Sari la conținut
Forum Roportal
Mr.Pervy McPervert

De ce nu plateste Biserica impozit?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

http://www.realitatea.net/averea-bisericii-ortodoxe-depaseste-3-miliarde-euro_253432.html

3 Miliarde de euro, incasari de milioane de euro anual, sute de biserici care rasar precum ciupercile dupa ploaie... despre impozite nici nu poate fi vorba.

Este modelul perfect pentru o afacere profitabila, pesemne.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/cum-strange-biserica-ortodoxa-averi-de-milioane-de-euro-doar-dumnezeu-stie-oficialii-nu-raspund.html

Intrebati despre programe sociale, despre profit si asa mai departe, barbosii oameni ai lui dumnezeu au reactii cel putin ciudate, amenintari cu bataia si alte chestii crestinesti.

Cum e posibila bataia asta de joc, intr-o tara in care nu-s bani pentru tratamente, nu-s bani pentru drumuri, nu-s bani pentru nimic, dar in acelasi timp patriarhia prospera?!?

E un lucru bun, sa prospere, sa se duca fiecare credincios sa-si doneze pana si rinichii, dar de ce nu platesc impozite si taxe?!

Si mai ales, de ce se dau ajutoare din banii publici?!?

De ce da bani primaria?!

Editat de Pharrell24
  • Upvote 8

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Ciobanii lupi imbracati in blana de oaie, ce pot face altceva decat sa pape banii turmei de mioare...

 

De ce nu plateste Biserica impozit?

 

Pai ce e proasta sa dea bani? Rolul ei e sa ia bani, nu sa dea!

 

Daca esti credincios platesti, daca esti necredincios, fluieri a paguba vazand cum ti se duc banii pentru credinta altora si bunastarea popilor...

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte buna intrebarea, motiv pentru care, mi-ai si dat o idee: imi voi vinde casa si-mi voi construi o biserica a mea, pentru a scapa de impozite.

 

Dar ce mai zici de chitantele pe care le taie preotul, in valoare de 50 de lei, cand de fapt iti ia pentru o slujba cam 500 de lei?

  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai ce sa zic, e un cuvant pentru asta, se numeste evaziune fiscala si cica ar fi pedepsita de lege.

De aia ziceam mai sus ca este imposibil de estimat sumele reale care se invart pe la patriarhie, ei declara doar sumele de pe chitantele alea de 50 de lei, iar restul de 450, desigur ca nu se declara.

Editat de Pharrell24
  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Biserica este considerat de agentiile de taxare ca organizatie care nu obtine profit.

Aceste lacasuri de cult sint finantate in intregime de membri comunitatii respective din veniturile lor pe care deja au platit taxe la Stat, indiferent care ar fi statul respectiv.

Precum biserica nu este o firma care produce bunuri spre vanzare sa obtina profituri, veniturile obtinute din donatiile primite NU sint taxabile.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca tu ori nu intelegi romaneste, ori nu te-ai uitat la videoclip.

Biserica produce bunuri spre vanzare, biserica obtine profit, biserica nu traieste din donatii exclusiv...atunci cand statul aloca fonduri PUBLICE, nu donatie se numeste, se numeste ca da din banii contribuabililor.

Se numeste donatie atunci cand cineva da din buzunarul lui, nu al altora.

 

Guvernul pregăteşte câteva modificări ale Codului Fiscal. Cea mai importantă se referă la cultele religioase care se vor alătura grupului de instituţii scutite de la plata impozitului pe profit

 

Astfel, potrivit articolului 15 din noul proiect de Cod Fiscal, cultele vor fi scutite de plata impozitelor pentru veniturile obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţii de cult

 

Poate data viitoare incerci sa te interesezi inainte de a scrie o ineptie.

 

Sursa.

Editat de Pharrell24
  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca tu ori nu intelegi romaneste, ori nu te-ai uitat la videoclip.

 

Mda, n-aveam de gand sa-ti fiu pe plac ... insa ceea ce nu stii devine ineptie, scut ieftin dar nu eroic.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Femeie, tu nu procesezi ca ti-am aratat ce scrie in codul fiscal din Romania, ti-e greu sa pricepi lucuri elementare, cum ar fi faptul ca Biserica face profit din vanzari, pentru care nu plateste impozit? La fel cum nu plateste impozite/taxe pentru locasurile de cult, ca sa nu mai vorbim de SUME PERCEPUTE la botez, nunta, inmormantare.

