3 moduri prin care să îmbini utilitatea și eleganța

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguriochelari, ochelari de soare
Ultima actualizareVineri 18 septembrie 2020
Vizualizari517

Voteaza & Distribuie

Descriere

La orice vârstă doamnele își doresc să fie elegante și prezentabile, dar, în același timp, să aibă confortul necesar pentru a rezista cu brio unei zile lungi la serviciu sau pentru a rămâne în formă indiferent de cerințele unor evenimente importante. De aceea, modul în care reușești să îmbini ținutele și accesoriile elegante cu utilitatea acestora este important pentru reușita în activitățile de zi cu zi și pentru un stil de viață așa cum ți-l dorești. Află din rândurile de mai jos câteva moduri în care să combini strălucirea eleganței cu eficiența succesului!

Alege ținute clasice

Pentru a fi mereu la modă și apreciată pentru outfiturile alese, achiziționează câteva piese de bază pentru o garderobă clasică: o rochie neagră, de lungime midi, croită atent, alături de o pereche de pantofi stiletto cu toc mediu te vor salva din multe situații, în care trebuie să ai un look elegant. Adaugă la colecția de haine statement un costum din stofă bleumarin și o capă de catifea burgund și astfel obții piesele de bază pentru combinații pline de rafinament, care pot fi purtate atât pe timp de zi, cât și la evenimente mai sofisiticate, de seară.

Formează seturi de accesorii de calitate

Perfecțiunea ține de detalii, și, în acest context, eleganța are nevoie de câteva elemente care s-o pună în valoare așa cum se cuvine. Alege două-trei poșete din piele naturală, cu aplicații de piele întoarsă și fitinguri metalice fine. Optează pentru culori neutre și combinații clasice, pentru a te asigura că le poți asorta cu ușurință la ținutele din garderobă. Completează-ți sertarul de eșarfe și fulare cu modele noi, imprimeuri surprinzătoare și culori la modă. Vei fi surprinsă cât de schimbată apare o rochie dacă este atent accesorizată și cum se poate transforma un taior dintr-o ținută office cuminte într-o apariție șic la o serată. O curea interesantă cu suport pentru smartphone, o broșă în stil postmodernist sau chiar o tocă mică, bună de prins părul - toate acestea reprezintă soluții elegante și totodată utile.

Alege ochelari cu stil

Fie că îi porți toată ziua sau îi folosești doar la scris și când lucrezi pe laptop, ochelarii sunt importanți pentru sănătatea ochilor și, în același timp, pentru fizionomie și pentru ținută în general. Creează-ți un set cu cel puțin patru perechi de ochelari, dintre care nu trebuie să lipsească următoarele tipuri și modele:

  • ochelari de soare cu dioptrii, necesari la condus și la întâlnirile de afaceri în aer liber, pe timp de vară mai ales, atunci când biroul se mută în aer liber sau când ești în concediu și vrei să fii elegantă, cochetă și, în același timp eficientă, pentru că astfel nu vei mai jongla cu două perechi de ochelari - unii pentru protecție solară și ceilalți pentru vedere, cu dioptrii;
  • ochelari pentru calculator, care sunt esențiali pentru sănătatea ochilor, în orele lungi de lucru, mai ales în contextul pandemiei, când ne-am mutat majoritatea dintre noi biroul acasă și perioada de expunere la ecrane și monitoare a crescut considerabil;
  • ochelari clasici, cu lentile incolore care să pună în evidență machiajul și cu rame fine, decorate discret cu ștrasuri sau elemente metalice, care să arate ca niște adevărate bijuterii, în completarea cerceilor, colierului și brățărilor atent alese;
  • ochelari sport care să-ți asigure confort și protecție în timpul liber, atunci când te deconectezi de la stresul cotidian și evadezi în natură, cu bicicleta, cu barca sau pur și simplu hoinărind pe cărări de munte. Să fii elegantă la sport este o necesitate în ziua de azi, când marile branduri de articole sportive oferă opțiuni premium și colecții dedicate pentru accesoriile cele mai interesante.

Folosește-ți imaginația, fii deschisă la combinații noi de haine clasice și accesorii utilitariste, alege cu mare atenție ochelarii pe care-i porți în diverse ocazii profesionale, familiale sau mondene și reține că eleganța este o atitudine, care presupune caracter, eficiență, delicatețe și stil.

Sursa foto: unsplash.com/photos/KUUpHQ46vf0