8 motive să alegi o pereche de ochelari de protecție pentru calculator

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriochelari, ochelari de vedere
Ultima actualizareMarti 18 ianuarie 2022
Vizualizari383

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când petreceți un timp îndelungat în fața monitorului, pot apărea diverse probleme care să vă afecteze postura corpului, iar lumina albastră vă poate afecta sănătatea ochilor. Oamenii petrec din ce în ce mai mult timp în fața unui dispozitiv digital, fie că este vorba despre telefon, tabletă sau ecranul televizorului. Conform unui studiu, românii petrec mai mult de șapte ore pe zi în fața calculatorului, laptopului sau a telefonului.

Atunci când petreceți un timp îndelungat în fața monitorului, pot apărea diverse probleme care să vă afecteze postura corpului, iar lumina albastră vă poate afecta sănătatea ochilor. În cele ce urmează, vom vedea ce este lumina albastră, cum funcționează ochelarii de protecție pentru calculator și de ce este bine să purtăm acest tip de ochelari.

Ce este lumina albastră?

Lumina albastră este peste tot. Se găsește în razele solare și este emisă de iluminarea fluorescentă și ecranele dispozitivelor electronice. Sursele de lumină albastră care provin de la diferite ecrane digitale vă pot afecta vederea, provocând și dureri de cap sau chiar leziuni la nivelul retinei.

Cum funcționează ochelarii de protecție pentru calculator?

Elementul cheie al ochelarilor de protecție pentru calculator este proprietatea sa antireflex. Acești ochelari filtrează lumina albastră, astfel încât lumina dominantă și cea mai dăunătoare din spectru se refractă și nu ajunge la ochi.

De ce este important să purtăm ochelari de protecție pentru calculator?

  • Reduc lumina albastră

Ochelarii cu filtru albastru nu doar că reduc lumina albastră emisă de ecranul computerului, ci vă protejează ochii și de lumina dăunătoare de la birou, cum ar fi cea produsă de iluminarea fluorescentă sau LED care emite, de asemenea, multă lumină albastră.

  • Ochi sănătoși

Acest tip de ochelari vă ajută să mențineți o vedere sănătoasă. Nu este nevoie să depuneți efort pentru a vedea în timp ce stați în fața ecranului și nu e necesar să măriți luminozitatea la ecran. Acești ochelari pot reduce riscul apariției miopiei. De asemenea, ochelarii de protecție pentru calculator reduc riscul degenerescenței maculare.

  • Reduc oboseala oculară

După câteva ore petrecute în fața unui ecran, se pot observa efectele oboselii oculare provocate de această lumină albastră artificială. Câteva simptome care indică oboseala oculară ar fi: ochi iritați sau uscați și vedere încețoșată. Însă, dacă alegeți să purtați o pereche de ochelari PC, aceștia vor filtra lumina albastră dăunătoare și vă vor permite să vedeți perfect, fără să aveți ochii obosiți.

  • Reduc efectul de lumină orbitoare

Lumina orbitoare provenită de la calculator sau telefon, poate crea anumite dificultăți atunci când încercați să citiți ceva de pe un ecran, astfel încât veți fi nevoiți să măriți luminozitatea, ceea ce ar mări cantitatea de lumină albastră emanată de calculator. Ochelarii pentru calculator reduc această lumină orbitoare, astfel că nu veți mai fi nevoiți să vă încordați ochii pentru a vedea mai clar.

  • Reduc durerile de cap și migrenele

Atât durerile de cap, cât și migrenele pot fi cauzate de lumina albastră care vine de la ecrane. Ochelarii pentru PC reduc durerile de cap și migrenele și vă vor permite să lucrați în fața computerului, fără niciun disconfort.

  • Sporesc productivitatea

Un alt beneficiu al purtării acestor ochelari este creșterea productivității. Atunci când aveți dureri de cap și dureri oculare, este mai dificil să vă concentrați pe sarcini, astfel încât scade și productivitatea la locul de muncă. Ochelarii pentru calculator vă vor crește atât productivitatea, cât și acuratețea, prin urmare veți putea îndeplini toate sarcinile mai repede ca oricând.

  • Îmbunătățesc postura

Mulți dintre noi ne aplecăm mai aproape de ecran atunci când nu vedem bine la calculator sau ne cocoșăm deasupra ecranelor pentru a schimba unghiul când suntem deranjați de acea lumină orbitoare pe care am menționat-o mai sus. Ochelarii de protecție pentru calculator pot îmbunătăți postura prin faptul că vă permit să stați la o distanță confortabilă față de ecran, fără a fi nevoiți să depuneți prea mult efort pentru a vedea, iar acest lucru reduce durerile de cap și elimină tensiunea de la nivelul gâtului și a spatelui.

  • Îmbunătățesc calitatea somnului

Este bine cunoscut faptul că statul în fața unui ecran înainte de culcare vă poate face să vă simțiți alerți. Utilizarea unei tablete sau a unui alt tip de dispozitiv înainte de culcare vă va împiedica să adormiți imediat. Dacă nu reușiți să vă opriți dispozitivul cu o oră sau două înainte de culcare, așa cum recomandă experții, folosirea ochelarilor pentru PC vă poate ajuta să adormiți mai repede și să aveți parte de un somn calitativ.

Prin urmare, dacă sunteți convinși de câte beneficii pot avea ochelarii de protecție pentru calculator, vă sugerăm să vă grăbiți să vă luați o pereche.