5 lucruri de care să ții cont înainte să-ți cumperi haine noi

Detalii

CategoriiShoping
Tagurihaine
Ultima actualizareMiercuri 5 februarie 2020
Vizualizari586

Voteaza & Distribuie

Descriere

De cele mai multe ori, oamenii își cumpără haine în mod impulsiv, fără să se gândească dacă au într-adevăr nevoie de ele. Dacă și tu te regăsești în acest obicei, cu siguranță ți-ai cumpărat recent o pereche de jeanși sau o jachetă doar pentru că ți-a plăcut enorm modelul sau culoarea. Într-o lume în care minimalismul, reciclarea și grija față de mediu au devenit esențiale, este timpul să îți reconsideri obiceiurile de cumpărare. Nu numai că vei contribui la protejarea naturii, dar vei face și economii semnificative!

Iată ce să faci înainte să îți cumperi haine din cele mai noi colecții:

1. Scoate toate hainele din dulap și sortează-le

Dacă ai impresia că nu mai ai ce să porți, fă acest exercițiu simplu. Scoate toate piesele vestimentare și accesoriile din dulapuri și împarte-le în patru categorii:

  • haine pe care le adori;
  • haine de care te-ai plictisit, dar pe care vrei să le mai porți din când în când;
  • haine pe care nu le mai vrei, dar încă se află în stare bună și pot fi donate;
  • haine deteriorate, ce se pot recicla.

Împachetează hainele deteriorate și du-le la un centru de reciclare. Chiar și unele magazine din malluri colectează articole vestimentare vechi, așa că ai la dispoziție o mulțime de variante. Apoi, elimină și hainele pentru donații. Asigură-te că sunt curate și intacte, apoi oferă-le unei asociații sau unei familii care are nevoie de ele.

2. Improvizează și inovează

Acum că ai păstrat primele două categorii de haine, este momentul să fii creativă. Inspiră-te de pe Pinterest și Instagram, caută tutoriale online și descoperă moduri noi în care îți poți alcătui ținute. Vei vedea că există combinații de piese la care nu te-ai gândit până acum și care arată fabulos, odată ce le îmbraci și le accesorizezi. Astfel, vei putea crea outfituri originale, fresh, fără a cumpăra mai multe haine.

3. Fă schimb de haine

Dacă ești pasionată de modă, există zeci de grupuri și comunități online de persoane care împărtășesc același hobby. Poți merge la evenimente de tip Yard Sale, unde îți poți vinde hainele sau le poți oferi în schimbul altor piese vestimentare, aduse de alte persoane. Este un fel de magazin second hand, care conține doar piese cool, purtate de alte fashioniste!

4. Mergi în magazine second hand

Cine spune că hainele trebuie să fie nou-nouțe pentru a arăta minunat? Dacă simți nevoia să adaugi câteva piese în garderoba ta, vizitează magazinele second hand din orașul tău. Ai ocazia de a găsi haine foarte bine îngrijite, modele unicat, branduri celebre și tot felul de chilipiruri neașteptate!

5. Vizitează un outlet

Dacă ai parcurs pașii de mai sus și ai ajuns la concluzia că este momentul să faci noi achiziții, alege un magazin de tip outlet. Poți face o vizită la Fashion House Outlet Militari, unde vei găsi peste 60 de magazine cu branduri de renume și reduceri uriașe, de până la 70%, în orice perioadă a anului. Complexul comercial este deschis de luni până duminică, așa că poți merge cu prima ocazie!

În acest mod, vei profita de haine din colecții ceva mai vechi, dar încă actuale, la cele mai bune prețuri de pe piață. În final, nu uita că o piesă vestimentară poate fi purtată în nenumărate combinații. Singura limită este imaginația, așa că găsește-ți inspirația și concepe ținute originale cu piesele pe care deja le deții. Când vrei să îți cumperi, totuși, câteva haine și accesorii noi, vizitează magazinele second hand și de tip outlet. Profită de prețuri minime și de calitate maximă, precum și de modele unice, pe care nu le vei găsi în mall-uri. Succes la cumpărături!

Sursa foto: pexels.com/photo/white-and-black-floral-cap-sleeved-shirt-994523/