3 motive pentru a nu spune “NU” suplimentului de lapte praf

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurilapte
Ultima actualizareMarti 23 iulie 2019
Vizualizari811

Voteaza & Distribuie

Descriere

Foarte multe tinere mamici sunt puse in fata unei mari provocari, dupa cea a nasterii. Alaptarea este o mare provocare, deoarece presupune un organism de fier, multa rabdare cu bebelusul si puterea de a face fata problemelor ce apar pe parcurs, precum scaderea fluxului de lapte, ranile la san, aparitia perlelor de lapte si a mastitei.

Atunci cand alaptarea la san devine coplesitoare, dificila, atunci cand mamicile simt ca bebelusul nu se dezvolta in mod corect pentru varsta lui, daca nu ia in greutate asa cum trebuie, pot opta pentru lapte praf Humana pentru a suplimenta aportul de nutrienti. Suplimentele de lapte praf pot fi administrate din primele luni de viata sau chiar dupa ce bebelusii depasesc varsta de un an.

Nu refuza administrarea laptelui praf din cauza unor mituri

Primul motiv pentru care mamicile trebuie sa ia in calcul varianta de a oferi un supliment de lapte praf bebelusului este acela ca bebelusul nu ia suficient de bine in greutate sau nu se satura numai cu laptele matern.

Evolutia bebelusului trebuie urmarita luna de luna, pentru ca mamica sa ia cea mai buna decizie in aceasta privinta. Astfel se asigura ca, prin completarea cu lapte praf se asigura bebelusului cele mai importante substante nutritive.

Al doilea motiv in favoarea administrarii laptelui praf la bebelusi tine de starea de sanatate si de timpul mamicii. Starea de sanatate trebuie sa ii permita mamicii sa alapteze. Sunt si cazuri foarte rare in care mamele nu au deloc lapte in sani, dar sunt si mamici care sufera de diferite afectiuni, transmisibile sau nu, care le impiedica sa alapteze.

In plus, atunci cand mamica doreste sa se intoarca la serviciu, inainte de terminarea concediului de crestere a copilului, important este sa ii asigure acestuia o sursa sigura de hrana care sa ii poata fi administrata de persoana in grija caruia ramane.

Al treilea motiv pentru administrarea de lapte praf la bebelusi este acela ca ajuta la dezvoltarea copilului din primele luni de viata. Acesta are o formula eficienta prin care asigura copilului tot ceea ce ii este necesar sistemului sau imunitar.

Cu un continut ridicat de acizi grasi si probiotice, laptele praf Humana asigura o dezvoltare corecta a vederii si a creierului bebelusului. In plus, laptele praf Humana se va incadra perfect in planul unei alimentatii sanatoase, conceput de parinti. Alaptarea este esentiala in primele luni de viata, iar laptele praf poate fi administrat ca si un supliment.

Laptele praf trebuie administrat dupa varsta de un an, si nu laptele de vaca

Desi foarte multi parinti cad prada acestei solutii foarte avantajoase din punct de vedere al pretului, laptele de vaca nu ofera aceleasi substante nutritive ca si laptele praf. Laptele de vaca este potrivit mai degraba pentru copiii mai mari, ca si sursa de calciu.

Dupa varsta de un an, exista lapte praf Humana potrivit pentru fiecare categorie de varsta si pentru necesitatile fiecarui copil in parte, parintii trebuie doar sa aleaga.