4 surse perfecte de inspirație pentru ținutele de primăvară 2019

Detalii

CategoriiShoping
TaguriIncaltaminte, pantofi
Ultima actualizareJoi 9 mai 2019
Vizualizari1124

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vrem sau nu să recunoaștem, adevărul este că de cele mai multe ori ne inspirăm de ici, de colo în crearea outfit-urilor, fie ele office sau casual. Deși femeile nu își dau seama și au impresia că ele au creat ținuta cap coadă, în subconștient acestor s-au întipărit imaginile din reviste sau de pe rețelele de socializare ale celor mai frumoase ținute ale vedetelor autohtone sau de peste ocean. Este perfect normal ca inspirația să vină din diverse surse pentru că, până la urmă, marile case de modă și vedetele internaționale sunt cele ce dau startul în modă prin abordarea celor mai sofisticate ținute. Se întâmplă adesea ca fix în momentele de maximă importanță, inspirația să lipsească cu desăvârșire. Verifică repede instagram-ul sau fecebook-ul în speranța de a găsi o postare care să le inspire, dar nimic.

Ce este de făcut atunci, de unde își pot lua rapid inspirația doamnele și domnișoarele?

4 surse de inspirație vestimentară în luna Mai

O parte din aceste surse pot fi accesate în momentele cheie, altele trebuie memorate sau salvate pentru situații viitoare.

1. Revistele de modă

Deși ziarele și revistele și-au pierdut din popularitate odată cu dezvoltarea uimitoare a rețelelor de socializare, adevărul este că revistele de fashion reprezintă una dintre cele mai mari și vaste surse de inspirație. Editorii acestora sunt oameni avizați și competenți din industrie, ce sunt capabili să redacteze texte de recomandări în cunoștință de cauză (alături de imagini reprezentative). Astfel, pe lângă reprezentarea vizuală a unei ținute de excepție, cititoarele revistelor vor găsi indicații, recomandări și sugestii de combinare a unor piese vestimentare cu accesorii, pantofi stiletto sau genți extravagante, de la experți.

2. Conturile de socializare ale vedetelor

Fie că vorbim de vedetele autohtone sau de cele internaționale, orice femeie urmărește cel puțin contul unei vedete pe care o admiră din punct de vedere al stilului vestimentar. Aceste platforme online sunt cele mai bune surse de inspirație având în vedere că artistele postează foarte des poze în care își etalează ținutele extravagante sau chiar și pe cele relaxate, în stil urban. Este, de altfel, recunoscut faptul că tinerele din România își găsesc inspirația în postările artistelor de pe instagram, în proporție de peste 50%. Iată o listă a celor mai celebre vedete pe instagram din România.

3. Blogurile de fashion

De multe ori, vedetele celebre de pe instagram dețin și un blog pe care scriu despre experiențele lor în ceea ce privește sănătatea, frumusețea, moda și multe altele. Și aceste platforme online reprezintă surse excelente de inspirație pentru ținutele office, casual, de ocazie, de seară etc. Mai mult, pentru sfaturi avizate și recomandări pertinente, blogurile stiliștilor și ale designerilor, fie ei români sau străini, sunt cele mai indicate.

4. Noile colecții din magazine

Manechinele magazinelor aranjate de experți pot da naștere unor idei și combinații geniale, la fel ca noile colecții lansate la început de sezon. Mergând printre rafturile sau umerașele cu piese care mai de care mai sofisticate, futuriste sau din contră, elegante, minimaliste și delicate, este aproape imposibil ca în mintea femeilor să nu se contureze imaginea unei ținute complete. Așadar, când inspirația întârzie să apară, o mică sesiune de shopping sau doar o simplă vizită la mall, poate rezolva situația.

Inspirația luată de la vedete, designeri sau chiar din magazinele de fashion din mall trebuie adaptată întotdeauna stilului propriu și a personalității. Nu orice poartă Antonia sau Inna se va potrivi oricărei femei, așa că, mare grijă la propria abordare!