3 motive pentru a face rost de bani amanetând obiecte

Detalii

CategoriiEconomie
Taguricasa de amanet, imprumut financiar
Ultima actualizareMiercuri 26 februarie 2020
Vizualizari661

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când ai nevoie urgentă de o sumă de bani, dar nu ești dispus să umbli pe la bănci pentru a face credit și nici să apelezi la cunoscuți, o casă de amanet te poate scoate din impas mai rapid decât te aștepți. Apelând la serviciile unei case de amanet, poți obține pe loc suma de care ai nevoie, fie contractând un împrumut, pe care să-l achiți cu comisionul aferent, fie vânzând un obiect de care te poți lipsi. Multe case de amanet care își respectă blazonul au chiar clienți fideli, care apelează la ele ori de câte ori nu se ajung cu banii, iar până acum nimeni nu s-a plâns că ar fi fost înșelat. De altfel, este și foarte dificil să se întâmple așa, întrucât tranzacțiile se derulează în baza unui contract încheiat între casa de amanet și client, asupra căruia ambele părți cad de acord.

Dacă încă stai în dubii, îți oferim câteva argumente pentru a te face să înțelegi de ce este o soluție practică să lași un obiect amanet când ai nevoie de bani.

Nu ți se impun condiții restrictive

Când apelezi la o bancă pentru un credit, pe lângă faptul că ți se solicită o serie de documente, ți se impun și anumite condiții, iar dacă nu le îndeplinești nu vei obține împrumutul. S-a dus de mult vremea de când se făceau „credite doar cu buletinul”, însă la o casă de amanet chiar poți să faci rost de bani doar pe baza acestui act. Este singurul document care ți se solicită pentru încheierea contractului, în rest pe cei de la casa de amanet nu îi va interesa dacă mai ai și alte credite, dacă ești angajat sau ce salariu lunar ai. Nu ai nevoie nici de giranți, întrucât garanția pentru banii pe care îi împrumuți este obiectul pe care îl amanetezi. Nu trebuie să-ți faci griji nici pentru situația în care nu vei mai putea înapoia împrumutul, pentru că nu vei fi terorizat cu somații și telefoane zilnice, ci pur și simplu nu vei mai putea recupera obiectul pe care l-ai lăsat gaj, iar casa de amanet își va recupera banii din vânzarea acestuia.

Poți să te împrumuți, dar să și vinzi


Un fapt mai puțin cunoscut este acela că la o casă de amanet poți să și vinzi un obiect pentru a obține banii pe loc, nu doar să-l lași gaj. Așadar, dacă nu reușești să vinzi un obiect cu oarecare valoare, sau ai nevoie urgent de bani și nu ai timp să îl postezi la mica publicitate, poți merge cu el la o casă de amanet. Aici va fi evaluat și ți se va oferi un preț pe el, iar în multe cazuri chiar se poate negocia ușor. Totodată, dacă este vorba de un obiect cu valoare sentimentală, sau de care mai ai nevoie, îl poți amaneta, cu posibilitatea de a-l recupera după restituirea împrumutului și a comisionului aferent. La fel, obiectul este evaluat, iar în funcție de valoarea sa este stabilită și suma maximă pe care o poți împrumuta.

Nu trebuie să aștepți să primești banii

Procedurile pentru obținerea unui credit de la bancă durează cel puțin câteva zile, asta nemaipunând la socoteală timpul pierdut cu procurarea actelor pe care trebuie să le pui la dosar. Când ai nevoie urgentă de bani, această așteptare nu e deloc plăcută, iar banii s-ar putea să ajungă mai târziu decât când ai fi avut nevoie de ei. La o casă de amanet lucrurile merg mult mai rapid, iar în cele mai multe cazuri primești banii pe loc. În plus, presupunând că nu ai nevoie de o sumă foarte mare, ai toate șansele ca banca să te refuze, pentru că există un prag minim de la care pot fi accesate credite. Casele de amanet nu au un astfel de prag, împrumutând clienților și sume mai mici, pe care nicio bancă nu le-ar acorda.

Așadar, dacă te vei afla vreodată într-un impas financiar, nu ezita să apelezi la serviciile unei case de amanet, pentru că îți oferă o soluție rapidă de a face rost de banii de care ai nevoie.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/moneda-finante-o-multitudine-de-3118767/