4 motive să cumperi o mașină second hand

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini, masini de vanzare, masini rulate, masini second hand
Ultima actualizareMiercuri 2 iunie 2021
Vizualizari636

Voteaza & Distribuie

Descriere

Automobilul este un bun de folosință îndelungată și un prieten de nădejde în multe dintre situațiile cotidiene în care suntem implicați. În prezent, ne este aproape imposibil să ne imaginăm viața fără transport la dispoziție, fie el personal sau public. Este inevitabil în aglomerările urbane, necesar în deplasările dintre localități și indispensabil în vacanțe. În privința unei decizii personale, însă, este bine să alegem un automobil rulat? Și de ce am ajunge la o asemenea decizie? Găsești lămuriri în rândurile de mai jos.

Cost mai mic, beneficii mai mari

Motivul pentru care cei mai mulți aleg să cumpere mașini rulate este prețul de achiziție mai mic decât al unui automobil nou. Desigur, în cazul în care vrei un automobil nou, ai libertatea de a alege și de a configura mașina exact așa cum o dorești, însă prețul va fi pe măsură – și aici intervine disponibilitatea bugetului de care dispui. Dacă alegi una dintre multele mașini rulate de la Mercedes, vei constata cu surprindere că:

  • modelele sunt aproape de nivelul de echipare maximă;
  • rulajul este scăzut;
  • experiența în utilizare este ireproșabilă;
  • au garanția unui dealer autorizat.

Posibilitatea de a alege dintr-o varietate de mașini – cu diferite pachete de dotări și prețuri avantajoase – reprezintă un motiv întemeiat pentru care achiziția unui automobil second hand este una înțeleaptă. Ca valoare de piață, trebuie să știi că un automobil nou este marcat de o depreciere accelerată: după doar un an de utilizare, valoarea acestuia scade cu minim 20%, pentru ca după 3 ani de utilizare acesta să valoreze mai puțin de jumătate din costul inițial.

Fiabilitate testată, istoric service autentic

Automobilele rulate achiziționate de un dealer autorizat trec printr-o prealabilă verificare tehnică și a documentelor însoțitoare – acte de proprietate, istoric service – cu scopul de a certifica atât calitatea sistemelor și a componentelor, cât și respectarea prescripțiilor producătorului în legătură cu mentenanța și service-ul regulat. În acest fel, dealerul autorizat poate garanta viitorului proprietar calitatea mașinii, autenticitatea kilometrajului indicat de odometru (contorul de parcurs) și faptul că automobilul nu a fost în prealabil înstrăinat ilegal.

În cazul unui model abia lansat pe piață, nu a trecut încă suficient timp și nu sunt încă foarte multe date legate de fiabilitatea și confortul în utilizare. În ceea ce privește mașinile rulate, aceste modele sunt deja pe drumuri de câțiva ani, deci sunt disponibile informații legate de problemele apărute în exploatare, de riscurile sau defecțiunile frecvente. Aceste informații pot reprezenta un criteriu relevant în alegerea unui automobil rulat. În plus, un automobil rulat întreținut corespunzător și-a dovedit fiabilitatea prin parcurgerea unui număr însemnat de kilometri, aceasta fiind o garanție că noul proprietar alege o mașină de încredere.

Opțiuni de finanțare atractive

Foarte mulți dintre dealerii autorizați de automobile rulate au posibilitatea de a oferi pachete de finanțare a achiziției extrem de avantajoase, avans 0 și/sau DAE 0% nefiind deloc surprinzătoare. Acest lucru este posibil pentru că acești operatori economici sunt mult mai flexibili, inclusiv în ceea ce privește prețul. Sunt companii mai interesate de un rulaj rapid al stocurilor de mașini comparativ cu dealerii de automobile noi, care nu pot avea o plajă atât de largă de opțiuni.

Livrare rapidă

În cazul achiziției unui automobil nou, perioada de așteptare pentru livrare poate fi de câteva luni. Nu este, însă, cazul mașinilor rulate care, de cele mai multe ori, pot fi ridicate în chiar ziua în care au fost vizualizate în showroom sau se pot livra în câteva zile la domiciliul clientului. Practic, perioada de așteptare este vizibil redusă în cazul unui automobil rulat, ceea ce se potrivește perfect unui utilizator care preferă să aibă mașina la dispoziție în cât mai scurt timp.

În prezent, achiziționarea unui automobil rulat nu mai constituie o investiție riscantă, deoarece posibilitățile de verificare a autenticității datelor, a istoricului de service sau a calității componentelor sunt multiple, iar garanția oferită reduce semnificativ riscul. În plus, majoritatea modelelor de automobile din zilele noastre sunt fiabile pentru perioade de utilizare de ani de zile sau sute de mii de kilometri, ceea ce le transformă în opțiuni extrem de tentante, mai ales prin prisma prețului atractiv.

Sursa foto: unsplash.com/photos/rQa4wGvdziQ