3 trucuri de amenajare ale unui apartament mic

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareMiercuri 7 octombrie 2020
Vizualizari598

Voteaza & Distribuie

Descriere

„Acasă” nu ține cont de dimensiunea locuinței pe care o ai. Un apartament mic poate fi la fel de confortabil ca o casă mare cu etaj, dacă îl amenajezi eficient și așa cum îți place. Nu dimensiunea este secretul, ci modul în care locuința ta te face să te simți când ești acolo. Să intri în fiecare zi într-o casă primitoare, care să-ți asigure confortul de care ai nevoie, este mai important decât suprafața propriu-zisă. Imaginează-ți că ai locui într-o casă cu o multitudine de camere și dependințe, însă atmosfera ar fi rece și rigidă. Cel mai probabil, nu ai fi în largul tău și ai avea poate doar o cameră preferată.

Casa este spațiul în care îți petreci cel mai mult timp, locul în care poți să fii cu adevărat tu, să te simți bine în pielea ta indiferent de cum arăți sau ce haine porți. Pentru că aici te poți relaxa, îți poți pune gândurile în ordine sau dimpotrivă, poți găsi idei noi și soluții de care ai nevoie, putem compara casa cu un templu. Acesta este motivul pentru care trebuie să acorzi atenție amenajării locuinței tale, chiar dacă este vorba de un apartament mic. În cazul în care nu ai idei de amenajare, te ajutăm noi cu o serie de trucuri pentru ca tu să te bucuri de un cămin confortabil.

1. Alege electrocasnicele potrivite
Mai întâi de toate trebuie să te gândești la lucrurile esențiale care să îți satisfacă nevoile de bază așa cum sunt electrocasnicele. În funcție de necesitățile tale vei alege dimensiunile acestora. Dacă preferi să gătești acasă optează pentru un aragaz modern, dacă nu, atunci o plită îți va fi suficientă. În privința frigiderului se aplică aceeași regulă. În cazul în care gătești destul de des și ai o familie numeroasă ai nevoie de un frigider încăpător, în schimb dacă nu pui un accent prea mare pe mâncare poți alege un frigider mai mic sau chiar unul de minibar.

Pentru sistemul de încălzire și apă caldă îți recomandăm o centrală Ariston cu dimensiuni reduse. Aceasta va ocupa mai puțin loc în comparație cu un boiler și un convector de exemplu, care vor avea nevoie de un spațiu suplimentar. Și o mașină de spălat mai mică te va ajuta să organizezi mai bine apartamentul, iar în ceea ce privește televizorul alege să îl pui pe perete, nu pe comodă. Frigiderul, mașina de spălat și centrala pot fi încorporate în mobilă pentru a crea un stil integrat și un aspect mai plăcut.

2. Mobila rabatabilă te ajută să economisești spațiu
Din ce în ce mai populară, mobila inteligentă care se rabatează sau se pliază joacă un rol important în amenajarea unui apartament mic. Dacă vorbim de o garsoniera, poate fi util un pat rabatabil Murphy, care poate fi tras paralel cu peretele printr-un sistem special extrem de ușor de manevrat. O alternativă o reprezintă canapeaua extensibilă, eventual și cu suficient spațiu de depozitare disponibil. De asemenea, mesele extensibile sau chiar cele pliabile de perete sunt practice si nu ocupă spațiu prețios atunci când nu le folosești.

3. Creează cât mai multe spații de depozitare
Cu cât un apartament este mai mic, cu atât și spațiile de depozitare sunt mai limitate, însă oricine are nevoie de acestea. În cazul mobilei optează pentru cât mai multe corpuri și rafturi suspendate. Pe lângă mobilă, exista numeroase alternative de cutii și coșuri care te vor ajuta să organizezi eficient toate lucrurile pe care le ai. Aranjarea acestora nu este importantă doar pentru felul în care arată casa, ci te va ajuta să găsești totul mult mai repede.

La început amenajarea unui apartament mic poate părea o provocare, dar există trucuri așa cum sunt cele de mai sus care te vor ajuta să simplifici acest proces și să te bucuri de el.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/camera-de-zi-camer%C4%83-apartament-4508291/