6 detalii de care trebuie să ții cont când ești șofer Uber

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurihuse auto, masini
Ultima actualizareMarti 2 februarie 2021
Vizualizari496

Voteaza & Distribuie

Descriere

În funcție de timpul pe care ești dispus să îl aloci activității de șofer de Uber, te vei bucura de beneficii financiare deosebite. Indiferent dacă vei decide să fie un job full-time sau doar o activitate care să îți aducă un venit suplimentar, atunci când decizi să fii șofer de Uber este recomandat să fii atent la câteva detalii care îți pot face întreaga experiență mai plăcută.

1. Protejarea personală în condițiile pandemiei covid

Cel mai important detaliu se referă la respectarea tuturor normelor de prevenție a pandemiei. Va trebui ca mașina ta să aibă despărțită zona scaunelor din față de cele din spate cu un material transparent și cât mai eficient. De asemenea, va trebui să dezinfectezi frecvent mașina cu substanțele potrivite. Pe cât posibil mergi cu geamurile deschise, aceasta fiind cea mai importantă recomandare a autorităților în domeniu.

2. Fii amabil cu pasagerii și asta îți va aduce doar avantaje

La finalul cursei, pasagerii îți pot evalua comportamentul atât din punct de vedere al șofatului dar și calitățile personale. Cu cât vei avea mai mulți clienți care te apreciază, cu atât rating-ul tău va fi unul mai mare. Îi poți surprinde pe pasageri cu mici gesturi care nu costă mult dar au un efect surpriză foarte mare: oferă-le bomboane, întreabă-i ce muzică preferă, asigură-te că se simt confortabil și, în general, comportă-te cât mai profesionist.

3. Păstrează mașina în condiții impecabile

Starea în care se prezintă mașina ta spune multe despre tine ca om. Chiar dacă activezi într-un domeniu de servicii cu publicul și poți avea parte de cele mai neașteptate experiențe (nu neapărat în cel mai bun sens), depune toate eforturile pentru ca mașina să fie curată și igienizată. Apelează la huse auto care se pot curăța foarte ușor, cumpără un aspirator de mașină pe care să îl poți folosi ori de câte ori este nevoie. Săptămânal sau chiar mai des dacă vremea o cere, curăță mașina la experior și asigură-te ca mirosul din interior este unul plăcut.

4. Fă-ți acte legale și obține toate licențele de care ai nevoie

Pentru a activa ca șofer de Uber va trebui să ai o formă legală prin care să încasezi banii. Indiferent că alegi sa îți deschizi o firmă, un PFA sau preferi varianta de angajare ca șofer la o companie care oferă această posibilitate, vei avea nevoie și de asigurare specială și licență pentru transport persoane. Asigură-te că ai rezolvat în mod corect toate aceste aspecte birocratice, pentru a putea sa îți desfășori munca în legalitate.

5. Așteaptă-te să fii tratat de pasageri ca un șofer personal

Mulți pasageri par să nu înțeleagă că au cumpărat un serviciu pe care tu li-l oferi și se comportă ca și cum ai fi angajatul lor. Chiar dacă este indicat să ai un comportament civilizat și să dai dovadă de răbdare, nu uita că și pasagerii trebuie să respecte la rândul lor niște limite. Întreabă la firmă care este procedura prin care poți refuza o cursă fără să primești penalizări și apelează la această metodă oricând te simți nerespectat sau chiar în pericol.

6. Există o concurență neloială din parte soferilor altor companii de taxi

Te vei putea întâlni cu o atitudine neplăcută din partea acestor șoferi deoarece unii dintre ei consideră că întreg sistemul Uber le afectează în mod ilegal profiturile. Au fost evidențiate chiar comportamente agresive care au necesitat intervenția organelor de poliție. În cazul în care vei trece prin aceste situații regretabile, solicită imediat ajutorul avocaților puși la dispoziție de compania Uber și urmeză-le sfaturile avizate. S-ar putea să fie nevoie chiar de plângere la poliție sau de acționare în judecată față de persoanele recalcitrante.

Sursa foto: piqsels.com