7 trucuri pentru depozitarea eficientă a alimentelor în frigider

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurielectrocasnice, frigider
Ultima actualizareMiercuri 19 august 2020
Vizualizari480

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când gătești sau când faci cumpărături, ești mereu pe fugă și așezi mâncarea în frigider, pe unde ai loc. Astfel, rafturile ajung să fie din ce în ce mai aglomerate și niciodată nu găsești alimentele de care ai nevoie. De multe ori, se întâmplă să uiți că ai cumpărat anumite produse, pentru că, pur și simplu, nu le mai vezi în frigider, după ce ai așezat totul haotic. Pentru a evita risipa de mâncare și pentru a te bucura de un frigider cât mai bine organizat, îți venim în ajutor cu sfaturi practice, ca să-ți depozitezi alimentele cât mai eficient.

Aranjează totul în compartimente

Dacă vrei să ai un frigider cât mai bine organizat, aranjează totul pe categorii de alimente. În general, frigiderele au compartimente speciale, pentru fructe și legume, însă, există și modele necompartimentate. În această situație, poți cumpăra, separat, recipiente mai mari, pentru depozitarea dulciurilor, lactatelor sau a sucurilor. În plus, poți eticheta compartimentele, ca să găsești mai ușor alimentele. Acum, găsești frigidere ieftine la Carrefour, dotate, deja, cu astfel de compartimente din plastic, sau din sticlă.

Ce alimente depozitezi pe ușa frigiderului

Pentru a beneficia de cât mai mult spațiu liber în frigider, ar fi recomandat să depozitezi sticlele, borcanele și cutiile cu lapte sau suc, pe ușa frigiderului. Acestea ar trebui poziționate de la mic la mare, pornind dinspre exterior spre interior.

Cum așezi alimentele pe rafturi

Încearcă să așezi alimentele și recipientele de mari dimensiuni pe rafturi, cât mai în spate posibil. În fața acestora, mult mai aproape de ușă, pune alimentele și recipientele de mici dimensiuni, ca să le vezi cu ușurință. De asemenea, tot în partea din față a rafturilor, amplasează alimentele cu un grad avansat de expirare. Ultimul raft este dedicat exclusiv cărnii crude, puiului și peștelui. Produsele crude se țin mereu pe raftul de jos al frigiderului, ca să eviți contaminarea celorlalte produse. Atunci când depozitezi carne, pește sau fructe de mare, pe ultimul raft al frigiderului, asigură-te că produsele sunt împachetate în hârtie alimentară sau în containere etanșe, ca să nu intre în contact cu alte mâncăruri sau alimente.

Depozitează fructele în compartimentul special

Înainte de a depozita fructele și legumele în compartimentul lor special, este necesar să le speli și să le ștergi, ca să îndepărtezi toate bacteriile. De asemenea, pentru a le menține proaspete cât mai mult timp, le poți împacheta în hârtie. Totuși, nu este recomandat să depozitezi în frigider: avocado, roșii, banane, piersici, nectarine, prune și pere, fiindcă acestea emană un gaz care poate duce la alterarea altor produse din compartiment.

Păstrează anumite alimente în recipiente din plastic

După ce ai deschis ambalajul anumitor produse alimentare, cum ar fi mezelurile sau brânzeturile, ar fi indicat să le depozitezi în pungi cu fermoar sau recipiente cu capac, pentru a le păstra proaspete mai mult timp.

Creează o zonă specială pentru gustări

De obicei, copiii creează un adevărat haos în frigider, dacă sunt în căutarea unei gustări. Așa că, pentru a evita această problemă, folosește o caserolă sau un recipient pentru compartimentare, în care să depozitezi toate dulciurile. Astfel, cei mici vor avea acces mai ușor la gustările lor preferate și ordinea din frigider nu va avea de suferit.

Menține igiena în frigider

Igiena frigiderului este esențială, dacă vrei să depozitezi alimentele eficient și corect, așa că spală regulat frigiderul. Pentru a-l dezinfecta eficient și pentru a elimina mirosurile neplăcute, poți folosi o soluție de bază de oțet. De asemenea, este important să nu lași niciodată conserve deschise în frigider, borcane fără capac sau recipiente deschise. Acestea sunt perisabile, pot face mucegai și, în același timp, pot emite bacterii care contaminează și celelalte alimente.

Urmând sfaturile pe care ți le-am oferit, te vei putea bucura de un frigider curat și bine organizat. Nu uita să verifici regulat starea produselor puse la rece și să le arunci pe cele expirate, fiindcă sănătatea ta este cea mai importantă.

Sursa foto: pexels.com/photo/stainless-steel-refrigerator-beside-white-kitchen-cabinet-2343467/