3 destinații exotice pe care ți le poți permite

Detalii

CategoriiTurism
TaguriThailanda, vacanta
Ultima actualizareJoi 30 ianuarie 2020
Vizualizari636

Voteaza & Distribuie

Descriere

Românilor le place tot mai mult să călătorească, iar acest lucru nu este deloc de mirare, având în vedere că ofertele agențiilor de turism sunt foarte generoase și accesibile. Sigur că, în funcție de venituri, poți alcătui un buget de vacanță care să fie mai mult sau mai puțin permisiv, iar unele destinații pot să depășească acest buget.

Totuși, dacă nu ești adeptul călătoriilor în regiuni foarte populare, precum capitalele din vestul Europei sau litoralul din Grecia, Turcia ori Spania, ai câteva posibilități de vacanțe în zone exotice, pe care ți le poți permite. Ți le vom prezenta pe cele mai interesante trei dintre acestea, prin prisma specificului lor, dar și a modului în care poți ajunge acolo.

Thailanda - Vegasul Estului

Una dintre cele mai exotice destinații accesibile românilor este Thailanda. Țara din Asia de Sud-Est pune la dispoziția turiștilor foarte multe posibilități de distracție și relaxare, iar capitala Bangkok este un adevărat Amsterdam al Asiei. Bangkok are o populație de peste 8 milioane de locuitori și atrage turiștii grație posibilităților de distracție, dar și mulțumită prețurilor accesibile.

Poți vizita Bangkok pe tot parcursul anului, pentru că orașul are o climă foarte prietenoasă, iar temperaturile medii se învârt în intervalul 25-30 de grade celsius. Cea mai friguroasă lună este decembrie, cu o temperatură medie de 27 de grade, în vreme ce media din luna aprilie ajunge în jurul valorii de 32 de grade. Dacă metropola asiatică nu îți suscită interesul, atunci poți opta pentru o destinație mai puțin destinată distracțiilor și rezervată mai mult celor care vor să se relaxeze.

Phuket este o insulă a Thailandei iubită de cuplurile din toată lumea, grație apelor sale curate, frumos colorate și foarte calme. Culoarea peștilor și a coralilor, dar și palmierii de pe insulă o transformă într-un peisaj superb, în care cu siguranță ai vrea să petreci un sejur alături de persoana iubită. Pe lângă plajă și odihnă, te poți bucura și de activități precum scufundări sau snorkeling. Un alt loc superb pentru o vacanță de cuplu reușită este Koh Lipe. Pentru a ajunge acolo, este necesar să iei barca din Pak Bara sau Langkawi, însă chiar și așa costul nu este unul deloc de speriat.

Zanzibar - relaxare absolută

Zanzibar este un arhipelag din estul Africii, care atrage tot mai mulți turiști, de la an la an, grație patrimoniului cultural, dar și serviciilor aflate la cel mai înalt nivel al calității, dar deloc exagerate din punct de vedere al costurilor. Insula principală a arhipelagului se numește Unguja, iar pe suprafața ei pot fi găsite plaje cu nisip fin și alb, palmieri, resorturi imense și foarte mulți turiști. Din punct de vedere culinar, mâncarea este una specifică regiunilor aflate în apropierea oceanului. Vei avea parte de fructe de mare și pește de o calitate excelentă și la prețuri bune. Este de preferat să mergi în Zanzibar pe parcursul sezonului uscat, care se desfășoară începând cu iunie, până în octombrie. Pe parcursul primăverii din România, în Zanzibar plouă foarte mult, iar iarna aduce cu sine aglomerație. Totuși, luna februarie este una prietenoasă pentru turiștii care vor să aibă parte de prețuri foarte bune. Așadar, dacă vrei să mergi în Zanzibar la prețuri bune și fără să ai parte de aglomerație, februarie ar fi perioada cea mai potrivită.

Bali - naturalețe și spiritualitate


Bali este o destinație care a devenit apreciată de turiștii de pretutindeni, în ultimii ani, iar realitatea nu face decât să justifice acest lucru. Cele mai bune luni pentru a vizita Bali sunt aprilie, mai, iunie și septembrie. Pe parcursul iernii europene, în Bali se desfășoară sezonul ploios, dar chiar și așa turiștii nu se feresc să viziteze superba așezare din Indonezia. Te poți bucura în Bali de plaje curate, nisip fin, valuri mari și vegetație tropicală. De asemenea, insula te lasă să-i admiri vulcanii, cascadele și plantațiile verzi de orez. Totodată, spiritualitatea este o latură foarte importantă pentru localnici, care au ridicat foarte multe temple de rugăciune absolut impresionante.

Așadar, destinațiile exotice nu este obligatoriu să fie dificil de vizitat. Thailanda, Zanzibar și Bali sunt trei exemple de opțiuni de vacanță deloc scumpe și în care poți ajunge destul de ușor.

Sursa foto: pixabay.com/photos/pier-jetty-ocean-sea-water-way-569314