Actori care l-au interpretat pe Batman

Detalii

CategoriiStiri divertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10193

Voteaza & Distribuie

Descriere

Batman a fost interpretat, de-a lungul timpului, de mai multi actori. Celebrul personaj de film, inspirat de benzile desenate ale lui Bob Kane si supranumit Cavalerul Negru (The Dark Knight) a constituit un subiect de real interes pentru multe pelicule hollywood-iene. Numele sau real este Bruce Wayne, un multimilionar cu o identitate secreta, cea a supereroului Batman.

Ce actori l-au interpretat pe Batman?

Ce actori l-au interpretat pe Batman?

Cu fiecare interpretare noua, Batman a devenit mai profund ca personaj, mai intunecat si mai nemilos fata de dusmanii impotriva carora lupta. Fiecare actor ce i-a dat nastere a venit cu propria contributie la personalitatea personajului, i-a dat sarm dar si greutate supereroului.

Michael Keaton

In 1989, regizorul Tim Burton realizeaza pelicula intitulata simplu Batman, cu Michael Keaton in rolul principal, alaturi de Jack Nicholson in rolul Joker-ului si Kim Basinger interpretand-o pe Vicki Vale. Acest proiect, initiat de Tim Burton, a dat nastere practic seriei de filme ce a urmat dupa aceea. Michael Keaton a avut o prestatie extraordinara si a fost laudat atat de critici, cat si de fanii supereroului.

Michael Keaton in rolul lui Batman

Michael Keaton, primul in rolul lui Batman

Regizorul si celebrul actor au facut o echipa foarte buna si, tocmai de aceea, au extins colaborarea la un al doilea film, Batman Returns, lansat in 1992. In rolul lui Batman a fost distribuit acelasi Michael Keaton, in vreme ce personajul negativ i-a fost atribuit lui Danny DeVito. Alaturi de cei doi s-a aflat Michelle Pfeiffer, care i-a dat viata lui Catwoman. Initial, Burton a fost reticent fata de ideea de a regiza un sequel, insa scenariul foarte bun realizat de Daniel Waters l-a convins pe regizor.

Succesul inregistrat de cele doua pelicule i-au determinat pe producatori sa se orienteze catre o a treia parte a seriei. Insa Tim Burton a ales sa se retraga de la carma regizorala si, odata cu el, si Michael Keaton a parasit proiectul.



Val Kilmer{title} Val Kilmer

Val Kilmer, in Batman Forever

Val Kilmer, in Batman Forever

Urmatorul film din serie a fost Batman Forever iar actorul care a interpretat personajul principal a fost Val Kilmer. La carma regizorala s-a aflat Joel Schumacher, iar actorii din rolurile secundare au fost Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman si Chris O'Donnell. Atmosfera a fost mult indulcita, intrucat producatorii au considerat ca tonul noir al celui precedent a contribuit semnificativ la incasarile slabe in cinematografe.

Val Kilmer a fost bine primit de fanii Batman, nu si costumul lui, insa, mult prea incarcat si excesiv ornamentat. De asemenea, regizorul a avut cateva remarci deloc de bun augur la adresa lui Kilmer, considerandu-l copilaros si de nesuportat, fapt ce nu l-a ajutat pe actor sa castige un plus de simpatie din partea publicului.



George Clooney{title} George Clooney

George Clooney, in Batman si Robin

George Clooney, in Batman si Robin

Constient de lipsurile si rateurile din peliculele precedente, Joel Schumacher a decis sa-l inlocuiasca pe Val Kilmer cu George Clooney in rolul lui Batman si alaturi de el sa-i aduca pe Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman si Alicia Silverstone. Asa a luat nastere Batman si Robin, un film despre care se credea ca are potential, insa care a esuat lamentabil atat la box office, cat si in fata fanilor seriei.

George Clooney nu a reusit sa redea in fata admiratorilor profunzimea si intunecimea tipica lui Batman. In plus, Schumacher a pastrat in continuare costumele ridicol de incarcate, ceea ce a dezamagit fanii profund. Dupa incasarile slabe la box office, franciza a intrat intr-un impas si realizarea celei de-a patra parti a fost anulata pe termen nelimitat.



Christian Bale{title} Christian Bale

Christian Bale, Batman in The Dark Knight

Christian Bale, Batman in The Dark Knight

In 2005, seria Batman a fost readusa la viata de regizorul Christopher Nolan si al sau Batman Begins. Rolul lui Batman i-a fost oferit lui Christian Bale, iar filmul a revenit la tonul noir care l-a si consacrat de la inceput. Rezultatul? Filmul a inregistrat un succes rasunator atat la public, cat si in ochii criticilor. Alti actori celebri precum Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Morgan Freeman, Ken Watanabe si Rutger Hauer au completat distributia.

Christian Bale a fost foarte bine primit de public, prin urmare actorul are deja la activ trei filme in care il interpreteaza pe celebrul supererou. In 2008, echipa Nolan-Bale a revenit la carma unui nou film, The Dark Knight, in care a fost distribuit si regretatul Heath Ledger in rolul lui Joker.

In 2012, Christian Bale revine cu The Dark Knight Rises, continuarea peliculei The Dark Knight (2008). Bale isi reia personajul deja faimos, Michael Caine, Gary Oldman si Morgan Freeman sunt si ei prezenti in distributie. Anne Hathaway a primit rolul Selinei Kyle si a marturisit ca a fost cel mai dificil si solicitant rol de pana acum, din punct de vedere fizic. Actrita a trebuit sa se antreneze intens la sala de forta si a luat lectii de arte martiale pentru a putea intra perfect in pielea personajului.

Christian Bale a declarat ca The Dark Knight Rises este ultimul film in care va juca rolul lui Batman, de unde si tonul conclusiv al peliculei. De asemenea, actorul a explicat ca traiectoria personajului a ajuns, intr-un final, in punctul in care acesta isi infrunta temerile si reuseste sa-si gaseasca echilibrul pe care l-a cautat atata timp.