Afla ce trebuie sa stii despre apometre si cum le intretii

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriInstalatii sanitare
Ultima actualizareMarti 23 aprilie 2019
Vizualizari1659

Voteaza & Distribuie

Descriere

Apoemtrele sunt echipamente deja cunoscute de catre toti cei care locuiesc la bloc si sunt racordati la sistemul de apa menajera. Achizitia acestuia ramane in sarcina fiecarui proprietar. La intervale de timp se verifica, pentru ca acesta sa functioneze in parametri normali, constatand precizia sa.

Toata lumea stie despre acestea si cum functioneaza. La fel de multe se stiu si despre inselaciuni cauzate de proasta functionare a apometrelor. Atentie insa, functionarea acestora depinde de tipul apometrului, calitatea lui si de modul in care a fost montat. Acestea se pot fixa pe verticala sau orizontala. Iata ce trebuie sa stie toti utilizatorii de astfel de sisteme de contorizare a apei menajere.

Inlocuirea apometrelor

Dupa achizitia unui apometru omologat si verificat montarea va fi facuta de o persoana cu experienta. Ulterior va fi si sigilat, cu certificat de garantie la activ. Sigiliul deteriorat va face pasibili de vinovatie pentru frauda.
Sigilarea in sine se realizeaza destul de simplu, dar clestele ce aplica sigiliul este cu o amprenta speciala, deci nu va obositi sa credeti ca puteti fenta sistemul. Dupa instalare trebuie sa primiti si proces verbal unde se va specifica si care este indexul contorului la momentul sigilarii, precum si un contract ce va fi prezentat la administratia asociatiei de proprietari, certificat de garantie.

Tipuri de apometre

Atunci cand pornesti in cautarea unui apometru vei descoperi ca se clasifica, de la A la C. Recomandat este sa ai in vedere un magazin de specialitate, cum este Shop Einstal spre exemplu si sa ceri ajutor specializat. Contrar unei prime intentii de a te raporta la pret, altele sunt reperele pentru a alege un apometru de calitate.

Apometrele de apa rece de tip A

Acestea se foloseau pentru ape murdare in mod special si mai mult pentru apa rece. Acestea nu presupun intretinere, sunt specifice statiilor de epurare si irigatii, zone de decantare, deci nu pentru spatii rezidentiale.
Astfel de apometre sunt destul de rezistente, totusi trebuie ferite de inghet si socuri. Pot fi instalate in ambele moduri, verticala si orizontala si sunt adesea intalnite in agricultura, in sectorul irigatiilor spre exemplu, pentru uz industrial in orice caz.

Apometre de apa rece de tip B

Aceasta clasa de apometre este destinata atat uzului casnic, cat si industrial. Sunt realizate din fonta, au putere mare de rezistenta si in componenta lor intra si un integrator metalic cu mecanims uscat si umed.
Si de aceasta data montarea poate fi facuta in cele doua moduri, fara sa impuna dificultati. Nu impun anumite masuri privind intretinerea si sunt cunoscute pentru ca au un rol in economisirea apei.

Apometre de apa rece de tip C

Dintre toate tipurile, cele de clasa C sunt cele mai populare. Le vom intalni doar la uz casnic, in spatii rezidentiale si au raport bun calitate-pret. Acestea sunt realizate din alama, pentru instalatii cu variatii mari; au mecanism umed in dotare si pot inregistra debite mari sau mai mici. Si acestea sunt durabile, dispunand la canalul de intrare si de un filtru.

Nu se poate spune ca mai sunt si alte diferente, de vreme ce aceste apometre permit instalare in ambele moduri, sunt cu o rezistenta mare de functionare. Sunt concepute pentru a rezista la maximum 30 de grade, temperatura apei.

In functie de modelul ales apometrul poate fi precis si evita orice sansa de frauda. Poate fi dotat cu un capac de protectie pentru socuri, cu scut magnetic si filter de impuritati, supapa de sens sau sigiliu antiefractie. Vezi aici si alte modele care te-ar putea interesa.

Toate aceste aspecte te vor interesa din simplul fapt ca valorile inregistrate sunt ceea ce tu vei plati. Nu este de interes pentru consumator sa plateasca o cantitate de apa pe care de fapt nu a utilizat-o. Se intampla acest lucru cand apometrul este expirat, lovit si numai functioneaza cum trebuie, este de calitate inferioara, daca filtrul din el este infundat incat apa forteaza canalul de intrare si face ca inregistrarea valorilor sa fie altele, mai mari decat sunt in mod real. Apa ce se contorizeaza drept pierderi ajunge sa fie platita si ea, uneori de toti proprietarii dintr-un bloc.

Pentru alegeri de calitate Shop Einstal este o recomandare.