la acest nivel.

Nu trebuie ignorata nici Franta, care i-a luat pentru aceasta Cupa Mondiala pe Batum, De Colo, Fournier si Gobert. Ultimul a si declarat ca nationala “Cocosului Galic” nu vine in China doar sa faca figuratie. O alta echipa ce a emis pretentii in declaratii a fost Australia. Insa asta inainte ca omul lor de “242 de milioane de dolari”, Ben Simmons, sa se retraga de la aceasta competitie. Vedeta celor de la Philadelphia 76ers a semnat un nou contract, pe cinci ani, in valoare de 242 de milioane de dolari, si a considerat de cuviinta sa foloseasca luna septembrie pentru a face o pregatire mai detaliata cu echipa.

Desi Simmons a declarat ca ar fi onorat sa prinda lotul pentru Tokyo 2020, doar sapte formatii vor incasa biletele pentru Olimpiada dupa aceasta Cupa Mondiala. Fara principalul star, Australia s-ar putea sa nu fie printre acestea sapte. Un lucru cert este insa ca “Rookie of the Year” din stagiunea precedenta din NBA, Luka Doncic, nu va lua parte la nicio competitie. Slovenia, campioana europeana, a ratat calificarea la Campionatul Mondial si. implicit, la Olimpiada.

Sunt foarte multi jucatori din NBA care iau startul la aceasta competitie, asa ca turneul din China va fi plin de meciuri spectaculoase. In plus, este o piata ideala pentru ca cei mai multi dintre baschetbalisti sa-si dezvolte “brand-ul”.