Care din noi nu stie despre ce vorbeste?

Editat de Pharrell24
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Potrivit Codului Fiscal, Biserica Ortodoxă Română este scutită de la plata impozitului pe profit pentru:

 

- veniturile obţinute din producerea şi valorificarea obiectelor şi produselor necesare activităţii de cult religios;

- veniturile obţinute din chirii;

- alte venituri obţinute din activităţi economice;

- veniturile din despăgubiri în formă bănească, obţinute ca urmare a măsurilor reparatorii prevăzute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate, cu condiţia ca sumele respective să fie utilizate, în anul curent şi/sau în anii următori, pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult, pentru lucrări de construcţie, de reparaţie şi de consolidare a lăcaşurilor de cult şi a clădirilor ecleziastice, pentru învăţământ, pentru furnizarea, în nume propriu şi/sau în parteneriat, de servicii sociale, acreditate în conditiile legii, pentru acţiuni specifice şi alte activităţi nonprofit ale cultelor religioase, potrivit Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor.

 

De asemenea Codul Fiscal prevede scutirea Bisericii Ortodoxe Române de la plata accizelor pentru orice produs energetic utilizat drept combustibil pentru încălzire.

 

Cladirile pentru care nu se datorează impozit, prin efectul legii, sunt, în cazul Bisericii Ortodoxe Române:

- cele care, prin destinaţie, constituie lăcaşuri de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute oficial în România şi componentelor locale ale acestora, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice;

- clădirile retrocedate;

- clădirile utilizate pentru activităţi social-umanitare.

 

Biserica Ortodoxă Română este scutită şi de la plata impozitului pe teren, dacă acesta aparţine unui cult religios recunoscut de lege şi al unei unităţi locale a acestuia, cu personalitate juridică.

 

De asemenea Patriarhia Română este scutită de plata taxei pentru eliberarea certificatelor de urbanism sau a autorizaţiilor pentru construcţia unor noi lăcaşuri de cult sau o anexă a acestora.

 

Potrivit Codului Fiscal, nu este considerată activitate economică livrarea următoarelor obiecte de cult religios: vase liturgice, icoane metalice sau litografiate, cruci, crucifixe, cruciulite şi medalioane cu imagini religioase specifice cultului, obiecte de colportaj religios, calendare religioase, produse necesare exercitării activităţii de cult religios, precum tamâia, lumânarile, dar cu exceptia celor decorative şi a celor pentru nunţi şi botezuri.

 

Sursa.

 

Si domnul Andrei Sava , vorbeste de ipocrizie, venind cu o noua propunere legislativa. :doh:

 

Deputatul de Ploiești Andrei Sava a depus o inițiativă legislativă care prevede neimpozitarea salariilor clericale pentru cei care își desfășoară activitatea în țară, în cadrul cultelor din România, recunoscute potrivit legii. Propunerea vizează nu doar preoții, ci întreg personalul clerical, de la toate cultele recunoscute în România.

 

”Statul asigură în medie între 60-80% din veniturile unui preot, restul urmând a fi completat din veniturile parohiei. Însă, pentru preoții din mediul rural sau cei din parohiile foarte sărace, unde oamenii nu își permit să plătească bani la biserică, nu există aceste venituri suplimentare.

 

Cred că trebuie să ne ferim de ipocrizie şi să admitem că în România, în mod tradiţional, biserica a reprezentat un pilon de sprijin în existenţa oamenilor, iar cei care îşi clamează acum libertatea de conştiinţă sau secularismul ar trebui să facă pentru comunitate măcar ce fac bisericile noastre acum. Importanța preoților și a bisericii în viața comunității, în aceste momente de criză economică mai ales, nu poate fi contestată de nimeni. La momentul de față, numai în cadrul Patriarhiei Române funcționează peste 400 de așezăminte social-filantropice, care se implică în ameliorarea situației socio-economice a enoriașilor, prin oferirea de consilierie, tratament și diagnostic, a copiilor, bătrânilor, familiilor aflate în dificultate, victimelor violenței familiale și agresorilor, victimelor traficului de persoane, persoanelor fără adăpost etc.”, a declarat Andrei Sava.

 

Sursa.

Editat de Melissa Rebeca
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×