5 sfaturi de design interior pentru un living mai primitor

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguridesign de interior
Ultima actualizareMiercuri 6 mai 2020
Vizualizari585

Voteaza & Distribuie

Descriere

Camera de zi este locul în care îţi petreci cel mai mult timp acasă, împreună cu familia, prietenii sau alţi invitaţi. Pentru cei apropiaţi este locul de adunare, în care îţi închei o zi de lucru sau petreci sfârşitul de săptămână. Pentru oaspeţi, este propriul tău amfiteatru, spaţiul care te defineşte ca gazdă. Pentru ca toată lumea să petreacă timp de calitate în livingul casei tale, îţi prezentăm câteva sfaturi de decorare şi aranjare a mobilierului.

Cât mai multă lumină

Iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte ale casei tale în ansamblu şi ale camerei de zi în particular. În primul rând, valorifică la maximum lumina naturală, pentru că este sănătoasă, îţi aduce bună dispoziţie, te ajută să economiseşti la facturile de energie şi ai conştiinţa împăcată că îţi aduci o minimă contribuţie la salvarea mediului înconjurător.

Cu cât razele soarelui pătrund mai mult în casă, cu atât vor aduce cu ele o stare plăcută în interior. Dacă acest aspect este stabilit cu arhitecţii la configurarea ferestrelor şi a uşilor, care trebuie să aibă foi de geam cât mai mari, pentru iluminatul artificial trebuie să te preocupi să fie estetic şi funcţional. Livingul permite îmbinarea obiectelor de iluminat fixate pe tavan cu lămpi de masă sau de podea. Profită de noile aplicaţii de iluminat ca accesorii pentru casa ta smart.

Alege elementul central

În livingul tău, toate elementele trebuie aranjate cu gust în jurul unui punct de referinţă. Funcţie de stil, arhitectură şi design, acesta poate fi o fereastră generoasă cu vedere spectaculoasă, o firidă cu şemineu, o masă mare centrală sau un ansamblu media încorporat în mobilier. Pe Emenatwork, găseşti o mulţime de soluţii de calitate pentru casă şi grădină şi un blog despre proiecte bine realizate.

Creează zone de socializare


Oamenii se adună în living ca să discute, să-şi împărtăşească experienţa unei zile de lucru sau de şcoală sau să depene amintiri, împreună cu oaspeții. De felul cum este aranjată camera ta de zi depinde cum vor decurge aceste discuţii. Canapeaua, fotoliile, mesele şi scaunele trebuie aşezate astfel încât oamenii să poată discuta relaxaţi, să se înţeleagă în timp ce stau confortabil, fără să fie nevoiți să se întoarcă incomod spre interlocutor sau să ridice tonul pentru a se face auziţi. Dacă suprafaţa camerei permite, creează mai multe spaţii de conversaţie, eventual pe marginea unui bar, pe canapea, la masa de cafea etc.

Asigură spaţiu de acces

Un aspect foarte important este asigurarea accesului liber. Nu trebuie să faci slalom printre obiecte de mobilier pentru a ajunge dintr-un punct în altul. Cu atât mai puţin în living, unde fluxul de oameni este mai mare decât în alte camere. Între canapea şi măsuţa de cafea sau între scaune trebuie să fie cel puțin un metru pentru a putea trece. Delimitează un traseu pe care îl puteți parcurge de la un capăt al camerei fără dificultăţi. Cu cât este mai aerisit, cu atât este mai primitor livingul tău.

Masa pentru mâncare, cafea, jocuri

În multe locuinţe, zona de living poate fi combinată cu cea de dining. Pentru asta, ai nevoie de o masă mare, amplasată, fie central, fie într-o parte a camerei. Avantajul aşezării mesei în camera de zi este că o poţi folosi pentru prânz sau cină, ori de câte ori ai nevoie. Între timp, poate deveni masa de cafea sau de jocuri, locul unde vă adunaţi cu toţii pentru a petrece timp împreună.

Felul în care amenajezi livingul poate transforma o cameră cu ziduri goale într-un spaţiu primitor. Alege elemente de mobilier care permit socializarea şi aranjează-le astfel încât oamenii să dorească să revină cât mai curând la tine acasă.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/camera-canapea-carpeta-contemporan-1457842/