Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

O asistenta medicala cu studii medii va castiga mai mult decat un medic stagiar

Economie

O asistenta medicala cu studii medii va castiga mai mult decat un medic stagiar, salariul de incadrare al acestora fiind de 1.740 lei (echivalentul a 2,9 salarii minime brute), respectiv 1.290 lei (2,15 salarii), potrivit grilei de salarizare convenite de Ministerul Sanatatii cu Ministerul Muncii.

Un medic primar va castiga intre 4.950 lei si 5.400 lei, in functie de vechime, avand coeficienti in grila unica de salarizare cuprinsi intre 8,25 si 9, iar un medic specialist intre 3.600 lei si...

Stirea completa in: Money.ro

Comentarii


Postat de Anca Stirceanu , 02 Iulie 2014, 12:40

Buna ziua, Sunt de acord cu marirea salariilor in sanatate, respectiv, medici, personal mediu sanitar (asistente medicale), personal auxiliar sanitar (infirmiere, ingrijitoare, brancardieri, etc). DAR, in sanatate nu exista numai personal medical si auxiliar exista si personal tesa. Personal fara de care nu poate functiona institutia. Nu e corect ca o asistenta cu o postliceala sa fie incadrata net superior unui jurist sau unui economist. De acord ca au responsabilitate. Dar ceilalti nu au responsabilitate. Datorita lor functioneaza aceste institutii. Toata lumea trebuie sa fie remunerata in functie de studii si de performante. Nu este posibil ca un consilier juridic, gradul IA sa fie remunerat cu doar 200 lei in plus fata de o infirmiera cu 4 clase? Tot sistemul sanitar este bolnav. Trebuie resuscitat.

 
 

Va rugam asteptati...

Comenteaza

Informatii personale

(Nu va fi afisat)
captcha Refresh

(Optional)