samsara 2506 Raportează post Postat Decembrie 1, 2012 Uite si Albinita mea http://artasisavoare.wordpress.com/2011/02/16/prajitura-albinita-sau-prajitura-bunicii/ 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Decembrie 1, 2012 Cornulete cu nuga Ingrediente: 100 g unt 200 g nuga 2 oua continuare 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Decembrie 3, 2012 (editat) Uite si Albinita mea ... Noroc ca nu stai mai aproape, e tare atragatoare prajitura asta si inca n-am citit din ce-i facut dar ultima foaie pare fin si delicat, spumos din branza frecat cu ceva bun de tot. E gris cu ceva bun, dar cum se fierbe gris??? ca odata nu mi-a iesit si de atunci am abandonat sa-l mai folosesc si ce fel de gris sa fie, mai fin sau mai mare macinat si cat timp sa-l fierb? merge si in cratita de metal greu, nou? ca n-am emailat. Editat Decembrie 3, 2012 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Decembrie 3, 2012 Noroc ca nu stai mai aproape, e tare atragatoare prajitura asta si inca n-am citit din ce-i facut dar ultima foaie pare fin si delicat, spumos din branza frecat cu ceva bun de tot. E gris cu ceva bun, dar cum se fierbe gris??? ca odata nu mi-a iesit si de atunci am abandonat sa-l mai folosesc si ce fel de gris sa fie, mai fin sau mai mare macinat si cat timp sa-l fierb? merge si in cratita de metal greu, nou? ca n-am emailat. E fff buna eu una as manca non stop din ea. Deasupra am pus gem de caise, imi place sa se onmoaie bine foile si de aia nu o pudrez doar cu zahar, cum ar fi originalul. Crema este din lapte care se fierbe impreuna cu gris si doar f putin zahar. Eu fac toata treaba asta la bain-marie si invart acolo cu un tel. Asa evit sa se prinda si sa se arda compozitia. Dupa ce s-a ingrosat grisul, il dau deoparte, il las la racit 3/4 si apoi adaug untul si mixez bine. Pui si arome si gata. 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Catalinade 38 Raportează post Postat Decembrie 3, 2012 Cornulete cu nuga continuare Am intrat pe blogul tău. Eşti expertă !!!!! :hi: O să-mi aleg ceva de acolo să fac Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Decembrie 4, 2012 Multumesc, esti prea generoasa in laude :P/> Ma mai chinuie si pe mine talentul, asa din cand in cand. Cred ca retete de mousse am mai pus in topicul Dulciuri. http://www.roportal.ro/discutii/topic/2378-dulciuri/page__st__870 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Decembrie 7, 2012 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Decembrie 8, 2012 Aluatul potrivit pentru fiecare prajitura de Craciun De Craciun pregatim in casa prajituri, biscuiti, fursecuri, turta dulce. Toate colorate si frumoase, cadouri comestibile, decoratiuni pentru brad ce pot fi mancate. Dar care aluat este cel mai potrivit pentru fiecare tip de prajitura? Ti-am pregatit retetele de baza pentru cele mai iubite prajituri de Craciun. 1. Turta dulce Turta dulce este o prajitura traditionala care se face in special de Craciun, conform traditiei cu 40 de zile inainte, cam pe cand incepe postul. Pentru 40 de bucati se incalzesc 350g miere cu 100g zahar si 100g unt, la foc mediu, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Se transfera totul intr-un castron si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga 1 ou, coaja rasa de la o lamiae sau portocala, 1 lingura de cacao sic ate Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Decembrie 17, 2012 Desertul festiv al Craciunului este B Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Decembrie 18, 2012 Raffaello Ingrediente: 200 gr unt 200 g zahar pudra 2 plicuri de zahar vanilat continuare Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri