5 motive pentru care trebuie să apelezi la un expert pentru a cere despăgubiri de la compania aeriană

Detalii

CategoriiJustitie
Taguriavocat, Bilete de avion, vacanta
Ultima actualizareJoi 28 martie 2019
Vizualizari1147

Voteaza & Distribuie

Descriere

Zboruri întârziate, zboruri anulate, refuz la îmbarcare - ai întâmpinat și tu probleme cu o companie de zboruri și nu ai luat nici o măsură? Ei bine, te anunțăm că ai tot dreptul să ceri despăgubiri atunci când vine vorba de situații incomode din partea companiei aeriene cu care ai hotărât să zbori.

Mulți dintre noi sunt impresionați de grija și ofertele care ne sunt propuse de companiile aeriene în cazul unei incomodități create de ei, dar cert este faptul că încearcă doar să distragă atenția de la posibilitatea de a cere o compensație pentru zbor întrerupt.

Mulți o să-ți spună că nu ai nici o șansă să obții vreo despăgubire sau că procesul e atât de anevoios încât o să renunți singur la aceasta încercând să-ți aperi drepturile. Undeva, poate este o fărâmă de adevăr. Faptul că este un pic de birocrație și multe drumuri de făcut, dar acum nu mai e o problemă!

Tocmai din acest motiv există specialiști pe acest segment – învățați să rezolve în timp scurt și cu rezultat situațiile dificile, în locul pasagerilor aerieni cu drepturi lezate! Da, este posibil și da, nu e complicat de loc. Tu doar o să aștepți rezultate, în timp ce o persoană cu experiență și bagajul necesar de cunoștințe depune plângerea și se ocupă de toate celelalte acte necesare.
Una este cert, tu poți beneficia de despăgubiri în bani atunci când compania aeriană nu și-a respectat promisiunile.

De ce să ceri ajutorul unui expert atunci când vine vorba de un zbor întârziat sau anulat?
Există companii care se specializează în a ajuta pasagerii aerieni să obțină despăgubirile datorate de compania aeriană. Folosesc expertiza lor în legislația aviatică europeană și experiența acumulată în baza Regulamentului UE 261/2004 pentru a-ți exercita drepturile de pasager.

Din acest motiv ar trebui să cunoști cele mai importante motive să apelezi la un expert, pentru a te asigura că plângerea ta va fi analizată și rezolvată.

1. Expertul pregătește și depune cererea în numele tău, prin reprezentarea în fața companiei aeriene.

Lipsa de cunoștințe te poate face vulnerabil în fața șiretlicurilor utilizate de companiile aeriene, pentru a evita responsabilitatea pentru un zbor anulat sau întârziat. Chiar de la primii pași – cererea pentru despăgubire, poți întâlni dificultăți, mai ales dacă nu ai mai solicitat anterior despăgubiri de la companiile aeriene.

2. După verificarea detaliilor și a circumstanțelor întârzierii sau anularii zborului, intră în legătură cu compania aeriană și are grijă de întregul proces.

Există diferite nuanțe legate de circumstanțele zborurilor perturbate, care influențează suma ce poate fi cerută de la compania aeriană. Deși informația este disponibilă spre acces publicului larg, fiecare caz este individual și te poți pierde pe parcurs. Presiunea te poate face să cedezi și ar fi păcat să-ți pierzi banii, atâta timp cât ai dreptul să-i ceri (poți obține o despăgubire până la 600 euro).

3. Achiți doar în cazul în care primești despăgubirea

Cea mai bună parte? Principiul "fără câștig, fără taxe": înseamnă că, dacă se dovedește că nu poate fi obținută despăgubirea, pasagerul aerian nu achită nimic. Chiar dacă s-a ajuns la instanță.

4. În cazul în care cazul tău necesită extinderea plângerii la o schemă de NEB, ADR sau o instanță mică, echipa companiei de avocați se ocupă, de asemenea, de toate pentru tine.

E dificil să ții cont de toate precizările legale, iar avocații angajați pe cont propriu pentru a lupta cu companiile aeriene sunt o cheltuială suplimentară, fără șansă absolută că îți vei recupera banii. O echipă de experți în domeniu, plătiți doar la rezultat (dacă primești compensația) este soluția ideală. Nu pierzi nimic, dar ai mai multe șanse de câștig.

5. Nu ești supus unui stres emoțional

Să fim serioși, lupta pentru dreptate nu este niciodată ușoară. Să obții o compensație de la companiile aeriene este dificil și din cauza stresului adițional. De parcă nu ar fi suficient că deja ai trecut printr-o experiență neplăcută cu un zbor anulat/întârziat, mai ești nevoit să lupți cu un grup de oameni obișnuiți deja cu întregul proces.

Companiile aeriene au zeci de metode de a te convinge să renunți la compensația binemeritată, metode exersate pe alți pasageri aerieni și care funcționează uimitor de frecvent. Anume stresul procedurilor complicate, insuficient cunoscute și presiunea din situația tot mai incomodă stau între tine și compensația la care ai dreptul.