10 motive pentru care să alegi tratamentul cariilor cu laserul stomatologic

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriclinica stomatologica, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareMarti 31 martie 2020
Vizualizari740

Voteaza & Distribuie

Descriere

Caria dentară este o afecțiune ce se manifestă inițial la nivelul smalțului dentar, aceasta apărând în urma acțiunii nocive a bacteriilor înmulțite pe fondul nerespectării igienei orale. Indiferent de vârstă, pacienții pot opta pentru tratarea cariilor cu ajutorul laserului stomatologic în clinica Life Dental Spa.

Clinica stomatologică Life Dental Spa este situată în centrul capitalei și dispune de o echipă de medici stomatologi specialiști și de un echipament ultramodern reprezentat de laserul stomatologic. Laserul dentar este o inovație în domeniul stomatologiei, oferind multiple avantaje. Tratamentele fără ace, fără freze și fără durere sunt acum posibile în cadrul clinicii Life Dental Spa!

Suferi de o carie dentară? Iată 10 motive pentru care să alegi tratarea cariilor cu laserul dentar:

1. Tratament minim-invaziv și selectiv
Lumina laser este proiectată în așa fel încât să nu acționeze decât asupra smalțului afectat. Astfel, țesuturile învecinate (gingie, țesuturi moi) sunt protejate, oferind un control mai bun atunci când se realizează tratamentul.

2. Lipsa durerii
Grație tehnologiei laser, anestezia locală nu mai este necesară atunci când se tratează o carie dentară! Acest lucru este posibil datorită faptului că medicul stomatolog poate seta intensitatea luminii laser în funcție de sensibilitatea fiecărui pacient în parte.

3. Efect bactericid
Cariile dentare sunt produse de bacterii, iar laserul stomatologic are capacitatea de a distruge bacteriile dezvoltate la nivel local.

4. Scade riscul apariției recidivei de carie
Laserul are efect sterilizant, motiv pentru care șansele de apariție a complicațiilor scad considerabil.

5. Protecția pulpei dentare
Atunci când pacienții aleg tratametnul cariilor cu laserul dentar, nu există niciun risc de supraîncâlzire (comparativ cu tratamentul clasic realizat cu freza), nervul dentar fiind protejat.

6. Ședința de tratament este confortabilă
Laserul stomatologic nu atinge dintele și nu provoacă vibrații, motiv pentru care pacienții pot sta relaxați pe parcursul tratamentului.

7. Pacientul își poate relua activitatea imediat după tratament
Lipsa necesității anesteziei și confortul tratamentului minimizează sensibilitatea de după ședința de tratament. Practic, pacientul se poate întoarce la activitățile cotidiene imediat după procedură, fără să resimtă vreun disconfort.

8. Stimulează regenerarea dentinei
În urma curățării cariei cu ajutorul laserului dentar, acesta are proprietatea de a stimula local formarea de dentină nouă, de reparație. În acest fel, vitalitatea dintelui este protejată și menținută pentru mai mult timp.

9. Rezultatele eficiente pe termen lung
Pe lângă utilizarea tehnologiei ultramoderne a laserului stomatologic, clinica stomatologică Life Dental Spa aduce în prim plan posibilitatea optării pentru plombele non-toxice. Plombele non-toxice sunt lipsite de compuși care s-au demonstrat a fi toxici pentru țesuturi (metacrilați), acestea fiind materiale biocompatibile cu proprietăți superioare.

10. Creste retentia plombei la dinte
Datorita faptului ca laserul creeaza mici retentii de forma hemisferica in tesutul dentar, acestea cresc adeziunea materialului de plomba la dinte, asadar se obtine un rezultat durabil pe termen lung.

Pentru a menține rezultatele tratamentului cariilor cu ajutorul laserului dentar, pacienții care aleg clinica Life Dental Spa se bucură de sfaturi personalizate cu privire la cum să elimine factorii care au dus la apariția cariei dentare și cum să prevină recidiva, menținându-și sănătatea orală pentru mai mult timp.

Alege clinica dentară Life Dental Spa și beneficiază de voucher-ul online în valoare de 100 de lei pentru tratamentele laser!