Acoperisuri spectaculoase

Detalii

CategoriiInchiriere biciclete
TaguriConstructii, Danemarca, Dubai
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4548

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ne-am obisnuit sa neglijam acoperisurile si sa consideram ca aceasta parte a cladirilor nu are deloc potential. Cu toate acestea, cu putina imaginatie, s-a reusit imbinarea utilului cu placutul iar acoperisurile au devenit adevarate locuri de recreere. Cei care le-au transformat in spatii perfect functionale au reusit nu numai sa le foloseasca potentialul la maxim, dar au mizat si pe factorul de spectaculozitate.

Spatiu de joaca pe acoperis in Danemarca

Spatiu de joaca pe acoperis in Danemarca

Spatiu de joaca pe acoperis in Danemarca

O firma daneza de arhitectura a intrezarit imediat potentialul urias pe care acoperisurile cladirilor din Copenhaga le au si s-a hotarat sa il foloseasca in beneficiul populatiei. Intr-o zona extrem de populata a capitalei Danemarcei au rasarit locuri de joaca pentru copii pe acoperisurile blocurilor. Micutii se pot juca in siguranta pe suprafata din iarba, in vreme ce parintii admira orasul de la inaltime sau pregatesc gratare delicioase.



Marina Bay Sands: SkyPark{title}

Marina Bay Sands: SkyPark in Singapore

Marina Bay Sands: SkyPark in Singapore

Marina Bay Sands: SkyPark in Singapore

Resortul de lux Marina Bay Sands din Singapore foloseste fiecare centimetru patrat de spatiu pentru a-i oferi o utilitate anume. Acoperisul cladirii din orasul aglomerat serveste ca parc de distractii cu piscina, cluburi de noapte si gradini luxuriante. Piscina aflata la o inaltime impresionanta deasupra orasului poarta numele de Infinity Pool. Numele este foarte bine ales intrucat intinderea de apa da impresia ca se contopeste cu cerul si ca, practic, nu se mai sfarseste. Bazinul are o lungime de 150 de metri si constituie o experienta cu adevarat spectaculoasa pentru cei care au acces la ea. Panorama asupra orasului Singapore este de exceptie, iar conditiile pe care parcul de distractii le ofera sunt la inaltime atat la propriu, cat si la figurat.



Acoperisul cu rulote in Africa de Sud{title} Acoperisul cu rulote in Africa de Sud

Acoperisul cu rulote in Africa de Sud

Acoperisul cu rulote in Africa de Sud

Acoperisul hotelului Grand Daddy din Cape Town s-a transformat in parc de rulote. Este un loc foarte cunoscut in Africa de Sud si destul de accesibil, intrucat pretul camerelor de hotel pornesc de la 90 de dolari pe noapte. Pentru amenajarea acoperisului spectaculos, au fost aduse sapte rulote vintage care au fost ulterior decorate de catre artistii locali. Rezultatul? Un loc de cazare inedit unde imaginatia si utilul se imbina la inaltime.



Terenul de tenis din Dubai{title}

Terenul de tenis din Dubai

Terenul de tenis din Dubai

Terenul de tenis din Dubai

Dubaiul este arhicunoscut pentru spectaculozitatea constructiilor. Ingineria si-a intins la maximum imaginatia iar legile fizicii par a fi pur si simplu incalcate. Hotelul Burj Al Arab a stabilit recorduri la multe capitole, inclusiv la numarul de stele, la conditiile de lux si la preturile exorbitante. Iata ca lucrurile nu se rezuma doar la atat. In varful cladirii a fost amenajat cel mai inalt teren de tenis din lume, 211 metri deasupra pamantului. Tenismeni de talie mondiala precum Andre Agassi si Roger Federer au fost invitati sa participe la un meci amical pe acoperisul hotelului de sapte stele din Dubai.



Roller Coaster pe acoperis in Japonia{title} Roller Coaster pe acoperis in Japonia

Roller Coaster pe acoperis in Japonia

Roller Coaster pe acoperis in Japonia

Un acoperis spectaculos cu adevarat a fost amenajat in Japonia, unde tehnologia pare a nu avea limite. Construit pe acoperisul unei cladiri de opt etaje, intr-o zona aglomerata a orasului Tokyo, roller coaster-ul nu a fost niciodata dat in folosinta, din cauza structurii slabe a blocului. Chiar daca cladirea poate sustine masa roller coaster-ului, fortele uriase care actioneaza asupra acestuia cand functioneaza la capacitate maxima constituie o problema ce i-a determinat pe constructori sa interzica accesul publicului.



Bar pe acoperis in Thailanda{title}

Bar pe acoperis in Thailanda

Bar pe acoperis in Thailanda

Bar pe acoperis in Thailanda

Amenajat la etajul 63 al Dome at State Tower din Bangkok, barul ofera momente de neuitat celor ce aleg sa-si petreaca timpul liber in incinta lui. Este unul dintre cele mai spectaculoase baruri in aer liber aflate la inaltime, cu o priveliste de exceptie asupra orasului si a raului Chao Phraya. Localul ofera clientilor un ambient de lux, alaturi de colectii de vinuri vechi fine si bauturi alcoolice de cea mai buna calitate.



Cinematograf pe acoperis in Australia{title} Cinematograf pe acoperis in Australia

Cinematograf pe acoperis in Australia

Cinematograf pe acoperis in Australia

Cinematograful in aer liber este amplasat pe acoperisul unei cladiri cu sase etaje din Australia. Detinut de o echipa de artisti, cinematograful, considerat unul dintre cele mai spectaculoase din tara, difuzeaza filme pentru toate gusturile, de la cele mai noi pana la cele clasice si de arta.