CUPLUtoniu - Furiile & Marele razboi

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
418

Voteaza & Distribuie

Descriere

CUPLUtoniu - Furiile & Marele razboi intr-o noua locatie


Reluarea spectacolului in Cuib D’Arte


Productia Teatrului German de Stat Timisoara (TGST) „CUPLUtoniu - Furiile & Marele razboi", doua piese intr-un act de Neil LaBute, in regia lui Radu-Alexandru Nica, se va relua in luna octombrie, intr-o noua locatie: Cuib d’Arte, pe str. Marasesti, nr. 14. Reprezentatii dupa cum urmeaza:



duminica, 7 octombrie 2012 si

duminica, 21 octombrie 2012

la ora 19,30.


CUPLUtoniu - Furiile & Marele razboi


Spectacolul va mai putea fi urmarit in Bucuresti, in cadrul Festivalului National de Teatru Bucuresti, miercuri, 31 octombrie 2012, la orele 18 si 22, in clubul La Scena Bucuresti (Calea Calarasilor, nr. 55).



Despre piesa: In America anilor ’20 exista credinta ca primul razboi mondial va fi cel care va pune capat tuturor razboaielor. O mare naivitate, dupa cum bine stim si azi, razboiul continua cu si mai mare avant, atat in sfera politica, cat si in cea privata. Ca de pilda in living-ul Barbatului si Femeii din "Marele razboi", care isi disputa formalitatile divortului. Pe langa partajul bunurilor, intrebarea centrala e: cine pastreaza copiii? Surpriza e ca niciunul dintre parinti nu ii doreste, ceea ce ii obliga pe ambii la strategii tot mai neortodoxe.


La fel de neortodox procedeaza si Jimmy in "Furiile" - dupa o cearta cu prietena sa, Paula, vine impreuna cu sora sa, Jamie, la discutia de impacare. Soaptele, indoielile, reprosurile ei saboteaza orice posibilitate de impacare, chiar si dupa ce Paula a arborat deja demult steagul alb. Cat din iubirea aceasta e fraterna si cat e boala? Bolnavicioasa, dar intr-o cheie si mai comica si relaxata, e si relatia intre cei doi tineri din prima parte a spectacolului, care istorisesc cu detasare scurta poveste de iubire dintre un criminal in serie si o tanara dornica de experiente inedite.



Echipa de productie a fost formata din Velica Panduru (decorul si costumele), Vlaicu Golcea (muzica), Florin Fieroiu (coregrafia) si Lucian Moga (light-design, video).


Spectacol cu supratitrare in limba romana.