6 motive pentru a opta pentru un implant dentar in vederea completarii spatiilor libere din cavitatea bucala

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriBucuresti, stomatologie
Ultima actualizareMarti 23 iulie 2019
Vizualizari931

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din nefericire, sunt foarte multi factori care duc la pierderea dintilor si a maselelor. Varsta inaintata, igiena precara, bolile gingivale si parodontale sunt numai cateva dintre motivele pentru care pacientii clinicii Excedent se prezinta la medicul stomatolog pentru un implant dentar modern si foarte eficient.

De ce sa optezi pentru un implant dentar si nu pentru solutii protetice fixe sau mobile?

Implantologia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu asigurarea serviciilor de inlocuire a dintilor si maselelor lipsa. Pacientii care solicita tratament prin implant dentar sunt in numar tot mai mare si sunt constienti de beneficiile pe care acesta le ofera. Implanturile dentare sunt considerate a fi de top la nivel mondial, schinmband calitatea vietii si contribuind la obtinerea unei sanatati de fier.

Primul si cel mai mare beneficiu al implantului dentar este acela ca reprezinta o metoda foarte estetica de inlocuire a dintilor lipsa. Cu alte cuvinte, pacientii vor putea sa rada, sa zambeasca, sa vorbeasca si sa manance cu incredere, fara a se mai teme ca va fi cineva care sa le observe locurile ramase goale in urma unor extractii sau a unor accidente.

Al doilea beneficiu al implantului dentar este acela ca rezista foarte bine in timp. Practic, daca este ingrijit in mod corect, implantul dentar va putea fi pastrat intreaga viata. In plus, rezista sila formarea placii, a cariilor, nu se sparge asa usor, coronita poate fi usor inlocuita si rezista la forte masticabile determinate de consumul unor alimente foarte tari sau lipicioase.

Al treilea motiv pentru care pacientii opteaza pentru varianta implantului dentar este aceea ca le aduce un beneficiu starii de sanatate. Starea lor de sanatate se va ameliora din punct de vedere al digestiei, deoarece alimentele nu mai sunt inghitite pur si simplu, in bucati, ci sunt foarte bine mestecate.

Al patrulea motiv pentru care implantul dentar este indicat in cazul pacientilor clinicii stomatologice Excedent este acela ca este eliminata necesitatea tratarii dintilor invecinati bresei edentate, ceea ce inseamna ca dintii vecini nu au de suferit. Comparativ cu solutiile protetice mobile, implantul dentar este mult mai eficient fiind fix si usor de ingrijit.

Al cincilea beneficiu al implantului dentar este acela ca este biocompatibil, cu alte cuvinte este compatibil cu organismul uman, neexistand riscul alergiilor sau al respingerii. Implantul dentar devine o parte din pacient si elimina orice durere si neplacere.

Ultimul, insa nu cel din urma beneficiu al implantului dentar este acelaca stopeaza atrofia osoasa si protejeaza intreaga dantura, fiind o interventie simpla si deloc dureroasa.

In concluzie, implantul dentar ramane cea mai buna varianta pentru inlocuirea dintilor lipsa. Desi pare foarte costisitoare la inceput, costurile se amortizeaza in timp, deoarece pacientii nu mai necesita ingrijiri si servicii stomatologice la acel implant.